Kempeleen kunta mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa 13.4.-14.6.2023

to huhtik. 13 09:00:00 2023

 

Kempeleen kunta on mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa.

Kampanja toteutetaan ajalla 13.4.–14.6.2023.  Yle TV1:ssä nähdään suorana lähetyksenä Miljoona roskapussia -starttiohjelma 13.4. klo 20.00–20.30. Kampanjasta lähetetään myös päätöslähetys Yle TV1:ssä 14.6. klo 20.00–20.30.

Yhdessä suomalaisten kanssa roskia keräävät Ylen tutut kasvot, toimittajat Inka HeneliusOlli Haapakangas ja Mikko “Peltsi” Peltola sekä meteorologit Kerttu Kotakorpi ja Anniina Valtonen. 

Kampanjan tavoitteena on:

  • innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa
  • vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan
  • havahduttaa ihmiset ymmärtämään ja näkemään roskien määrä

 

Kempeleestä kampanjaan on lupautunut koululaisia, kylätoimikuntia sekä järjestöjä. Myös puistojen ja yleisten alueiden työntekijät vahvistavat jo nyt runsasta kampanjaporukkaa!

Kampanjaan voi osallistua kuntalaiset yksin, oman perheen tai ystävien kanssa. Roskia voi kerätä esim. omalta asuinalueelta ja kerätyt roskapussit merkitään Kempeleen kunnan kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.

Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty, se voi olla esimerkiksi 25 litran pussi (ruokakaupoissa myytäväkoko) tai vaikka hedelmäpussin kokoinen. Pääasia on, että roskia kerätään!

Kampanjasta tulee lisätietoja kevään aikana – seuraathan tiedotteita!

Parannetaan kuntamme viihtyisyyttä yhdessä!