Sisältö

Tulevat tapahtumat

Kempeleen kirjasto

Näyttelyt kirjastossa

Marraskuu: Lännen tarinoita - Paavo Ahosen näyttely. Näyttely on Oulun taidemuseon kiertonäyttely.

Sarjakuvalukuinto-työpajat: Kaikenikäisille suunnatussa työpajoissa yhdistyvät lukupiiritoiminta ja yhdessä piirtäminen. Työpajat ovat osallistujille ilmaisia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Lukuintopajat järjestetään noin kuukausittain Kempeleen kirjastossa klo 17.00 – 18.45.Työpajat järjestää Oulun sarjakuvakeskus. Vetäjänä toimii sarjakuvantekijä Veli-Matti Ural.

Seuraavat pajat:
20.11.
18.12.

La 16.11. klo 11.00 Nuojuan teatteripaja esittää: Maatilan joulu. Maatilan joulu-näytelmässä tavataan Maatilan elämää-esityksestä tutut tyypit – ”kyllä näääin on!” – ja seurataan kuinka Pelle-pässi ja Lyydia-lammas odottavat karitsaa syntyväksi. Pelleä stressaa karitsan syntyminen ja joulun juhliminen ei voisi vähempää kiinnostaa. Possukin on taas hukassa ja kaiken kukkuraksi herra Hösselströmiäkään ei näy kotiin työmatkaltaan. Löytääkö Martan Maatila joulurauhan ja miten käy possulle? Näytelmä sisältää musiikkia ja on kestoltaan n. 30 minuuttia. Soveltuu kaikenikäisille. Käsikirjoitus ja lavalla: Tuija Nuojua. Ohjaus: Mika Nuojua.

Ke 27.11. klo 18.00 Kirjastonjohtajat kirjastossa: Jannen ja Heikin kirjastokeikka Kempeleen kirjastossa! Luvassa runoutta, musiikkia ja tarinointia.

La 20.12. klo 18.00 Nukketeatteri Pikkukulkuri esittää: Tuiki joulupuu. Sopii kaikenikäisille!

To 20.2.2020 klo 18.00 Pienten soittajien musiikkituokio (Kempele-opiston oppilaskonsertti)

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Kaija Kärkinen & Ile Kallio

Perjantaina 22.11.2019 klo 19.00 Kaija Kärkinen & Ile Kallio Kempeleen Pirilä-salissa (os. Piriläntie 145, 90440 Kempele).

Ovet aukaistaan klo 18.00. Ovella lipunmyyntiä mikäli lippuja vielä jäljellä. Ovella maksu tasarahalla tai maksukortilla (20€).

Kaija Kärkinen ja Ile Kallio aloittivat yhteisen musiikillisen matkansa Hullusta yöstä vuonna 1991. Siitä lähtien pari on keikkaillut ahkerasti sekä bändin kanssa että duona. Kaija Kärkinen ja Ile Kallio ovat julkaisseet yhdessä kymmenen studioalbumia sekä yhden kokoelman. Vuonna 1995 julkaistun ensilevyn hitti Sade toikin kaksikon kerralla koko kansan tietoisuuteen. Siitä lähtien jokainen julkaistu albumi on tuonut lisää nimikkeitä Kaijan ja Ilen meriittilistaan, muun muassa Täysikuu, Aurinko nousee taas, Valkoiset valheet, Jan ja Kuka saa kyyneleet. Uusin albumi, Köyhän naisen paratiisi, julkaistiin maaliskuussa 2012. Levyllä on omien kappaleiden lisäksi covereita, jotka ovat vuosien varrella kulkeneet mukana, sydämessä ja keikoilla. Suomenkieliset tekstit ovat yhtä lukuunottamatta Kaijan käsialaa. Ile vaikuttaa myös Big Rock Bandissa.

Liput 20€. Liput myy Kempeleen kirjasto (Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs.) ja Tiketti. Tiketistä ostettuihin lippuihin lisätään +2.50€ palvelumaksu.

Lisätiedot: Kaija Kärkinen & Ile Kallio

Kurnuttava Sammakko: Pää tyynyyn!

La 30.11. klo 13.00 Kurnuttava Sammakko esittää: Pää tyynyyn! Esitys Kempele Akatemialla (os. Honkasentie 15, 90450 Kempele).

Karhu on aivan tolkuttoman väsynyt, mutta onneksi kohta pääsee nukkumaan. Simmut kiinni vain ja… Pahaksi onneksi naapurin Ankka vain on samaan aikaan pirteämpi kuin koskaan – ja vailla seuraa. Tässä musiikin täyteisessä ja nopearytmisessä esityksessä niin lapset kuin aikuisetkin saavat nauraa vatsansa kippuralle tunnistettavien nukkumaanmenohetkien parissa, kun Karhu ja Ankka yrittävät illan tullen löytää yhteisen sävelen naapureina. Pää tyynyyn! -esitys perustuu Roope Lipastin suomennokseen Jory Johnin ja Benji Daviesin saman nimisestä lastenkirjasta.

Esityksen kesto: n. 35 min. Ikäsuositus: 3+.

Liput 5 euroa. Liput myy Kempeleen kirjasto (Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs.)

Museon joulu 2019

Perinteistä Museon joulua vietetään jälleen! Tänä vuonna joulutapahtuma laajentuu kaksipäiväiseksi tapahtumaksi!

Museon joulu ja joulumarkkinat 13. - 14.12.2019 Kempeleen kotiseutumuseolla (Kirkkotie 18, 90440 Kempele).

Perjantaina avoinna klo 16-19 ja lauantaina klo 10-14.

Museon joulua vietetään viehättävässä Matturin pihapiirissä.

Molempina päivinä:

Joulumarkkinat, joissa noin 40 myyjää! Myytävänä mm. koruja, laudeliinoja, nukenvaatteita, tonttulakkeja, lemmikkitarvikkeita, sisustusesineitä, leivonnaisia, käsitöitä, joulukoristeita, kortteja, hunajaa, kransseja, vastoja, lastenvaatteita ja paljon muuta! Lisäksi molempina päivinä Kempeleen Kirin makkaranmyyntipiste sekä poniratsastusta 3€.

Perjantai 13.12. klo 16-19

17.45 Kempeleen lukion kuoro esittää: Lucia-kuvaelma
18.15 Kempeleen seurakunta: hartaus, glögi ja pipari tarjoilu
18.30 Lyhtykulkue: osallistu tunnelmalliseen lyhtykulkueeseen museon pihapiirissä hartauden jälkeen. Ota mukaan oma lyhtysi tai valosi. Sopii koko perheelle!

Lauantai 14.12. klo 10-14

11.00 Tiernapojat
12.00 Kempeleen lukion kuoro esittää joululauluja
13.00 Kempeleen lukion kuoro esittää joululauluja
Joulupukki tavattavissa koko tapahtuman ajan!
Glögi ja piparitarjoilu.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tapahtumakalenteri

Yhteystiedot

Kirjasto- ja kulttuurijohtaja Anne Toppari
p. 050 463 6457
anne.toppari(at)kempele.fi