Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Jos sinulla on hengitystietulehdusoireita tai epäilet saaneesi koronavirustartunnan

Oireiden perusteella koronavirusinfektiota ei voida todeta tai poissulkea, mutta ei myöskään erottaa tavallisesta flunssasta.

Koronavirusinfektion epäilyssä on tärkeää olla ensin puhelimitse yhteydessä, virka-aikana terveyskeskus (08-558 72102) tai muulloin yhteyspäivystyksen terveysneuvontaan (puh. 08 -315 2655, 4.1.2021 alkaen puh. 116117). Ennen yhteydenottoa voit tehdä Korona oirearviokyselyn verkossa omaolo.fi p-alvelussa.

Terveyskeskuksen koronaneuvontapuhelin palvelee numerosta 040 619 5538, ma-pe klo 8-15.

Jos oireesi ovat lieviä, etkä tarvitse ammattilaisen arviota voinnistasi, voit varata ajan koronanäytteenottoon Kansalaisen ajanvarauksesta tai koronaneuvontapuhelimesta (040 619 5538) Kempeleen terveyskeskuksen drive in -poliklinikalle, joka on avoinna ma-to 8.30-15.30 ja pe 8.30-15.

Mikäli sinulla on tarve hakeutua koronatestiin drive in -pisteen aukioloaikojen ulkopuolella, voit varata ajan OYSP:n koronatestauspaikalle.

Jos sinulla on flunssan oireita ja aika terveyskeskukseen

Flunssaoireisena ei saa tulla ns. kiireettömälle ajalle, ota yhteyttä ja peru/siirrä aikasi. Asiasi voidaan hoitaa mahdollisesti jo puhelimessa. Jos olet karanteenissa ja oireeton, voit tulla vastaanotolle karanteeniajan päätyttyä. Vastaanotoille mukaan saa tulla vain tilanteeseen välttämätön saattaja. Ohje koskee kaikkia terveyskeskuksen toimintoja.

Jos joudut tulemaan flunssaoireisena terveyskeskukseen, on tärkeää olla ensin puhelimitse yhteydessä. Vastaanotolle saapuessa pese/desinfioi kädet ja laita suu-nenäsuojus heti ulko-ovella.

Vierailut terveyskeskussairaalassa on hyvä sopia ennakkoon henkilökunnan kanssa, flunssaisena ei ole syytä vierailla.