Vastaanotto

Kempeleen terveyskeskus, Kirkkotie 21, 90440 Kempele.

Vastaanotto avoinna

 • ma-to klo 8.00 - 16.00
 • pe klo 8.00 - 15.00 

Kiireellinen vastaanotto ja päivystys, sisäänkäynti ovesta A1
Kiireetön vastaanotto, sisäänkäynti ovesta B1

Lisätietoa puhelinpalvelusta:

Soittaessanne terveyskeskuksen puhelinpalvelujärjestelmään, kuulette aluksi tervetulotoivotuksen ja ohjeistuksen. Jos puhelinlinjat ovat varattuina, kuuluu musiikkia ja hetken kuluttua kuulette jonotusviestin. Jonotuksesta menee puhelinliittymäsopimuksenne mukainen normaali puhelinmaksu.  Jonkin aikaa jonotettuanne teille tarjotaan mahdollisuutta jättää takaisinsoittopyyntö. Voitte silloin edelleen jäädä linjalle jonottamaan tai painaa numeroa yksi (1), jolloin puhelu katkeaa, mutta asiakkaan numero jää järjestelmään. Jos numeronne on salainen tai sen näyttö estetty, järjestelmä pyytää näpyttelemään takaisinsoittonumeron.  Järjestelmä välittää asiakkaan soittopyynnön ko. yksikön henkilökunnan käsiteltäväksi.  Hoitaja soittaa takaisin teille siinä järjestyksessä kuin soittopyynnöt on jätetty. Asiakkaan ei tarvitse yrittää toistuvasti tavoitella terveyskeskuksen henkilökuntaa saadakseen asiansa hoidettua. Jättäkää vain YKSI takaisinsoittopyyntö.   

Linkki Kansalaisen ajanvaraukseen

Vastaanoton toiminnassa muutos

Kempeleen terveyskeskuksen lääkärien vastaanottotoiminnassa on luovuttu aiemmin käytössä olleesta asuma-alueen mukaisesta omalääkäri ja väestövastuumallista. Syitä muutokseen on monia; vuosien aikana toimintatavat ja potilaiden tarpeet sekä erityisosaamisen vaatimukset ovat muuttuneet, lääkäreiden tehtävänkuvat ovat muuttuvia ja myös ns. väestövastuun virkaehtosopimus on päättynyt. Muutoksista huolimatta on edelleen tärkeää, että omat pitkäaikaiset potilas-lääkärisuhteet jatkuvat ja asioinnit keskitetään edelleen ennestään tutulle tai samalle lääkäreille.

Kiireellinen puhelinneuvonta palvelee päivittäin terveyskeskuksen aukioloaikana, 08-55872102 

 • sairaslomatodistukset : tuoreet ylähengitystieinfektiot, vatsatauti, sairaanlapsen hoitovapaatodistus 
 • kotihoito-ohjeet 
 • koronaneuvonta 

Kiireellinen hoito ja hoidontarpeenarvio ilman ajanvarausta ma-to klo 8-16 ja pe 8-15, A1-ovi, päivystysaula. Vuoronumerolla. 

Neuvoja äkillisissä terveysongelmissa saat www.terveyskyla.fi/paivystystalo. Sivustolta saat tukea itsehoitoon ja ohjausta hoitoon hakeutumisessa. 

Kiireetön puhelinneuvonta auki arkisin klo 10-12, 08-55872140 

 • reseptien uusinnat 
 • kiireettömien vastaanottoaikojen varaus 
 • röntgen- ja ultraääniajanvaraukset 
 • rokotukset 

Kiireetön asiakaspalvelu avoinna arkisin klo 12.30-14.30, B1-ovi, odotusaula 2. Vuoronumerolla. 

 • reseptien uusinta 
 • todistusten haku 
 • kiireettömien aikojen varaus lääkäri/hoitaja/röntgen/ultraääni 
 • tyhjennysaineiden haut 

 

Asiakaspostilaatikko sijaitsee odotusaula 2. Siihen voit palauttaa seurantalomakkeet ja uusittavat reseptit. Seurantalomakkeita voit noutaa terveyskeskuksen aukioloaikana odotusaula 2 

Sairaanhoitajien vastaanotot

 • Sairaanhoitajien vastaanotot terveyskeskuksessa ajanvarauksella kiireettömästä ajanvarausnumerosta, esim. ompeleiden poistot, rokotukset, verenpaine- ja verensokerimittaukset.
 • Diabeteshoitajien vastaanotot ajanvarauksella kiireettömästä ajanvarausnumerosta.
 • Reumahoitajan ja sydänhoitajien vastaanotto ajanvarauksella kiireettömästä ajanvarausnumerosta.
 • Hengityshoitajalle ajanvaraus kiireettömästä ajanvarausnumerosta.

Sähköinen lääkemääräys eli eResepti

Kaikki reseptit laaditaan sähköisinä eResepteinä ja ne tallennetaan sähköisenä Reseptikeskukseen.

Reseptikeskuksesta voidaan tarvittaessa tarkistaa potilaan kokonaislääkitys. Tietoja voivat katsoa terveydenhuollossa ainoastaan potilasta hoitavat lääkärit ja sairaanhoitajat potilaan suostumuksella.

Omia sähköisiä reseptejä ja potilastietoja voi itse tarkastella osoitteessa www.kanta.fi. Tietoihin kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnisteilla tai sirullisella henkilökortilla.

Vastaanotolle tulee ottaa mukaan listaus siitä, kuinka olet käyttänyt lääkkeitä kotona.

eReseptin uusiminen

Reseptien uusinnat kannattaa keskittää lääkärin vastaanotoille esim. vuosikontrollien yhteyteen. Terveyskeskuksessa voidaan uusia Kempeleen terveyskeskuksessa hoidossa olevien potilaiden reseptejä. Reseptin uusimista voi pyytää Omakanta-palvelun kautta, apteekin kautta tai terveyskeskuksesta. Reseptin uusimiseen tulee varata 8 päivää.