Häiriötiedote

Täältä löydät koronaepidemiaan liittyviä Kempeleen kunnan tiedotteita.

Koronaviruksen vaikutukset Kempeleen liikuntapalveluiden toimintaan

Koronaviruksen vaikutukset Kempeleen liikuntapalveluiden toimintaan

to 19. maaliskuuta 2020 11.55.00

Virkistysuimala Zimmari
Virkistysuimala Zimmari on suljettu toistaiseksi 18.3.2020 alkaen koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Tiedotamme mahdollisesta aukeamisesta nettisivuillamme ja Kempeleen liikuntapalveluiden Facebook-sivuilla.

Koronaepidemian vuoksi Virkistysuimala Zimmarin kuukausi- ja kausikortteihin on päätetty tehdä hyvitys jatkamalla korttien voimassaoloaikaa menetetyn käyttöajan verran siitä päivästä lähtien, kun halli taas aukeaa. Hyvitys tehdään kortteihin, jotka ovat olleet voimassa 17.3.2020.

Ohjatut liikuntaryhmät – soveltava liikunta, perheliikunta, senioreiden liikunta sekä lasten ja nuorten liikunta
Kaikki liikuntapalveluiden ohjatut liikuntaryhmät on peruttu toistaiseksi koronavirusepidemian vuoksi. Myöskin matalan kynnyksen ”Mä meen tonne!” –liikuntalukkarin tapahtumat on tältä keväältä peruttu.

Ouluntullin kalliomontun pukuhuoneet
Ouluntullin kalliomontun avantouintipaikan pukuhuoneet ovat toistaiseksi suljettu 19.3. alkaen, mutta avantouinti on kuitenkin mahdollista.

Liikuntapalveluiden tapahtumat
Hyvä liikkuu Kempeleessä –tapahtuma on peruttu.
Pyöräilyviikko Kempeleessä siirtyy syksylle 5.–13.9.2020.

Ulko- ja sisäliikuntapaikkojen vuorot
Vallitsevan poikkeustilan vuoksi kesän ulkoliikuntapaikkojen ja liikuntasalien vuoroja ei vielä jaeta. Vuorojen jako tehdään, kun epidemian osalta tilanne rauhoittuu.

Ulkona ja kotona liikkuminen
Liikunnan merkitys on tärkeää kaikenikäisten ihmisten hyvinvoinnille. Kempeleen ulkoliikuntapaikat tarjoavat erittäin hyvät ja monipuoliset mahdollisuudet omatoimiseen liikuntaan. Kävely, lihaskuntoharjoittelu kuntoportaissa tai kuntoilupuistossa, hiihto ja luonnossa liikkuminen ovat suositeltavia liikuntamuotoja. Perheen kanssa voi mennä pulkkamäkeen tai leikkipuistoon.

Myös kotona tehtävään liikuntaan löytyy paljon valmiita ohjeita esimerkiksi Ikäinstituutin YouTubesta: www.youtube.com/channel/UCKKHG3pyW6aoxqlXJ-fAwrA/playlists. Lapsiperheiden liikuntaan löytyy ideoita esimerkiksi: www.neuvokasperhe.fi/liikkuminen/. Kannattaa myös seurata paikallisten kuntosaliyrittäjien ja seurojen sivustoja koti- ja ulkotreeniin liittyen.

Kempeleen liikuntapalvelut kannustaa liikkumaan ja pitämään itsestään sekä toisista huolta.