Koronarokotukset

Päivitetty 15.6.2022 klo 11.50

Rokotusryhmät ja rokotusten eteneminen

Koronarokotuksen voi tällä hetkellä saada kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat. Katso lisätiedot ajanvarauksesta ja rokotuksista alta.

Rokotusjärjestyksessä noudatetaan THL:n rokotussuositusta.

Koronarokotuskattavuus Kempeleessä Linkki vie pois www.kempele.fi-sivustolta. (THL)
Ensimmäiset Omakannan koronarokotustodistukset saatavissa Linkki vie pois www.kempele.fi-sivustolta. (Omakanta)
Kela korvaa koronarokotteen ottamisesta aiheutuvia matkakustannuksia Linkki vie pois www.kempele.fi-sivustolta. (Kela)

Koronarokotus annetaan 5-11-vuotiaille lapsille (riskiryhmään kuuluvat, sekä perusterveet) vain ajanvarauksella. Ajan voit varata soitamalla numeroon 08 5587 2137, arkisin klo 9-11.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta. 

5—11-vuotiaiden lasten koronarokotukset - THL Linkki vie pois www.kempele.fi-sivustolta.

Lapsi rokotetaan molempien huoltajien suostumuksella

Molempien huoltajien on täytettävä Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle (pdf 80 kt) ennen kuin lapsi voidaan rokottaa. Suosittelemme, että huoltajat täyttävät lomakkeen ennen rokotuspisteelle saapumista. Myös molempien huoltajien allekirjoittama vapaamuotoinen suostumuslomake käy.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos alaikäinen ei kykene itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumukset.

THL:n ohjeet nuorten rokotuksia koskien:

Jos haluat vaihtaa tehosterokotusaikaa, ajan voi vaihtaa puhelinnumerosta 08 558 72110 ti-to klo 12–15 tai kansalaisen ajanvarauspalvelusta osoitteessa kempele.terveytesi.fi (vaatii tunnistautumisen). Sai­raus­ta­pauk­sis­sa ro­ko­te­pai­kal­le es­ty­mi­ses­tä il­moi­te­taan pu­he­li­mit­se ajan­va­raus­nu­me­roon.

Toinen tehosterokote

Toinen rokoteannos voidaan antaa, kun ensimmäisestä rokoteannoksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa. Toisen rokoteannos annetaan kaikille 12-vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

Kolmas rokoteannos

Kolmannen rokoteannoksen saavat tällä hetkellä 

 • 60 vuotta täyttäneet ja yli 18-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.
 • 18-59 -vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 4–6 kuukautta.
 • voimakkaasti immuunipuutteiset (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat), kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.
 • 12-17 -vuotiaat riskiryhmään kuuluvat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

Tietoa riskiryhmistä Linkki vie pois www.kempele.fi-sivustolta.

Suositus kolmansista annoksista koskee myös alle 30-vuotiaita miehiä, joille kolmantena rokoteannoksena annetaan THL:n ohjeistuksen mukaisesti vain BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Kolmansissa annoksissa hyödynnetään Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta ja Modernan Spikevax-rokotetta. Ensisijaisesti suositellaan samaa valmistella, jolla rokotettava on saanut myös toisen annoksen, mutta tarvittaessa voidaan tarjota myös toista valmistetta.

Lisätietoa kolmannesta rokoteannoksesta Linkki vie pois www.kempele.fi-sivustolta. (THL)

Neljäs rokoteannos

Neljännen rokoteannoksen saavat tällä hetkellä voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat), 80 vuotta täyttäneet ja iäkkäät hoivakodeissa asuvat, 70–79-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat, kotihoidon tai omaishoidon piirissä olevat iäkkäät tai vastaavalla tavalla heikentyneet iäkkäät henkilöt kun kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

Neljäs koronarokoteannos

 

Voimakkaasti immuunipuutteisten viidennet annokset

THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidettä koronarokoteannosta. Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta myös immuunipuutteisilla henkilöillä, joten taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut henkilö ei tarvitse viidettä rokoteannosta tässä vaiheessa. THL suosittelee vakavasti immuunipuutteisille viidettä koronarokoteannosta - Tiedote - THL

Luettelo riskiryhmistä:

Ketkä kuuluvat vakavan COVID-19-taudin riskiryhmiin?

Tällä hetkellä ei ajanvarauksetonta rokotusta.

Ajanvaraus

Jos kuulut rokotusvuorossa olevaan ryhmään, tai haluat vaihtaa tehosterokotusaikaa, voit varata ajan sähköisesti kansalaisen ajanvarauksella tai puhelimitse.

 • Rokotusajat varataan kansalaisen ajanvarauspalvelusta osoitteessa kempele.terveytesi.fi (vaatii tunnistautumisen) tai puhelinnumerosta 08 5587 2110  ti-to klo 12-15.
 • Takasinsoittopyyntöön vastataan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kolmen päivän kuluessa.

Rokotuspaikka on Terveyskeskus (hallinnon käytävä, ovi A3).

Ohjeet rokotukseen saapuvalle

Rokotustapahtuman mahdollisimman turvallisen sujumisen vuoksi tulee kaikkien rokotuksiin tulevien noudattaa seuraavaa ohjeistusta:

 1. Ruuhkan välttämiseksi älä tule rokotuspaikalle ennen varattua aikaa
 2. Älä tule kuumeisena tai flunssaoireisena
 3. Laita suunenäsuoja kasvoillesi
 4. Pukeudu lyhythihaiseen joustavakankaiseen paitaan niin, että rokottaminen on mahdollista vain hihaa nostamalla
 5. Varaudu jäämään tarkkailtavaksi 15 minuutiksi rokotuksen jälkeen

Koronatodistus

Koronatodistuksen voi tulostaa maksutta Kempeleen pääkirjastossa.

Henkilökunta auttaa passin lataamisessa ja tulostamisessa. Omakantaa sekä Omakantaan kirjautumiseen vaadittavia pankki- tai muita tunnistautumistapoja on käytettävä omatoimisesti tietoturvasyistä.

Lisätietoja koronatodistuksen lataamisesta Linkki vie pois www.kempele.fi-sivustolta.

Kirjastossa on voimassa maskisuositus.