Sisältö

Tulevat tapahtumat

Barokkikonsertti

Kempeleen Kokkokankaan srk-keskuksen salissa (os. Kissaojantie 12, 90450 Kempele.) tiistaina 29.5.2018 klo 19.00.

BAROKKIYHTYE LAKEUS

Jäsenet:
Jenni Kaikkonen, traverso
Pekka Elsilä, traverso
Iida Zelenski, barokkiviulu
Kati Valkama, viola da gamba
Kari Suvilehto, arkkiluuttu ja vihuela

Barokkiyhtye Lakeus on syksyllä 2017 perustettu, viiden intohimoisen ja taitavan barokkimuusikon muodostama yhtye. Ajatus Limingan seudun omasta barokkiyhtyeestä rupesi itämään Pekka Elsilän mielessä hänen ihastellessa Limingan loputonta lakeutta ja kaupungin pitkää 540 -vuotista historiaa. Alueella toimii, asuu ja työskentelee upeita pitkään Oulun seudulla vaikuttaneita barokkisoittimien taitajia, joten tuntui luontevalta perustaa heidän kanssa oma yhtye. Yhtyeellä on voimakas halu löytää omaleimainen musiikillinen ääni ja levittää barokin ilosanomaa myös Oulun seudun ulkopuolelle.

Vapaa pääsy! Käsiohjelma 5 euroa. Tervetuloa!

Liikennepuiston avajaiset: Maltti & Valtti

Lauantaina 9.6.2018. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

OYT esittää: Millin tuumat

OYT esittää: Millin tuumat Kempeleen kirjastossa (Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs.) torstaina 7.6.2018 klo 18.00.

Olipa kerran kolme viisasta veljestä, jotka tiesivät kaiken kirjallisuuden, tähtitieteen ja keksintöjen maailmasta. Mutta mitä tapahtuu, kun veljesten elämään astuu lapsi, pieni Milli-tyttö? Onko se vaarallinen? Mitä lasten kanssa oikein tehdään, ja mitä kaikkitietävät veljekset voivat oppia lapselta? Millin Tuumat pohjautuu Katri Kirkkopellon lastenkirjaan ja sen dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaa Jenni Ronkainen. Musiikin näytelmään on säveltänyt Mau Järvinen. Oulun Ylioppilasteatterin kuplivassa lastennäytelmässä liikutaan tunteesta toiseen tanssin ja musiikin siivittämänä.

Esitys sopii yli 3-vuotiaille lapsille että lapsenmielisille! Kesto: n. 20 min. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Museoklubi

Perinteinen Museoklubi jatkaa Kempeleen kotiseutumuseolla (os. Kirkkotie 18, 90440 Kempele) jälleen kesällä torstaisin 7.6. alkaen!

Klubit kesätorstaisin klo 18-19. Esiintymässä 7.6. Vuoksi Duo, 14.6. Tiina Vaattovaara, 28.6. Mikko Perkoila ja 5.7. Inga Söder.

Tapahtuma on ilmainen ja sopii koko perheelle. Esiintyvät artistit lahjoittavat museolle samalla jotain itselle vanhaa.

Nukketeatteri Pikkukulkuri: Piki - Salamasankari

Nukketeatteri Pikkukulkuri esittää näytelmän Piki - Salamasankari tiistaina 19.6.2018 klo 14 ja klo 18 Kempeleen kirjastossa (Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs.)

Kirkkopellon kirjassa PIKI pohditaan kiusaamiseen ja leikeissä yksinjäämiseen liittyvää ongelmaa. Nukketeatteriesitys nostaa nämä samat tärkeät asiat esille teatterin ja sadun keinoin taiteellisia arvoja unohtamatta. Katsojille halutaan tarjota visuaalisesti kiehtova ja mukaansatempaava tarina tärkeästä aiheesta. Ikäsuositus 3-8 -vuotiaat. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Taiteiden yö

Lauantaina 18.8.2018 klo 12-22. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Elämäni laulut: Jukka Kuoppamäki ja Jukka Ruusumaa

Jukka Kuoppamäki saapuu Elämäni Laulut -kiertueellaan Kempeleeseen yhdessä pianisti Jukka Ruusumaan kanssa. Konsertti perjantaina 7.9.2018 klo 18.00 Pirilä-salissa (os. Piriläntie 145, 90440 Kempele). Ovet aukeavat klo 17.00.

Jukka Kuoppamäki on suomalainen muusikko ja lauluntekijä, jonka ura alkoi jo 1950-1960 -lukujen vaihteessa. Hän on säveltänyt ja sanoittanut kantaaottavia lauluja ja puhunut rauhan, rakkauden ja rehellisyyden puolesta sotaa, väkivaltaa ja petollisuutta vastaan. Jukka laulaa kantaaottavia lauluja edelleen, kuten myös suosittuja hittejään. Kuoppamäen tunnettuja lauluja ovat muun muassa Pieni mies, Valtatie, Kultaa tai kunniaa sekä Sininen ja valkoinen. Yhteensä Jukka Kuoppamäki on laatinut sävellyksiä itselleen sekä muille artisteille noin 1 500 kappaletta.

Liput ennakkoon 20e, ovelta 25 euroa. Ennakkoliput myy Kempeleen kirjasto (Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs.) ja Tiketti. Tiketistä ostettuihin lippuihin lisätään 2,50e palvelumaksu.

https://www.dexviihde.fi/artisti/jukka-kuoppamaki/

Hyvä Kasvaa Kempeleessä -tapahtuma

Lauantaina 15.9.2018 klo 10-14. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Kurnuttava Sammakko: Molli ja Kumma

Perjantai 2.11.2018 klo 18 Kempele Akatemialla (Honkasentie 15, 90450 Kempele) lastenteatteri Kurnuttava Sammakko esittää näytelmän Molli ja Kumma.

Leena Lehtolainen kirjailijavieraana Kempeleen kirjastossa

Leena Lehtolainen vierailee Kempeleen kirjastossa lauantaina 17.11.2018 klo 12.00. Suomen suosituimpiin kirjailijoihin kuuluva Leena Lehtolainen tunnetaan erityisesti Maria Kallio ja Hilja Ilveskero -romaaneistaan. Hän on kirjoittanut myös useita dramaattisia perhe- ja avioliittoromaaneja. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tapahtumakalenteri

Yhteystiedot

Kirjasto- ja kulttuurijohtaja Anne Toppari
p. 050 - 4636 457
anne.toppari(at)kempele.fi