Koronarokotukset

Päivitetty 26.10.2021 klo 14.00

Rokotusryhmät ja rokotusten eteneminen

Tällä hetkellä rokotetaan

 • 12 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia

Katso lisätiedot ajanvarauksesta ja rokotuksista alta.

Rokotusjärjestyksessä noudatetaan THL:n rokotussuositusta.

Koronarokotuskattavuus Kempeleessä Linkki vie pois www.kempele.fi-sivustolta. (THL)
Ensimmäiset Omakannan koronarokotustodistukset saatavissa Linkki vie pois www.kempele.fi-sivustolta. (Omakanta)
Kela korvaa koronarokotteen ottamisesta aiheutuvia matkakustannuksia Linkki vie pois www.kempele.fi-sivustolta. (Kela)

Rokotusaikoja on varattavissa 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille henkilöille.

Koronarokotukset laajenivat koskemaan 12 vuotta täyttäneitä 9.8.2021.

Koronarokotus on vapaaehtoinen. Alaikäinen voi päättää rokotteen ottamisesta itse, jos rokottaja arvioi nuoren olevan riittävän kypsä tekemään päätöksen. Jos nuori ei ole kykenevä tai halukas päättämään rokotuksestaan itse, rokottamiseen kysytään suostumusta huoltajilta. Jos nuorella on useampi kuin yksi huoltaja, tarvitaan suostumus rokottamiseen kaikilta huoltajilta. Huoltajat voivat antaa suostumuksensa koronarokotukselle suostumuslomakkeella (pdf). Täytä lomake ja ota se tulostettuna mukaan rokotukseen.

Kouluilla on aloitettu koronarokotukset viikolla 34. Rokotuksista tiedotetaan oppilaita ja vanhempia tarkemmin Wilman kautta.

THL:n ohjeet nuorten rokotuksia koskien:

Te­hos­te­ro­ko­te­mää­rät jae­taan kun­tiin en­sim­mäi­sen ro­ko­tea­jan­koh­dan pe­rus­teel­la, jo­ten suo­sit­te­lem­me käyt­tä­mään en­simmäi­sen ro­ko­tuk­sen yh­tey­des­sä tois­ta ro­ko­tus­ta var­ten an­ne­tun ajan. Jos haluat vaihtaa tehosterokotusaikaa, ajan voi vaihtaa puhelinnumerosta 08 558 72110 arkisin klo 10–14 tai kansalaisen ajanvarauspalvelusta osoitteessa kempele.terveytesi.fi (vaatii tunnistautumisen). Sai­raus­ta­pauk­sis­sa ro­ko­te­pai­kal­le es­ty­mi­ses­tä il­moi­te­taan pu­he­li­mit­se ajan­va­raus­nu­me­roon.

Toinen tehosterokote

AstraZenecan rokotteen ensimmäisen rokoteannoksen saaneille alle 65-vuotialle annetaan toinen annos mRNA-rokoteella (BioNTech-Pfizerin tai Modernan koronavirusrokote). Rokotussarjaa ei tarvitse aloittaa alusta. Kakkosannokselle annetut rokotusajat ovat voimassa.

65 vuotta täyttäneiden rokotussarja täydennetään loppuun ensisijaisesti samalla rokotevalmisteella kuin mitä henkilö on aikaisemmin saanut.

Lisäksi toista rokoteannosta tarjotaan sellaisille iäkkäille ja vakavan koronavirustaudin lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville henkilöille, jotka ovat saaneet koronatartunnan sekä saaneet yhden annoksen koronarokotetta.Toinen rokoteannos voidaan tarjota heille aikaisintaan kuusi kuukautta joko koronatartunnan tai edellisen rokoteannoksen jälkeen, riippuen kumpi on ollut viimeisin.

Kolmas rokoteannos

Kolmas rokoteannos tarjotaan 

 • voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille
 • niille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille, jotka ovat saaneet rokotteensa lyhyellä, alle 6 viikon annosvälillä yli 6 kuukautta sitten
 • kaikille 60 vuotta täyttäneille
 • laitoksissa ja hoivakodeissa asuville
 • lääketieteellisille riskiryhmille, lääketieteellisillä riskiryhmillä tarkoitetaan rokotusjärjestyksen ryhmiä 1 ja 2.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisille rokotussarjan kolmas annos voidaan antaa silloin, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Kolmansissa annoksissa hyödynnetään Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta ja Modernan Spikevax-rokotetta. Ensisijaisesti suositellaan samaa valmistella, jolla rokotettava on saanut myös toisen annoksen, mutta tarvittaessa voidaan tarjota myös toista valmistetta.

Kolmatta rokotetta ei tällä hetkellä suositella alle 30-vuotiaille, perusterveille miehille, vaikka he työskentelisivätkin sote-alalla. Taustalla on THL:n ohjeistus, jonka mukaan mRNA-rokotteen saaneilla on raportoitu hyvin harvinaisena haittavaikutuksena nuorten miesten sydänlihas- ja sydänpussitulehduksia. Koska nuorilla vakavan koronataudin riski kahden rokoteannoksen jälkeen on pieni, on alle 30-vuotiaat miehet rajattu kolmansia rokoteannoksia koskevan suosituksen ulkopuolelle toistaiseksi.

Rajoitus ei koske voimakkaasti immuunipuutteisten kolmatta rokoteannosta.

Lisätietoa kolmannesta rokoteannoksesta Linkki vie pois www.kempele.fi-sivustolta. (THL)

Seuraava ajanvaraukseton koronarokotuspäivä on ke 27.10. klo 9-15.

Ajanvaraukseton koronarokotepiste on tarkoitettu ensimmäistä, toista sekä kolmatta rokoteannosta hakeville. Rokotuspaikka on Kempeleen terveyskeskus, A3-ovi, hallinnon käytävä.

Ajanvaraus

Jos kuulut rokotusvuorossa olevaan ryhmään, tai haluat vaihtaa tehosterokotusaikaa, voit varata ajan sähköisesti kansalaisen ajanvarauksella tai puhelimitse.

 • Rokotusajat varataan kansalaisen ajanvarauspalvelusta osoitteessa kempele.terveytesi.fi (vaatii tunnistautumisen) tai puhelinnumerosta 08 5587 2110 viikosta 44 lähtien ti-to klo 10-14.

Ohjeet rokotukseen saapuvalle

Rokotustapahtuman mahdollisimman turvallisen sujumisen vuoksi tulee kaikkien rokotuksiin tulevien noudattaa seuraavaa ohjeistusta:

 1. Ruuhkan välttämiseksi älä tule rokotuspaikalle ennen varattua aikaa
 2. Älä tule kuumeisena tai flunssaoireisena
 3. Laita suunenäsuoja kasvoillesi
 4. Pukeudu lyhythihaiseen joustavakankaiseen paitaan niin, että rokottaminen on mahdollista vain hihaa nostamalla
 5. Varaudu jäämään tarkkailtavaksi 15 minuutiksi rokotuksen jälkeen
 6. Rokotteeseen kuulu kaksi annosta, seuraava rokotuskerta on kuuden viikon kuluttua

Rokotusten eteneminen Kempeleessä

RokoteryhmäRokotusten edistyminenRokotusten aikataulu
Koronaan liittyvää työtä tekevät sote-ammattilaiset Ryhmän rokotukset ovat valmiit.
Valmis
Aloitettu viikolla 1
Iäkkäiden henkilöiden ja laitoshoidon toimintayksiköiden henkilökunta ja asukkaat Ryhmän rokotukset ovat valmiit.
Valmis
Aloitettu viikolla 2,
2. annoksen jako aloitettu viikolla 14
16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat Rokotukset ovat kesken
Kesken
Aloitettu viikolla 8
12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat Rokotukset ovat kesken
Kesken
Aloitettu viikolla 34