Cajo Technologies

Yrittäjien tarinat

Kempeleestä kajastaa menestys

Cajo Technologies Oy sai alkuvuodesta 2015 huiman 1,5 miljoonan sijoituksen. Kempeleen kunta on toimitusjohtaja Niko Karsikkaan mukaan ollut hyvänä tukena matkalla menestykseen:

”Kunnasta olemme saaneet konkreettista tukea esimerkiksi kansainvälistymiseen, markkinointiin ja rekrytointiin.”

Cajo Technologies Oy :n tuotteet tuotteet perustuvat patentoituun laserilla tehtävään merkintämenetelmään. Yrityksen nimi kuvastaa Karsikkaan mukaan lasertekniikan käyttäytymistä metallipinnoilla: Aamun kajon tapaan lasersäde polttaa pinnalle halutun tekstin tai kuvan kuin taikaiskusta.

Cajo poikkeaa laserkuvioinnin valtavirrasta tarjoamalla laserilla tehtyä värikuviointia ilman väriaineita. Tämä miltei taianomaiselta vaikuttava tekniikka soveltuu käytettäväksi lähes mille tahansa materiaalille

Tuotemerkintää ja lahjatavaroita

Tavallinen kuluttaja voi huomata tekniikan hyödyt esimerkiksi tuotteissa olevien tarrojen tai maalaamalla tehtyjen merkintöjen myötä. Tarrat irtoavat tuotteista helposti ja liima jättää usein hankalasti poistettavat jäljet. Maalauspinta taas on altis kulumiselle. Laserkuvioinnin avulla ikuisesti kestävä merkintä voidaan tehdä suoraan tuotteeseen.

Cajo taipuu myös muualle kuin teollisuuden käyttöön. Laserkuviointia käytetään esimerkiksi personoiduissa liikelahjoissa ja kuluttajien lahjatavaratuotteissa, jotka voi teettää vaikka omasta valokuvasta.

Kontista maailmalle

Yritys aloitti toimintansa Mobilemarking Oy:nä vuonna 2010. Yrityksen nousukiito alkoi, kun Karsikas sai patentin veljensä kanssa kehittämälleen uudelle tekniikalle. Nyt yritys on kovaa vauhtia kansainvälistymässä, mutta juuret ovat ja pysyvät Kempeleessä:

”Päätoimipaikka tulee todennäköisesti pysymään Kempeleessä”, toimitusjohtaja Niko Karsikas kertoo.

Syyksi hän summaa toimitilojen alhaiset kustannukset, loistavan sijainnin sekä monipuoliset yhteistyömahdollisuudet muiden alueen yritysten kanssa.

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat Cajon osalta selvät. Tällä hetkellä kartoitetaan Ruotsin markkinoita, jonka jälkeen suunnataan katse muualle Eurooppaan. Myös USA:n markkinoille on jo rantauduttu.

Cajo Technologies Oy:n kotisivu