Sisältö

Tulevat tapahtumat

Kempeleen kirjasto

La 25.1.2020 klo 11.00 Lastenmusiikkiorkesteri Liikkuva Laulureppu esiintyy.

Ti 28.1.2020 klo 18.00 Yleisöluento "Huh hellettä ja voi vesisadetta". Luennon aiheena ilmastonmuutos. Puhujana ilmastoasiantuntija Maarit Talvitie.

Pe 31.1.2020 klo 18.00 Yleisöluento, aiheena Iin ilmastotyön vaikutukset. Puhujana Pekka Pääkkönen, projektipäällikkö / talotekniikka, energian käytön tehostamisratkaisut, Iin Micropolis, ilmastotiimi.

To 13.2.2020 klo 18.00 Konsertti: Heikki Ruokangas & Anne-Mari Kanniainen

To 20.2.2020 klo 18.00 Pienten soittajien musiikkituokio (Kempele-opiston oppilaskonsertti)

To 12.3.2020 klo 18.00 Nukketeatteri PikkuKulkuri esittää: Nigan 8 vuodenaikaa. Ikäsuositus 2-9v.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Konsertti: Heikki Ruokangas (kitara) & Anne-Mari Kanniainen (harmonikka)

Heikki Ruokangas (kitara) & Anne-Mari Kanniainen (harmonikka) kokoonpano esittää suomalaista juurimusiikkia persoonallisesti tulkiten. Luvassa on jazzia, kansanmusiikkia ja avantgardea yhdistävä uniikki kokonaisuus, joka syntyy improvisoinnista ja tunnelman luomisesta hetkessä.

Konsertti torstaina 13.2.2020 klo 18.00 Kempeleen kirjastossa (Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs.)

Heikki Ruokangas & Anne-Mari Kanniainen on kitaristi Heikki Ruokankaan sekä haitaristi Anne-Mari Kanniaisen muodostama duo, jonka ohjelmisto koostuu uudelleen sovitetusta suomalaisesta kansanmusiikista, improvisaatiosta sekä omista sävellyksistä. Kokoonpanon tavoitteena on oman alueellisen musiikkiperinnön vaaliminen, mutta myös sen uudistaminen, sekä esille tuominen ennennäkemättömissä kehyksissä. Kokoonpanon musiikillinen ilmaisu liikkuu free-jazzin, kansanmusiikin sekä avantgarden välimaastoissa. Vuonna 2019 duo esiintyi muun muassa Kaustisen kansanmusiikkifestivaalilla, Oulun Elojazzeilla sekä Kulttuuria korkealla-tapahtumassa. Kokoonpanon debyyttialbumi ilmestyy tammikuussa 2020.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Kajaanin kaupunginteatteri esittää: Tea ja Tyhmentäjä

Esitys maanantaina 17.2.2020 klo 18.00 Kempeleen Kirkonkylän koulun D-talon juhlasalissa (Koulutie 4, 90440 Kempele).

Liput 5€ Kempeleen kirjastosta (Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs).

Vauhdikas, riemukas ja ennakkoluuloton seikkailunäytelmä ala-asteikäisille!

Kahdeksanvuotias Tea on muuttanut isän kanssa uuteen kotiin vanhempien erottua. Uusi asunto on pieni ja epäviihtyisä, surkealla isällä on maailman pisin flunssa, ja kaikki tuntuu Teasta kurjalta ja tyhmältä. Edes videoblogin pitäminen ei piristä, koska isä ei anna vielä julkaista sitä netissä.

Neuvokas Tea ei kuitenkaan jää toimettomaksi. Tea löytää muuttokaaoksen keskeltä omaperäisiä uusia ystäviä: 3000 vuotta sarkofagissaan uinuneen Muumiokissan, hiekkalaatikkoon hylätyn Puru-Hain sekä hauskan, mutta hieman haisevan Kummituskakan.

Pian harmittavien tapahtumien alkusyykin saa selityksensä, kun kaverukset joutuvat vastatusten kurjista tunteista nauttivan Tyhmentäjän kanssa. Miksi Tyhmentäjä on muuttanut Tean ja isän kotiin? Voiko Tyhmentäjästä päästä eroon, ja joutuvatko kaverukset silloin ojasta allikkoon?

Käsikirjoitus: Salla Viikka
Ohjaus: Valto Kuuluvainen
Skenografia: Riitta Raunio
Valosuunnittelu: Henri Pyy
Äänisuunnittelu: Juho Lukinmaa
Videosuunnittelu: Topi Lindh
Kampaukset ja maskeeraus: Kati Seppänen

Näyttämöllä Antti Hovilainen, Janne Kinnunen, Salla Loper ja Teija Töyry.

Kesto noin 1 t 10 min. Suosittelemme 6–10-vuotiaille.

Kajaanin kaupunginteatterin sivut

Tommi Läntinen Duo

Tommi Läntinen saapuu Kempeleeseen!

Keikka pe 13.3.2020 klo 19.00 Kempeleen Pirilä-salissa (os. Piriläntie 145, 90440 Kempele). Ovet klo 18.00, saliin sisälle noin klo 18.30. Showtime klo 19.00. Ovella klo 18.00 alkaen lipunmyyntiä mikäli lippuja jäljellä. Ovella maksu kortilla tai tasarahalla. Liput ennakkoon 20€, ovelta 25€. Ennakkoliput myy Kempeleen kirjasto ja Tiketti. Tiketistä ostettuihin lippuihin lisätään 2,50e palvelumaksu.

Upeaääninen ja karismaattinen Tommi Läntinen on kirjoittanut, esittänyt ja levyttänyt musiikkiaan jo yli neljänkymmenen vuoden ajan.

Tommi Läntinen duo tarjoaa takuuvarmaa musiikkiviihdettä, joka saa paikallaolijat laulamaan ja tanssimaan esiintyjän mukana. Keikoilla kuullaan Läntisen suurimmat hitit kuten Via Dolorosa, Kevät ja minä, Jari ja minä, Rööperin kuu, Syvälle sydämeen sattuu, Satelliitti ja Villi ja vapaa ja monta muuta!

Tommi Läntisen kotisivut

Suvi Teräsniska

Konsertti lauantaina 9.5.2020 klo 19.00 Kempeleen Kirkonkylän koulun D-talon juhlasalissa (os. Koulutie 4, 90440 Kempele). Liput ennakkoon 25e / ovelta 30e. Ennakkoliput myy Kempeleen kirjasto (Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs.) ja Tiketti. Tiketistä ostettuihin lippuihin lisätään 2,50e palvelumaksu.

Upea Suvi Teräsniska on julkaissut urallaan viisi studioalbumi ja kaksi joululevyä. Hänen suurimpia hittejään ovat muun muassa Hento kuiskaus, Täydellinen elämä, Jos menet pois, Pahalta piilossa, Elämäni miehiä ja Hei mummo. Suvi Teräsniskan albumeita on yhteensä myyty lähes puoli miljoonaa kappaletta ja jokainen niistä on ylittänyt vähintään platinarajan. Yleisön rakastama Suvi on palkittu mm. Emma-gaalassa Vuoden iskelmä-albumista 2017, Iskelmä-Finlandialla 2016 sekä Kullervo Linnan säätiön palkinnolla 2013.

Suvi Teräsniska

Suvi Teräsniska FB:ssa

Tapahtumakalenteri

Yhteystiedot

Kirjasto- ja kulttuurijohtaja Anne Toppari
p. 050 463 6457
anne.toppari(at)kempele.fi