Kunta luopuu pihateiden aurauspalvelusta

to syysk. 01 15:18:00 2022

Yksityistielain muutoksen seurauksena ovat tiekunnat vuodesta 2021 lähtien tilanneet talvikunnossapidon suoraan palveluntuottajalta.

Kempeleen kunnassa samaa toimintamallia toteutetaan jatkossa myös yksityisten kiinteistönomistajien osalta.

Palvelusta saatavat maksut eivät kata nykyisellään aurauksesta syntyviä kustannuksia eivätkä sisällä työnjohdon tai muun henkilöstön resursseja tai esimerkiksi laskutuksesta aiheutuvia kustannuksia. Palvelu on sisältänyt lumisateen jälkeisen aurauksen 5 cm toimenpiderajan ylityttyä. Hintaan ei ole sisältynyt polanteen tai sohjon poistoa eikä liukkaudentorjuntaa.

Seuraavalla talvikunnossapitokaudella (syksy 2022 - kevät 2023) Kempeleen kunta ei tarjoa kuntalaisille enää mahdollisuutta tilata yksityistien (nk. pihatie) aurausta kunnan välittämänä. Aurauspalvelu on palvelua, joka on kuntalaisen mahdollista ostaa suoraan palveluntuottajalta eli kunnossapitoa tarjoavalta yrittäjältä.

Lumityöpalveluita voi tilata alalla toimivilta kiinteistöhuolloilta, traktoriurakoitsijoilta tai muilta yksityisiltä toiminnanharjoittajilta. Talvikunnossapidon hinnan ja laatumääritykset voi siten jokainen kiinteistön omistaja sopia itse valitsemansa palveluntuottajan kanssa.

Asiasta lähetetään tarkempi tiedote myös viime talvikautena aurauspalvelua tilanneille asiakkaille.