Sisältö

Muiden kuntien yksityiset päiväkodit

Muiden kuntien yksityiseen päiväkotiin haettaessa vanhemmat ovat suoraan yhteydessä valitsemaansa päiväkotiin. Päiväkoti ja perhe sopivat keskenään palvelun ehdoista.

Palveluntuottaja ja perhe hakevat yksityisen hoidon tukea ja kunnallista yksityisen hoidon tukea Kelalta. Tuki maksetaan palvelun tuottajalle.

Lakisääteinen yksityisen hoidon tuki: Jos lapsen varhaiskasvatusoikeus on yli 20 tuntia viikossa, maksetaan hoitorahaa 172,25 €/lapsi/kk + tulosidonnainen hoitolisä enintään 144,85 €/lapsi/kk. Jos lapsen varhaiskasvatusoikeus on enintään 20 tuntia viikossa, maksetaan hoitorahaa 63,38 €/lapsi/kk + tulosidonnainen hoitolisä puolitettuna.

Kunnallinen yksityisen hoidon tuki: Jos lapsen varhaiskasvatusoikeus on yli 20 tuntia viikossa, maksetaan kunnallista yksityisen hoidon tukea alle 3-vuotiaalle 560 €/lapsi/kk ja yli 3-vuotiaalle 262,50 €/lapsi/kk. Jos lapsen varhaiskasvatusoikeus on enintään 20 tuntia viikossa, maksetaan kunnallista yksityisen hoidon tukea alle 3-vuotiaalle 308 €/lapsi/kk ja yli 3-vuotiaalle 144,40 €/lapsi/kk.

Yksityiset päiväkodit:

Oulu

Liminka

Tyrnävä