Lainaus ja maksut

Käyttöoikeus ja asiakkaan vastuu

Kaikilla, jotka noudattavat kirjaston sääntöjä, on kirjaston käyttöoikeus. Sääntöjen rikkominen aiheuttaa lainauskiellon. Kirjastokorttia varten asiakkaan on ilmoitettava kirjaston pyytämät tiedot ja todistettava henkilöllisyytensä. Alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan kirjallinen suostumus. Kirjastokortin ilmoittautumislomakkeita saa kirjastoista, tai sen voi tulostaa tältä sivulta ja tuoda täytettynä kirjastoon. Kortin haltija vastaa kortillaan lainatusta aineistosta. Alle 18-vuotiaan lainoista vastaa huoltaja. Kortin katoaminen ja osoitteen ja nimen muutokset on ilmoitettava kirjastoon. Kirjastokortti on aina oltava mukana lainattaessa. Sama kirjastokortti käy kaikissa OUTI-kirjastoissa. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton.

Käyttösäännöt

Uudet käyttösäännöt tulivat voimaan 7.1.2019.

Linkki käyttösääntöihin.

Ilmoittautuminen kirjaston asiakkaaksi

Ilmoittautumislomake (PDF)

Laina-ajat

Yleinen laina-aika: 28 vrk
Dvd- ja Blu-ray-levyt: 14 vrk
Konsolipelit: 14 vrk
Lyhytlainat: 14 vrk
Esineet (esinekohtainen): 1-28 vrk
E-aineisto (palvelukohtainen): 1-28 vrk

Maksut

Ensimmäinen palautuskehotus

 1,00 euroa

Toinen palautuskehotus

 2,00 euroa
Myöhästymismaksut

 0,15 euroa / pv / teos, korkeintaan 5 euroa / teos.
 Lyhytlainat  0,40 euroa / pv / teos, korkeintaan 5 euroa / teos.

 Lasten ja nuorten aineistosta ei peritä myöhästymismaksuja.

Kaukolaina OUTI-kirjastojen ulkopuolelta  1,00 euroa/laina + lähettäjäkirjaston perimä maksu
Kaukolaina muille kirjastoille  5,00 euroa
Uusi kirjastokortti kadonneen tilalle  2,00 euroa
Noutamaton varaus  1,00 euroa
Mustavalkotuloste ja -kopio  0,20 euroa/sivu
Värituloste ja -kopio  0,50 euroa/sivu
Kangaskassi  2,00 - 5,00 euroa


Lainauskiellon maksuraja on 12 euroa. Kaikki maksut tulee suorittaa kerralla. Asiakas voi maksaa kirjastomaksut myös verkkopankissa. Verkkopankkipalvelun käyttö vaatii kirjautumisen OUTI-verkkokirjastoon. Kirjautumiseen asiakas tarvitsee OUTI-verkkokirjaston asiakastunnuksen ja PIN-koodin.

Lainaaminen, uusiminen ja palauttaminen

OUTI-kirjastojen aineistoa voivat lainata kaikki, joilla on jonkin OUTI-kirjaston kirjastokortti. Lainatun aineiston voi palauttaa mihin tahansa OUTI-kirjastoon, jollei lainattaessa ole toisin ilmoitettu.

Lainat voi uusia joko paikan päällä kirjastossa, puhelimitse tai OUTI-verkkokirjastossa, jos niistä ei ole varauksia. Puhelimitse ja verkkokirjaston kautta lainat voi uusia enintään kymmenen kertaa. Verkkokirjastossa tapahtuvaa uusimista varten tarvitset PIN-koodin, jonka saa kirjastosta. Tietoturvasyistä PIN-koodeja ei anneta puhelimitse eikä sähköpostilla.

Aineisto on palautettava viimeistään eräpäivänä kirjaston aukioloaikana. Myöhässä olevasta aineistosta peritään myöhästymismaksu. Palauttamattomasta tai turmeltuneena palautetusta aineistosta lähetetään lasku. Kaikkien OUTI-kirjastojen aineistoja voi palauttaa maksutta mihin tahansa OUTI-kirjastoon.

Kun kirjasto on kiinni voit palauttaa lainat palautusluukkuun (ainoastaan Kempeleen pääkirjastossa). Aineisto poistetaan lainoistasi seuraavana aukiolopäivänä. Myöhästymismaksujen välttämiseksi aineisto kannattaa palauttaa kirjastoihin aukioloaikoina. Helposti rikkoontuva aineisto (mm. cd- ja dvd-levyt) on palautettava kirjastoon aukioloaikana.

Luukkuun palauttaminen on asiakkaan omalla vastuulla. Palautusluukku ei ole käytössä pitkien pyhien aikana.

Palautusluukku sijaitsee Kauppakeskus Zeppelinin pohjoispäädyssä ulko-ovien välittömässä läheisyydessä kauppakeskuksen ulkopuolella.

Varaaminen

Varauksen voit tehdä henkilökohtaisesti kirjastossa, puhelimitse tai OUTI-verkkokirjaston kautta. Verkkokirjastoon tarvitset PIN-koodin, jonka saa kirjastosta. Varaaminen on maksutonta. Noutamattomasta varauksesta peritään 1 euron suuruinen maksu.

Kaukolainaus

Kirjasto kaukolainaa asiakkailleen materiaalia, jota ei ole saatavissa kirjaston omista tai OUTI-kirjastojen kokoelmista. Kaukolainaus on maksullista.

Kaukolainat muille kirjastoille

Kempeleen kirjasto kaukolainaa lainattavaa aineistoaan muille kirjastoille. Kaukolainat ovat maksullisia. Kaukolainoja voi pyytää sähköpostitse osoitteesta kirjasto(at)kempele.fi tai puhelimitse 050 316 9409.

Lisätietoa

Näyttelyt

Syyskuu: Sydämeen talletetut, mieleen salatut - Inari Metsän näyttely

Haluatko pitää näyttelyn pääkirjastossa Zeppelinissä? Lue ohjeet näytteilleasettajille ja ota yhteyttä kirjastoon!

Tapahtumat

Ti 6.10. klo 17.00 Vanhustenviikon luento: Tietokirjailija Monika Luukkonen.

Tule kuulemaan, miten hereilläolon ja tietoisen läsnäolon harjoitukset auttavat havahtumaan elämän mahtavuuteen ja merkityksellisyyteen ihan tavallisen arjen keskellä! Monika Luukkonen kertoo kokemuksistaan, Aasian lempeistä elämän viisauksista ja aiemmin tänä vuonna ilmestyneestä Buddhan hipaisu -kirjastaan (Atena, 2020). Tapahtuma on osa Vanhustenviikon ohjelmaa.

Tulethan kirjaston tapahtumiin vain terveenä!