Häiriötiedote

Täältä löydät koronaepidemiaan liittyviä Kempeleen kunnan tiedotteita.

Sisältö

Yksityinen perhepäivähoitaja

Yksityinen perhepäivähoito on yksityisen henkilön korvausta vastaan harjoittamaa lasten päivähoitotoimintaa. Tällöin hoitaja tekee päivähoitolain 28§:n mukaisen ilmoituksen kunnalle. Kunta hyväksyy palvelun tuottajan ja ilmoittaa hänet Kelan rekisteriin tuen saajaksi. Palvelun tuottaja ja perhe sopivat keskenään päivähoitopalvelun ehdoista ja hakevat yhteistyössä yksityisen hoidon tukea ja kunnallista yksityisen hoidon tukea Kelalta. Tuki maksetaan suoraan palveluntuottajalle.

Yksityiseen perhepäivähoitoon maksetaan lakisääteistä ja kunnallista yksityisenhoidon tukea Kelan kautta.

Lakisääteinen yksityisen hoidon tuki: Jos lapsen varhaiskasvatusoikeus on yli 20 tuntia viikossa, maksetaan hoitorahaa 172,25 €/lapsi/kk + tulosidonnainen hoitolisä enintään 144,85 €/lapsi/kk. Jos lapsen varhaiskasvatusoikeus on enintään 20 tuntia viikossa, maksetaan hoitorahaa 63,38 €/lapsi/kk + tulosidonnainen hoitolisä puolitettuna.

Kunnallinen yksityisen hoidon tuki: Jos lapsen varhaiskasvatusoikeus on yli 20 tuntia viikossa, maksetaan kunnallista yksityisen hoidon tukea 250 €/lapsi/kk. Jos lapsen varhaiskasvatusoikeus on enintään 20 tuntia viikossa, maksetaan kunnallista yksityisen hoidon tukea 137,50 €/lapsi/kk.

Tukea ei makseta heinäkuulta.

Lisätietoja saa osoitteesta www.kela.fi -> Pienten lasten hoitoon tukea. Kempeleen kunnan on hyväksyttävä perhepäivähoitaja ennen tuen hakemista. Hakeminen tapahtuu Kelan lomakkeella WH 2.

Lisätietoja: varhaiskasvatuksen johtaja 050 5681 907, päivähoidon palvelusihteerit puh. 044 4972 311 ja 044 4972 312.