Linnakankaan yhtenäiskoulu laajenee 240 oppilaan uudella AITO- puukoululla loppuvuodesta 2023

ti toukok. 30 08:45:00 2023

Kempeleen Kunta ja Elementit-E Oy ovat sopineet uuden AITO-puukoulun rakentamisesta Linnakankaan koululle. Uudelle 2400 m2 koululle tulee turvalliset, terveelliset, monipuoliset ja muuntojoustavat opetusympäristöt yhtenäiskoulun tarpeisiin. Uudessa puukoulussa on hyvin tilaa ryhmätyöskentelyyn sekä iso monikäyttötila palvelemaan ilta- ja aamupäiväkerhotilana sekä iltaisin ja viikonloppuisin nuorisotilana.

Hankintamalli, missä tilaaja ja tarjoaja yhdessä pääsevät kehittämään hyvät oppimisympäristöt

Kempeleen kunnan tekninen johtaja Tuomo Perälä on yhdessä päättäjien ja kunnan johdon kanssa valinnut kouluhankkeen hankintamenettelyksi ”neuvottelumenettelyn” ja urakkamalliksi suunnittele ja toteuta -”KVR urakkamallin”. Kaikki halukkaat saivat jättää osallistumishakemuksen. Linnakankaan laajennuskoulun neuvottelumenettelyyn valittiin kolme parhaiten soveltuvaa tarjoajaa, joista jokainen suunnittelivat koululuonnoksen ja joita neuvotteluissa kunnan teknisen-ja koulunjohdon kanssa kehitettiin kokonaistaloudellisempaan suuntaan. Hankinnan valintaan vaikuttivat sekä hinta- että laatuasiat. ”Tämä on ainut järkevä hankinta- ja urakkamalli, joka tällaiseen hankkeeseen tällä aikataululla kannattaa toteuttaa. Tällä hankintamallilla päästiin hyvin vaikuttamaan niin suunnitelmien, kuin lopullisen tarjouspyynnön sisältöön”, tuumaa Perälä.

Pedagoginen tilatoiminnallisuus on hyvän oppimisen edellytys

Koulun rehtori Timo Kalermo apulaisrehtoreiden kanssa arvosti AITO-puukoulun laatuarvioinnissa erityisesti muuntojoustavuutta, monikäyttöistä toiminnallisuutta sekä hyviä sisäyhteyksiä ja nämä kaikki palvelevat hyvin myös yhteisopettajuutta. ”Koulun arjen hyvän sujumisen edellytys on, että kaikki yksityiskohdatkin koulurakennuksessa ovat kohdallaan. Kokonaisuus on eri osa-alueiden yhtenäisyys, jotka tekevät koulusta toimivan. AITO-puukoulussa kaikki on kohdillaan”, iloitsee Kalermo.

AITO-puukoulut rakennetaan tehtaalla liukuhihnalla

Elementit-E Oy valmistaa AITO merkkisiä puukouluja ja -päiväkoteja tehtaassa Kouvolassa, RALA-sertifikaatin mukaisesti. Viimeisen seitsemän vuoden aikana AITO-puukouluja tai -päiväkoteja on tehty 6-8 kappaletta per vuosi. AITO-tilat valmistetaan suurista tilaelementeistä, joissa jokainen luokka on valmiiksi tehty. Linnakankaan uusi puukoulu koostuu 24 suuresta tilamoduulista ja täyttää pysyvän rakennuksen kaikki määräykset.

 

Lisätietoja:

www.elementit.fi

Tekninen johtaja Tuomo Perälä, Kempeleen kunta
Linnankankaan koulun rehtori Timo Kalermo, Kempeleen kunta
Myyntijohtaja Juha Paananen, Elementit-E Oy, p.040 771 7120

Kempeleessä 30.5.2023