Työllisyyden kuntakokeilu

Työllisyyden kuntakokeilu tuo palvelut lähelle kuntalaista

Kyseessä on valtakunnallinen kokeilu, jossa iso osa TE-palveluista on siirtynyt kuntien järjestettäviksi. Kokeilu alkoi 1.3.2021 ja päättyy 31.12.2024. Oulun seudun kuntakokeilu toteutetaan yhdessä kahdeksan kunnan kanssa. Mukana ovat Kempele, Oulu, Hailuoto, Ii, Liminka, Lumijoki, Muhos ja Tyrnävä.

Työllistymistä edistävät palvelut eivät muutu, mutta kokeilussa kehitetään uudentyyppisiä palveluja ja tehostetaan palvelumalleja. Kuntakokeilussa työllisyyspalvelut toteutetaan lähipalveluina omassa kunnassa. Palvelussa korostuu asiakaslähtöisyys ja asiakkaita ohjataan yksilöllinen tilanne huomioiden kohti tavoitettaan.

Tervetuloa kotikuntasi työllisyyspalveluiden asiakkaaksi!

Kun asiakkuutesi siirtyy kuntakokeiluun, saat siitä tiedon joko kirjeitse tai sähköisesti Oma asioinnin kautta ja jatkossa sinuun otetaan yhteyttä alueen kuntakokeilusta.

Kempeleen kunnan kuntakokeilun asiakkaita ovat kempeleläiset työnhakijaksi ilmoittautuneet asiakkaat, jotka ovat työttömiä työnhakijoita, työllistettynä olevia tai työllistymistä edistävissä palveluissa ja kuuluuvat johonkin seuraavista ryhmistä:

 • saavat Kelan työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa ja eivät täytä ansiopäivärahan saamisen edellytyksiä
 • alle 30-vuotiaat työnhakijat
 • maahanmuuttajat ja vieraskieliset henkilöt

Työnhakijaksi ilmoittaudutaan edelleen aina TE-palvelujen Oma asioinnin kautta, oli kyseessä kuntakokeilun tai TE-toimiston asiakas. Kun ilmoittaudut työnhakijaksi kokeilun aikana, saat vastaanottoilmoituksessa tiedon siitä, minne asiakkuutesi kuuluu.

Mikäli asiakkuus säilyy TE-toimistossa, tästä ei tule erillistä ilmoitusta eikä asiointiin tule muutoksia.

Jos olet aiemmin sopinut TE-toimiston kanssa työnhakuun liittyvistä tapaamisista, palveluista tai tehtävistä, hoida ne sovitusti määräaikaan mennessä, jotta työttömyysturvaasi ei tule katkoksia.

Ilmoita kaikista muutoksista tilanteessasi (työllistyminen, opintosuunnitelmat, yhteystietojen muutos jne.) sähköisesti TE-palveluiden Oma asiointi -palvelussa.

Kotikuntasi työntekijä auttaa sinua työllistymiseesi liittyvissä asioissa. Hän kartoittaa tilannettasi kanssasi, tukee sinua työnhaussa ja neuvoo työttömyyteen liittyvissä viranomaisasioissa. Asiointikanavana säilyy sähköinen Oma asiointi -palvelu, josta saat muun muassa yhteyden kuntasi kuntakokeilun työntekijöihin jättämällä yhteydenottopyynnön. Oma asiointi -palvelussa voit myös entiseen tapaan tarkastella tietojasi ja päivittää niitä.

 • työllisyyskoordinaattori Partanen p. 010 193 080
 • omavalmentaja Ikonen p. 029 505 6543
 • omavalmentaja Kolvanki p. 029 505 6306
 • omavalmentaja p. 029 505 6756
 • omavalmentaja Loukusa p. 010 193 070
 • omavalmentaja Tolonen p. 010 193 075
 • omavalmentaja Kivijärvi p. 010 193 065
 • valtakunnalliset TE-puhelinpalvelut antavat yleistä neuvontaa työnhakijoille ma–pe klo 9–16.15 p. 029 502 5500
 • valtakunnalliset TE-puhelinpalvelut antavat yleistä neuvontaa yrittäjäksi aikoville, työnantajille ja yrittäjille ma–pe klo 9–16.15 p. 029 502 0500

Kempeleessä kuntakokeilun asiakkaita palvellaan osoitteessa Voimatie 6 A.

Asiakaspalvelu

Palvelemme puhelimitse arkisin klo 9.00–15.00 välisenä aikana. Tapaamiset toteutetaan ajanvarauksella.

TE-palveluiden Oma asiointi: Työmarkkinatori

Lisätietoa