Perhekeskus

Kempeleessä kehitetään perhekeskustoimintaa. Toimintamallissa ver­kos­toi­daan las­ten, nuorten ja per­hei­den pal­ve­lut ja so­vit­etaan ne yhteen asi­a­kas­läh­töi­ses­ti niin, että per­he saa tar­vit­se­man­sa tuen ja avun joustavasti yhden yhteydenoton periaatteella. Näiltä sivuilta löydät tietoa sekä kunnan, järjestöjen ja seurakunnan palveluita. 

Älä jää yksin  -nappi

Pyydä neuvoa -nappi on lapsille, nuorille ja perheille suunnattu kynnyksetön sähköinen palvelukanava. Voit kysyä neuvoa tai pyytää apua tai palvelua jättämällä yhteydenottopyynnön napin kautta. Palveluneuvoja vastaa sinulle kolmen arkipäivän kuluessa.

 

Perhekeskuksen palveluneuvoja

Mietityttääkö arjessasi jokin? Kaipaatko neuvoa, mutta et tiedä keneltä voisit kysyä?

Soita 0406620443 perhekeskuksen palveluneuvojalle ma-to klo 9-15. Muuna aikana voit jättää yhteydenottopyynön sivuilla olevan Pyydä neuvoa –napin kautta tai sähköpostitse perhekeskus@kempele.fi. Voit kysyä mitä tahansa lapsen, nuoren tai perheen asiaa, etsitään ratkaisu yhdessä. Voimme myös koota tarvittavat työntekijät yhteiseen palaveriin. Palveluneuvonta on maksutonta.

Huomioithan, että palveluneuvonta ei ole tarkoitettu akuuttien tai hätätilanteiden hoitoon. Näissä tilanteissa ota yhteys terveydenhuollon tai sosiaalipäivystykseen tai soita 112.

Isä ja tytär

Kynnyksettömällä palveluneuvonnalla pyritään varmistamaan, että lapset, nuoret ja perheet saavat tarvitsemansa avun ja palvelut joustavasti, oikeaan aikaan ja yhdellä yhteydenotolla. Palveluneuvonnan toimintamallia on kehitetty syksyn –21 ja kevään -22 aikana osana Pohjois-Pohjanmaan sote-uudistuksen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus - Lapset, nuoret ja lapsiperheet -kehittämisohjelmaa. Palveluneuvonnan toimintamallin pilotointi jatkuu vuoden 2022 loppuun.

Palveluneuvonnan avulla voidaan tarvittaessa kartoittaa perheen arjen sujuvuutta ja yhteistyössä perheen omien verkostojen sekä tarvittavien palvelujen kanssa suunnitellaan konkreettisia toimia vahvuuksien tukemiseksi ja vaikeuksien ratkaisemiseksi. Palveluneuvonnassa hyödynnetään mm. Lapset puheeksi -menetelmää.

Älä jää yksin -nappi

 

Alle kouluikäisten lasten ja perheiden toimintaa koottu syyskausilukkariin

syyskausilukkari

(Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen isompana, avautuu uuteen välilehteen)

 

Ohjaamon lukkari vko 40

 

ohjaamon lukkari vko 40

Vauvojen vanhemmille pop up -tapahtuma

 Vauvan päivän popup

 

Adhd-viikkoa vietetään 10.-16.10. Osallistu ilmaisiin webinaareihin:

adhd viikon ohjelma

  

Vapaa-ajan palvelujen syksyn tarjontaa

Kempele-opiston lukuvuoden 2022-2023 opinto-ohjelma on julkaistu. Ilmoittautuminen alkaen 27.8.2022 klo 9:00.

Kempeleen liikuntapalvelujen syksyn tarjonnassa ohjattua liikuntaa lapsille ja nuorille ja erityisliikkujille.

 

Ihmeelliset vuodet -vanhemmuusryhmä käynnistyy 1.11.2022

Ihmeelliset vuodet -vanhemmuusryhmän esite

 

Kohtaamispaikkatoiminta

Perhekeskusmalliin kuuluvat kaikille nuorille ja lapsiperheille helposti saavutettavat, avoimet kohtaamispaikat. Kohtaamispaikoissa  lapset, nuoret ja perheet voivat tavata toisiaan, osallistua vertais- ja vapaaehtoistoimintaan sekä halutessaan saada ohjausta ja tukea kynnyksettömästi.  Toiminnalla edistetään perheiden voimavaroja ja hyvää arkea sekä vahvistetaan vanhemmuutta. Tavoitteena on vähentää yksinäisyyden kokemusta ja vahvistaa yhteisöllisyyttä. Toiminta mahdollistaa lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Kempeleen yhdistyksen perhekahvilaan ja perheliikuntaan sekä Kempeleen seurakunnan perhekerhoon ja Papupata -kohtaamispaikkatoimintaan voit tulla ilmoittautumatta. Kohtaamispaikoissa voit tavata samassa elämäntilanteessa olevia perheitä ja saada tukea vanhemmuuteesi. Toiminta on maksutonta.

Kahvila Ilonpisara on seurakunnan yhteinen olohuone, jossa voit kahvittelun lisäksi tavata ihmisiä vauvasta vaariin.

Virtuaalisesta kohtaamispaikasta saat yhteisön tukea ja mielekkyyttä lapsiperhearkeesi riippumatta asuinpaikastasi tai päivärytmistäsi. Mannerheimin lastensuojeluliiton PerhePesä on suunnattu koko Pohjois-Pohjanmaan alueen lapsiperheille.

Nepsy-kahvila

 

Apua heti Raskausaika0-6 -vuotiaat Alakouluikäisey
Yläkouluikäiset Nuoret aikuiset
Perheen tuki

Auta meitä toiminnan kehittämisessä

Perhekeskusksen toimintamalli on uusi ja sähköisen perhekeskusen sivut ovat vielä rakenteilla. Osallistu perhekeskustoiminnan kehittämiseen antamalla ruusuja, risuja ja kehittämisideoita palveluihin sekä työn alla oleviin nettisivuihin alla olevasta likistä. Kiitos palautteestasi!

Jätä meille palautetta

perhekeskus facebookissa perhekeskus instagramissa