Uimarannat

Kempeleessä on kaksi virallista toimivaa uimarantaa, joiden ylläpidosta vastaa ympäristöpalvelut.

Koirien ym. kotieläinten tuominen uimarannoille on kielletyä. (Järjestyslaki 27.6.2003/612)

Ouluntullin Kalliomonttu

Kalliomonttu on uimarannaksi kunnostettu vanha kalliolouhosalue. Uimaranta sijaitsee suojaisessa paikassa, jonne on hyvät kulkuyhteydet Ouluntullin huoltamoalueelta ja Kokkokankaantieltä. Vesi louhosmontussa on pohjasta tihkuvaa kirkasta pohjavettä, joka pitää veden viileänä myös helteisinäkin päivinä. Ranta on varustettu pukusuojin ja hyppytasoin, joita on kolme. Lisäksi rannasta on erotettu lapsille tarkoitettu matalan veden alue. Muualla veden syvyys on parhaimmillaan yli 8 m, joka mahdollistaa myös sukellusharrastuksen. Ouluntullin uimaranta on luokiteltu EU-uimarannaksi ja on luokitukseltaan erinomainen.

Ouluntullin Kalliomontun uimavesiprofiili

 

Avantouinti

Avantouintipaikka ja pukuhuoneet ovat käytettävissä 1.-18.12.2020. Turvavälien noudattamiseksi suosittelemme max. 3 henkilöä kerrallaan pukuhuoneisiin, myös maskin käyttö on suotavaa. Huomioittehan myös muut hygienia- ja turvallisuusohjeet. 

Talvisin Ouluntullin kalliomonttu toimii talviuintipaikkana, jolloin alueella on kiertovesipumpulla auki pidettävä avanto sekä lämmitetyt pukutilat avantouimareille.

Ouluntullin kalliomontun avantouintikausi käynnistyy virallisesti maanantaina 7.9.2020, jolloin pukuhuoneet avautuvat. Edellisen kauden kausimaksun suorittaneet pääsevät pukuhuoneisiin 30.9.2020 asti. Jatkossa avantouintikausi on 1.9.-31.5. Kesäaikana pukuhuoneet eivät ole käytössä.

Pukuhuoneiden avaimen saa maksamalla avantouinnin kausimaksun Virkistysuimala Zimmarin palvelupisteellä osoitteessa Pekurintie 1, Zimmarin aukioloaikoina. Kausimaksun hinta on 20 €. Myös kauden uusiminen tapahtuu Zimmarissa.

Käyttäjien tulee itse huolehtia pukuhuoneiden siisteydestä pyyhkimällä kertakäyttöliinalla ja desinfiointiaineella (suihkepullo) ovenkahvat ym. kosketuspinnat sekä lattiat. Muistattehan noudattaa THL:n laatimia ohjeita tartuntatautien ehkäisemiseksi myös avantouintikäynnillänne.

Uimavesien laatua valvoo Oulun seudun ympäristövirasto

 

Juurussuo Mourunkijärvi

Lisätietoa

Yhteystiedot

Liikuntapalveluiden päällikkö
Katja Vähäkuopus
etunimi.sukunimi@kempele.fi
p. 050 3163804

Erityisliikunnan koordinaattori
Juha Vuoti
etunimi.sukunimi@kempele.fi
p. 040 570 4711

Virkistysuimalan vastaava
Tarja Koivisto
etunimi.sukunimi@kempele.fi
p. 050 463 6493

Liikuntapaikkamestari
Heino Peteri
etunimi.sukunimi@kempele.fi
p. 050 463 6514

Tapahtumat ja ajankohtaista

Liikunnan ja vapaa-ajan uutisia

Kempeleen tapahtumakalenteri

Laduilla ja kuntopoluilla liikkumisen periaatteet löytyvät tästä.

Latujen ja kenttien kunnossapito


Katso ajantasaiset kunnossapitotiedot -> linkki Fluent-järjestelmään

Liikuntapalvelut Facebookissa