Ohjaamon palvelut

Työllisyyspalvelujen omavalmentaja

Kuntakokeilun omavalmentaja tukee sinua työnhaussa ja neuvoo työttömyyteen liittyvissä viranomaisasioissa. Omavalmentaja kartoittaa tilanteesi ja suunnittelee kanssasi tavoitteisiisi sopivan, yksilöllisen polun kohti työtä, koulutusta tai muita palveluja. Omavalmentaja ohjaa sinut palveluihin ja seuraa tilanteesi edistymistä. Tavoitteena on tarjota yksilöllistä ja sujuvaa palvelua. Katso päivystysaika viikko- tai kuukausikalenterista, tai varaa aika Ohjaamosta.

Opinto-ohjaaja

OSAO-oven opinto-ohjaaja tarjoaa tietoa kaikkien koulutusasteiden ja oppilaitosten koulutusvaihtoehdoista sekä yksilöllistä uraohjausta ja neuvontaa koulutusvalintaan, hakeutumiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyen. Opinto-ohjaajan palvelut käytettävissä etänä, varaa aika Ohjaamosta. 

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö tarjoaa matalan kynnyksen apua, tukea ja palveluohjausta 15-28-vuotiaille nuorille. Voit kysyä eri palveluista ja mahdollisuuksista esim. opiskeluun, työnhakuun, asumiseen, toimeentuloon tai terveyteen liittyen. Tarjoamme myös käytännön apua asioiden selvittelemisessä ja niiden hoitamisessa. 

Etsivä nuorisotyö on asiakaslähtöistä, luottamuksellista, vapaaehtoista. Katso päivystysaika viikko- tai kuukausikalenterista, tai varaa aika Ohjaamosta.

Ammatinvalintapsykologi

Ammatinvalintapsykologin kanssa voit pohtia elämäntilannettasi, ominaisuuksiasi, työelämään liittyviä odotuksiasi, kiinnostuksiasi sekä aikaisempia kokemuksiasi koulutuksessa ja työssä. Ohjauskeskustelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Palvelujen tukena käytetään tarvittaessa soveltuvuustestejä. Psykologi ei valitse ammattia puolestasi, vaan pyrkii löytämään kanssasi erilaisia vaihtoehtoja tilanteeseesi. Lähtökohtana ovat toiveesi, edellytyksesi ja eri työalojen tarjoamat mahdollisuudet. Ohjauksen tavoitteena on löytää vahvuuksiesi, kykyjesi, kiinnostuksesi ja terveydentilasi kannalta sopivin ratkaisu. Katso päivystysaika viikko- tai kuukausikalenterista, tai varaa aika Ohjaamosta.

Psykiatrinen sairaanhoitaja

Psykiatriselta sairaanhoitajalta saa keskusteluapua, tietoa ja tukea mielenterveyden asioihin liittyen tai kohdatessasi erilaisia kriisitilanteita. Katso päivystysaika viikko- tai kuukausikalenterista, tai varaa aika Ohjaamosta. 

KELA

KELA:n palveluasiantuntija paikan päällä Ohjaamossa kerran kuukaudessa, katso ajankohta kuukausikalenterista. Lisäksi Ohjaamolla on käytettävissä arkisin klo 9-15 KELA:n etäpalvelu, jossa neuvontaa tarvojaan videoyhteyden välityksellä. Palvelu vastaa toimistopalvelua.

Ratkaisukeskeinen Coaching

Ratkaisukeskeinen coaching -työskentely lähtee henkilön omista tarpeista. Coachaaja tukee ja auttaa henkilöä kirkastamaan ja saavuttamaan henkilökohtaisia tai vaikkapa ammatillisia tavoitteitaan. Työtavassa Coachaaja kuuntelee aktiivisesti ja oivalluttavien kysymysten kautta auttaa henkilöä laajentamaan näkökulmiaan, tunnistamaan jo olemassa olevia voimavarojaan sekä löytämään uusia keinoja tavoitteidensa saavuttamiseen. Coaching-palvelua on saatavilla tarpeen mukaan, varaa aika Ohjaamosta.

Liikuntaneuvonta

Tukea, kannustusta ja ohjausta liikkumiseen tai liikunnan kipinän löytämiseen. Neuvonnan ja ohjauksen sisältö räätälöidään sinun tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Varaa aika Ohjaamosta.

Walk in -terapia

Matalalla kynnyksellä apua mielen hyvinvoinnin tueksi ratkaisukeskeisen lyhytterapian menetelmillä. Voit saapua ilman ajanvarausta tai halutessasi varata ajan Ohjaamosta, 

Yhteystiedot: 

Koordinaattori
Heidi Alatalo
040 611 6885
heidi.alatalo@kempele.fi 

Lisätietoa

Yhteystiedot

Nuorisopalvelujen päällikkö

Sanna Tauriainen 
050 307 8981 
sanna.tauriainen@kempele.fi

Postiosoite:
PL12
90441 Kempele

Käyntiosoite:
Kempele Akatemia
Honkasentie 15 A
90450 Kempele

Muut yhteystiedot

Nuorisopalvelujen arvot

Asiakaslähtöisyys

Vapaaehtoisuus

Luottamuksellisuus

Osallisuus

Samanarvoisuus

Nuorisopalvelut Instagramissa