Sisältö

Tulevat tapahtumat

Kempeleen kirjasto

Tammi-helmikuun näyttelynä: Kempeleen kunnan oman taidekokoelman helmiä

To 24.1. klo 18 kirjailijavieraana Eero Pokela. Oululainen kirjailija Eero Pokela kertoo uusimmasta teoksestaan Siipirikko. Kirja kuvaa Pokelan suvun ja sodanjälkeisen Pohjois-Suomen vaiheita 1960-luvulle saakka. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

To 28.2. klo 18 Tavallisten Miesten Kirjallisuuspiiri. ”Kullervoa kolmella tapaa”, kirjoina Gene: Kullervo ja Tolkien: Kullervon tarina. Kahvi -ja teetarjoilu. Vetäjänä Veli-Matti Touru.

Ke 13.2. klo 18 Sari Holapan kirjallisuuspiiri. Kirjana Ragde, Anne B.: Berliininpoppelit. Kahvi -ja teetarjoilu.

Pe 22.2. klo 18 Aikuisvinkkaus

Vatsastapuhuja Sari Aalto ja kaverit

Vatsastapuhuja ja tubetähti Sari Aalto saapuu Kempeleeseen! Sari Aalto esiintyy Kempeleen Kirkonkylän koulun D-talon salissa lauantaina 2.2.2019 klo 13.00.

Sari Aalto on Suomen ensimmäinen ja ainoa ammattimainen naisvatsastapuhuja. Hän kuuluu niiden harvojen ihmisten joukkoon koko maailmassa, jotka hallitsevat vaikean vatsastapuhumisen taidon. Sari on kiertänyt esiintymässä lapsille ja aikuisille päiväkodeissa, kouluissa, teattereissa ja festivaaleilla niin Suomessa, Ruotsissa kuin Japanissakin. Hän on esittävän taiteen ammattilainen, joka on työskennellyt näyttelijänä mm. yhdessä maamme arvostetuimmista nukketeattereista, espoolaisessa Teatteri Hevosenkengässä. Vatsastapuhumisen taiteeseen Sarin on johdattanut Suomen tunnetuin vatsastapuhuja Ari Lauanne. Sarin mentoreihin lukeutuvat myös hänen isänsä, taikuri Simo Aalto sekä yhdysvaltalainen vatsastapuhujamestari Tom Crowl. Sari on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK).

”Vatsastapuhuja Sari ja kaverit” -show on koominen koko perheen esitys, joka sisältää runsaasti hauskoja nukkehahmoja, musiikkinumeroita, taikuutta ja naurua.

Esityksen jälkeen meet’n’greet hetki! Esityksen kesto 45 min.

Liput 5 euroa (lapset, 0-16-vuotiaat), 10 euroa (aikuiset). Ennakkoliput myy Kempeleen kirjasto (Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs.) ja Tiketti. Tiketistä ostettuihin lippuihin lisätään 1,50e palvelumaksu.

Katso Sarin ja kaverien uusimpia seikkailuja Youtubesta.

Sari Aallon kotisivut

Kajaanin kaupunginteatteri: Yksin Sinun

Kajaanin kaupunginteatteri esittää näytelmän Yksin sinun tiistaina 12.2.2019 klo 18.00 Kempeleen Kirkonkylän koulun D-talon juhlasalissa (os. Koulutie 4, 90440 Kempele).

Tragikomedia parisuhteesta ja sen vuosirenkaista. Yksin sinun on syvä ja kaunis esitys miehestä ja naisesta, pitkästä parisuhteesta, jonka vuosirenkaiden väliin on tiivistynyt puhumattomia asioita. Se on esitys läheisyyden kaipuusta ja niistä esteistä, joita itse rakennamme yhteyden mahdollisuuksien tielle. Mutta vaikka lähelle on pitkä matka ja monta ruttuista lakanaa viikattavana, Yksin sinun naurattaa ja lohduttaa. Kuten Krogeruksen näytelmissä aina, ihmistä katsotaan häpeämättömän rehellisesti mutta rakkaudella, sydämen läpi. Esityksen ohjaa Eino Saari ja rooleissa loistavat Eeva Aitta ja Kari Suhonen.

Käsikirjoitus: Anna Krogerus
Ohjaus: Eino Saari
Lavastus ja pukusuunnittelu: Markku Hernetkoski
Valosuunnittelu: Henri Pyy
Äänisuunnittelu: Kari Suhonen

Kesto noin 1 t 50 min. Liput 15 euroa. Ennakkoliput myy Kempeleen kirjasto (Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs.) ja Tiketti. Tiketistä ostettuihin lippuihin lisätään 1,50e palvelumaksu.

Lisätiedot esityksestä Kajaanin kaupunginteatterin sivuilta.

Kajaanin kaupunginteatteri ja Vaara-kollektiivi esittävät: Vieraat

Torstaina 28.2.2019 klo 18.00 Kempeleen Kirkonkylän koulun D-talo, juhlasali (os. Koulutie 4, 90440 Kempele).

Vieraat on esitys ihmisistä ja todellisuuksista, joiden keskellä elämme, mutta joita emme aina näe tai kuule. Vieraat on esitys, jonka tarinat ovat syntyneet kohtaamalla vieraita – asunnottomista afgaaneihin, päihdekuntoutujista pappeihin, viranomaisista vallankäyttäjiin. Vieraat on esitys meistä ja niistä muista: yhteiskuntamme pinnan alla kytevistä jännitteistä. Vieraat on esitys, joka uskoo paikallisuuden voimaan. Esityksen tekemiseen on osallistunut toista sataa kainuulaista.

Positiivista vastarintaa henkisen kaamoksen keskelle! Suositellaan tärkeiden esitysten ja inhimillisen kauneuden janoon!

Esitys on Kajaanin kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin kolmas yhteistuotanto. Teattereiden edelliset yhteistyöt Tänään koulun jälkeen ja Miehen kosketus ovat olleet sekä arvostelu- että yleisömenestyksiä.

Näyttämöllä Janne Kinnunen, Heidi Syrjäkari ja Vera Veiskola.

Kesto noin 1 t 50 min, sisältää väliajan. Suosittelemme aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille.

Liput 15 euroa. Ennakkoliput myy Kempeleen kirjasto (Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs.) ja Tiketti. (Tiketin lippuihin lisätään 1,50e palvelumaksu)

Kajaanin kaupunginteatterin sivut

Nuojuan Teatteripaja esittää: Veikko-pappa ja 101 yhteyttä maailmaan

23.2.2019 klo 13 Nuojuan Teatteripaja esittää: Veikko-pappa ja 101 yhteyttä maailmaan. Esitys Kempele Akatemialla (os. Honkasentie 15, 90450 Kempele).

Veikko-pappa on muuttanut palvelutaloon ja saa erinomaista hoitoa. Yhteys lapsiin ja lastenlapsiin on kuitenkin kadoksissa. Avuksi ongelmaan löytyy uudenlainen tabletti, mutta riittääkö se parantamaan kaipuuta yhteyteen läheisten kanssa?

Nuojuan Teatteripajan uudessa näytelmässä seikkailevat eri rooleissa näyttelijät Mika ja Tuija Nuojua, veteraaninukke Veikko-pappa sekä jäätävän magee jengi juniorinukkeja.Tätä musiikillista näytelmää suositellaan 5-101-vuotiaille sekä kaikille digikasteen saaneille. Kesto n. 45 minuuttia.

Ohjaus: Mika Nuojua
Käsikirjoitus: Tuija Nuojua
Musiikki: Tomi Väisänen

Liput 5 euroa. Liput myy Kempeleen kirjasto (Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs.) Tapahtumasta saa kulttuuripassimerkinnän!

KEMPELEEN KEVÄTKONSERTTI 14.4.2019

Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani Zemppi Areenalla sunnuntaina 14.4.2019! Tapahtuma yhteistyössä Zemppi-areena ja Kempeleen kunta.

Uskomatonta mutta tämä ryhmä on ollut kasassa 9 vuotta ja saanut aikaiseksi 4 levyä sekä paikan Suomen musiikkimaailman huipulla. He ovat elementissään niin klubeilla, festareilla kuin konserttisaleissakin. Suomalaista maailmanmusiikkia, voiko sanoa näin?

Konsertin aloittaa Kempeleen lukion kuoro. Hieno mahdollisuus päästä näkemään paikallisten nuorten lahjakas kuoro Zemppi Areenan isolla lavalla. Ilta toteutetaan istumapaikkakonserttina.

Ovet aukeavat klo 17:00 ja konsertti alkaa klo 18:00. Tapahtuma on ikärajaton. Konsertissa ei ole anniskelua.

Lippujen hinnat:
- Permanto A, 39,50€
- Permanto B, 34,50€
- Perhelippu (4hlö) 129€
- Eläkeläiset 29€ (todistus vaaditaan)

Liput tapahtumaan voit ostaa: Ticketmasterin verkkokaupasta, Oulun alueen myyntipisteistä (kts. alla) sekä Zemppi Areenan kioskista.

Kempeleen kotiseutumuseo

4.6. klo 10 Museon kesän avaus: Nuojuan teatteripaja ja Susannan maailma

11. – 15.6. Vanhan ajan viikko

21.6. klo 12 – 14 Juhannusjuhla

20.7. Luutajuhla – pomppulinna, kysy ponia, kepparirata, lasten musiikkiesitys, taikuri Elias Kvist

Yhteislaulutilaisuudet 10 kertaa kesällä Pirilän lavalla

Kempeleen nuorisopalvelut

AmaZing Kempele to 9.5.2019 klo 17-20. Yli 10-vuotiaille tarkoitettu leikkimielinen joukkuekilpailu pyöräillen ympäri Kempelettä erilaisia tehtäviä suorittaen. Ala jo nyt kokoamaan kavereista, perheenjäsenistä, työporukasta tai sukulaisista 2-4 hengen joukkuetta!
Lisätietoja: Petri Huurinainen, p. 044 497 2286, petri.huurinainen(at)kempele.fi

Kempele Akatemia

1.6. Koulujen päättäridisco

Liikennepuisto

8.6. Liikennepuiston avajaiset

26.6. Liikennepuiston kesäjuhlat

Tapahtumakalenteri

Yhteystiedot

Kirjasto- ja kulttuurijohtaja Anne Toppari
p. 050 463 6457
anne.toppari(at)kempele.fi