Liikenneympyrän taideteos - avoin portfoliohaku

Kempeleentien liikenneympyrä, johon taideteoksen tekijää haetaan portfoliohaulla.

Kempeleen Ollilantien liikenneympyrään tulevan julkisen taiteen teoksen tekijää haetaan avoimella portfoliohaulla, joka on avoinna 27.11.2022 saakka. Portfolioiden perusteella valitaan yksi taiteilija tai taiteilijaryhmä, jolta tilataan luonnos ja mahdollisen luonnoksen hyväksymisen jälkeen teostilaus.

Portfoliohaun tavoitteena on saada tietoa taiteilijoista, heidän osaamisestaan ja kiinnostuksestaan tehdä taideteos Kempeleeseen tulevaan uuteen liikenneympyrään. Taideteossijainti ilmenee ylläolevasta kartasta. Uusi liikenneympyrä valmistuu vuoden 2023 aikana. Julkisen taiteen teoksen valmistumisen tulee sijoittua pihatöiden kanssa samoihin aikoihin. Teoksen vaatimat perustukset/alusta ja mahdollinen sähköntarve (valaistus) tulee olla tiedossa mielellään joulukuussa 2022.

Portfoliohaku

Portfoliohaku on avoinna 1.11.-27.11.2022 välisen ajan. Portfoliohakuun voivat osallistua Suomessa työskentelevät ammattitaiteilijat ja taiteilijatyöryhmät, joilla tulee olla taiteelliseen työskentelyyn soveltuva koulutus ja/tai aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla sekä näyttöä kyvystä toteuttaa teos itsenäisesti ja sovitussa aikataulussa. Eduksi katsotaan ympäristötietoinen asenne sekä kokemusta julkisesta taiteesta. Lisäksi painotetaan osallistavan taiteen tuntemusta.

Portfoliohaun perusteella valitaan taiteilija tai työryhmä, joilta tilataan luonnos valmistettavasta teoksesta. Luonnoksesta maksetaan palkkio (3 000 € +alv) ja luonnoksen perusteella tehdään päätös teoksen tilauksesta. Toteutettavan teoksen kokonaisbudjetti on 25 000 € riippuen myös muista mahdollisista rahoituslähteistä. Teoksen tilaaja pidättää oikeuden päättää tilauksesta luonnoksen jälkeen.

Valintakriteereinä haussa ovat:


• Tyylin ja tekniikan soveltuvuus liikenneympyrässä sijaitsevaan teokseen
• Teoksen vaatimat kestävyys- ja turvallisuuskriteerit
• Omaperäisyys ja kiinnostavuus
• Teoksen soveltuvuus miljööseen ja Kempeleeseen
• Kokemus vastaavista kohteista


Portfolion tulee sisältää:


• Taiteilijan yhteystiedot ja kotipaikka
• Ansioluettelo (max 3 sivua)
• Enintään kahdeksan työnäytettä sisältäen kuvan tai kuvien lisäksi lyhyen esittelytekstin (mm. koko, materiaali). Näytteet toimitetaan sähköisessä muodossa kuvina ja tekstinä, esim. jpeg- tai png- tai ppt-esityksenä.
• Tekstimuotoinen perustelu osallistumiselle: Miksi tämä kohde kiinnostaa sinua erityisesti? Miten mielestäsi tyylisi ja tekniikkasi soveltuvat liikenneympyrään sijoittuvaan teokseen? Kirjoita korkeintaan 500 merkkiä.

Portfoliot tulee toimittaa sähköisesti kirjaamo@kempele.fi 27.11.2022 klo 15.00 mennessä.

Valinnan tekee valintaraati, johon kuuluvat Kempeleen yhteisöllisyysvaliokunta, kirjasto- ja kulttuurijohtaja Anne Toppari, intendentti Elina Vieru / Oulun Taidemuseo, kuvataiteilija Elisa Tuohimaa / Oulun taiteilijaseura.

Portfoliohaun tuloksista ilmoitetaan julkisesti valinnan jälkeen sivustolla tällä sivustolla. Lisätiedot ja kysymykset koskien portfoliohakua on toimitettava sähköpostitse 13.11.2022 mennessä osoitteeseen anne.toppari@kempele.fi. Vastaukset koostetaan yhteen tälle sivustolle.

Portfolion tekijänoikeus säilyy taiteilijalla. Portfoliohaun järjestäjällä ei ole oikeutta käyttää, julkaista tai muutoin hyödyntää portfoliohakuun jätettyä materiaalia tai niistä otettuja kuvia, eikä siirtää oikeuksia eteenpäin kolmansille osapuolille.

Portfoliohaun järjestäjä käsittelee hakuun osallistuneiden henkilötietoja EU:n ja kansallisen tietosuojalainsäädännön mukaisesti haun toteuttamiseksi. Henkilötietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille eikä käytetä muihin tarkoituksiin. Henkilötiedot kerätään rekisteröidyltä itseltään portfoliohakuun osallistumisen yhteydessä. Henkilötiedot poistetaan viimeistään, kun taidehanke on kokonaisuudessaan päättynyt, eikä henkilötiedoilla ole enää käyttötarvetta. Osallistumalla portfoliohakuun annat suostumuksesi siihen, että henkilötietoja käsitellään edellä kuvatun mukaisesti.

Lisätiedot:

Kirjasto- ja kulttuurijohtaja Anne Toppari

anne.toppari@kempele.fi, p. 050 463 6457

Liikenneympyrän asemakaavaaLiikenneympyrän aluetta.

Lisätietoa