Perhekummikoulutus (osa 1)

Tapahtuma alkaa: 07.09.2017

Tapahtumapaikka: Kempeleen kunnantalo, Wegelius

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Pohjois-Pohjanmaan piiri kouluttaa perhekummeja toimimaan Kempeleen alueella.

Koulutuspäivät to 7.9. klo 17.30 -20.00 ja ma 18.9. klo 17.30-20.00. Viimeinen ilmoittautumispäivä pe 1.9. Vapaaehtoiset haastatellaan ennen koulutusta. Haastattelujen ajankohdat sovitaan henkilökohtaisesti.

Kempeleessä tehtävä perhekummitoiminta on ammatillisesti ohjattua MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piirin toimintaa, jossa koulutetut vapaaehtoiset toimivat perhekummeina. Perhekummityötä tehdään yhteistyössä Kempeleen kunnan kanssa ja sen toiminnasta vastaa MLL:n Pohjois-Pohjanmaa piiri. Perhekummi osallistuu perheen arkeen, on läsnä kuuntelemassa ja keskustelemassa. Perhekummin kanssa voi esimerkiksi käydä yhdessä vaunulenkillä, perhekahvilassa, leikkipuistossa tai vaikka ruokakaupassa. Yhtälailla voidaan tavata tuettavan perheen kotona ja puuhata siellä arkisia asioita yhdessä. Perhekummi ei ole lastenhoitaja eikä kodinhoitaja. Kiinnostuneet vapaaehtoiset haastatellaan ja he osallistuvat perhekummien peruskoulutukseen. Perhekummeilta pyydetään rikosrekisteriote. Perhekummit sitoutuvat toimintaan ja saavat peruskoulutuksen lisäksi säännöllisesti ohjausta.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa: Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Piia Pengerkoski, p. 045 8531552, piia.pengerkoski@mll.fi

  Takaisin tapahtumalistaan