Jouluvalot valaisevat taas Kempeleessä

pe marrask. 25 10:15:00 2022

Kunnallistekniikan työntekijät ovat tällä viikolla työskennelleet jouluvalojen parissa ja valot syttyvät tänään!

Jouluvaloissa on pieniä muutoksia edellisiin vuosiin verrattuna. Baanan varrella olevassa männyssä tänä vuonna valaistu orava kiipeää käpyä kohti ja Ketolanperäntien ison kuusen runkoon heijastuu lumihiutaleita.

Torin kulmaukseen ei tänä vuonna laitettu kuusta, mutta eiköhän ensi vuonna kuusi löydy tutusta paikasta uudella, turvallisella asennuksella.

Perinteiset lumihiutalevalot sytytetään Kirkkotien valaisinpylväisiin. Valaistuja joulukuusia on tänä vuonna kolmessa paikassa: kirkon liikenneympyrässä, museolla ja Kokkokankaalla Ruukin pihalla.

Kempeleen itäpuolen valot ovat tuttuja jo edellisiltä vuosilta. Lehmikentäntie-Myllytie -liikenneympyrässä on kaksi LED-valoporoa vetämässä valaistua kirkkorekeä ja Linnakankaan liikenneympyrässä Eero Aarnion suunnittelemat Paloma-valolinnut.  Valolintujen väri on valkoinen, mutta itsenäisyyspäiväviikonlopun ajaksi toisen linnun väri vaihdetaan siniseksi.

Osallistumme tänä vuonna pienellä panoksella energiansäästötalkoisiin siten, että valot sytytettiin hiukan myöhemmin ja sammutetaan aikaisemmin, viikolla 3 vuoden 2023 alussa. Kempeleen jouluvalot toimivat led-tekniikalla, jotka kuluttavat vähemmän energiaa. Usean kohteen valot ovat kytketty katuvalaistuksen kanssa, joten ne eivät loista päivisin.