Transport Savikko

Yrittäjien tarinat

Saumaton yhteys maailmalle

Logistiikka-alan yritykselle hyvät liikenteelliset yhteydet ovat sijaintia valittaessa kaikki kaikessa. Transport Savikko Yhtiöt Oy muutti Kempeleeseen pari vuotta sitten. Toimitusjohtaja Erkki Savikko on erittäin tyytyväinen yrityksensä nykyisiin toimitiloihin:

”Sijaintina moottoritien varsi on loistava. Kun yritys sijaitsee täällä, se esittelee itse itsensä.”

Transport Savikolle moottoritien läheisyys on mahdollistanut saumattoman yhteyden kaikkiin suuntiin. Yritys ajaa erilaisia kuljetuksia Suomessa, Skandinaviassa, Venäjällä ja Baltian maissa. Savikko hyötyy pohjoisesta sijainnistaan etenkin Pohjois-Ruotsiin ja –Norjaan suuntautuvien kuljetusten osalta, sillä matka voidaan taittaa kätevästi maateitse.

Savikon mukaan heidän yrityksellään on 98,9 prosentin toimintavarmuus epäsäännöllisessä ajossa. Ajon epäsäännöllisyys tarkoittaa konkreettisesti sitä, että savikkolaiset tietävät tänään huomisen tilanteesta, mutta ylihuominen on vielä arvoitus. Ala on ailahteleva, mutta reaaliaikaiset paikantamis- ja seurantajärjestelmät tekevät tahdista tasaisemman. Järjestelmien avulla myös asiakkaat pääsevät seuraamaan ajokkiensa etenemistä.

Rekkakuljetuksista ja ympäristöystävällisyydestä puhutaan harvemmin samassa yhteydessä, mutta Transport Savikko ottaa huomioon ympäristön hyvin monipuolisesti. Yritys rakensi uudet tilansa kierrätetyistä elementeistä. Seurantajärjestelmä pisteyttää kuljettajien ajosuoritukset ja yritys palkitsee parhaat onnistujat. Tavoitteena on taloudellinen ajotyyli ja pienemmät ympäristöpäästöt.

Alue laajenee Kempeleen logistiikkakeskukseksi

Viiden serkuksen pyörittämä perheyritys juhlii seitsemänkymppisiään kolmen vuoden päästä. Paljon on muuttunut matkan varrella ja etenkin seurantajärjestelmien tulo on tuonut uusia mahdollisuuksia. Tieto siirtyy sähköisesti ja enää ei tarvitse työskennellä ”pää täynnä korvia ja luureja”, kuten Savikko osuvasti kuvailee. Rekkojen hytit ovat varustetasoltaan kuin pieniä toimistoja ja tieto siirtyy paperitta nopeasti kaikille tahoille. Jatkossa Savikon autoihin on tulossa myös skannerit, jotka muuttavat sähköiseksi viimeisenkin paperisen lomakkeen, eli rahtikirjan.

Transport Savikon terminaali ja toimisto sijaitsevat alueella, jonne kehittyy lähivuosina laaja Kempeleen logistiikkakeskus. Alue on kuljetusten kannalta keskeisellä paikalla ja sen sijainti on raskaan liikenteen kuljettajien lepovuorojen kannalta optimaalinen.

”Tämä on meille ideaalisijainti, ei voisi parempaa ollakaan”, Savikko tiivistää.

Transport Savikon kotisivu

Lisätietoa Kempeleen logistiikkakeskuksesta