Sosiaalipäivystys

www.pohde.fi

Sosiaalipäivystyksen tehtäviin kuuluvat kiireelliset tilanteet, jotka vaativat välittömiä sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä. Sosiaalipäivystykseen voi ottaa yhteyttä, kun tarvitaan lastensuojeluun, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää kiireellistä apua. Myös vaara ja uhkatilanteissa sekä onnettomuuksissa voidaan tarvita sosiaalipalveluja kiireellisesti.

Sosiaalipäivystys auttaa sosiaalihuollon kriisitilanteissa pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin. Maanantaista perjantaihin klo 8–16 saat palvelut ensisijaisesti oman asuinalueesi perhe- ja sosiaalipalveluista tai ikäihmisten palveluista. Sosiaalipäivystys ei palvele ns. normaaleissa ohjaus-, neuvonta ja palveluohjaustilanteissa.

Sosiaalipäivystys tarjoaa neuvontaa, ohjausta ja paikan päälle tulevaa apua muun muassa seuraavissa äkillisissä tilanteissa, joissa tarvitaan kiireellisesti apua:
• perhe- ja lähisuhdeväkivalta, seksuaalinen väkivalta
• huoli lapsesta tai perheestä, lastensuojelulliset asiat
• mielenterveys- & päihdeongelmat
• akuuttitilanteet, joissa ikäihminen / vammainen ei pärjää yksin kotona
• onnettomuudet ja kriisit
• muut sosiaalisen hädän tilanteet.


Virka-ajan ulkopuolella kiireellisissä sosiaalipalveluita koskevissa asioissa yhteys Oulun seudulliseen sosiaalipäivystykseen puh. 044 7036 235 ( ma-pe klo 16-08 ) ja viikonloppuisin ja arkipyhinä 24 h. Kiireellisen työtehtävän aikana sosiaalipäivystäjät eivät pysty vastaamaan puhelimeen. Näissä tilanteissa tulee ottaa yhteyttä hätäkeskuksen puh. 112 kautta.

Lisätietoa

Ajankohtaista

Lomakkeet