Perhekeskus

Kempeleessä kehitetään perhekeskustoimintaa. Toimintamallissa ver­kos­toi­daan las­ten, nuorten ja per­hei­den pal­ve­lut ja so­vit­etaan ne yhteen asi­a­kas­läh­töi­ses­ti niin, että per­he saa tar­vit­se­man­sa tuen ja avun joustavasti yhden yhteydenoton periaatteella. Näiltä sivuilta löydät tietoa sekä kunnan, järjestöjen ja seurakunnan palveluita. 

Älä jää yksin  -nappi

Älä jää yksin- nappi on lapsille, nuorille ja perheille suunnattu kynnyksetön sähköinen palvelukanava. Voit kysyä neuvoa tai pyytää apua tai palvelua jättämällä yhteydenottopyynnön napin kautta. Palveluohjaaja vastaa sinulle kolmen arkipäivän kuluessa.

*Olemme kesälomalla ajalla 27.6.-28.7.2022. Vastaamme mahdollisiin yhteydenottopyyntöihin jälleen 1.8.2022 alkaen. Perhekeskuksen palveluohjaajat toivovat kaikille hyvää ja aurinkoista kesää.*

Perhekeskuksen palveluohjaaja

Palveluohjaus on kesätauolla 31.7.22 asti, leppoisia kesäpäiviä!

Mietityttääkö arjessasi jokin? Kaipaatko neuvoa, mutta et tiedä keneltä voisit kysyä? Soita perhekeskuksen palveluohjaajalle ma-to klo 9-15. Muuna aikana voit jättää yhteydenottopyynön sivuilla olevan Älä jää yksin –napin kautta. Voit kysyä mitä tahansa lapsen, nuoren tai perheen asiaa, etsitään ratkaisu yhdessä. Voimme myös koota tarvittavat työntekijät yhteiseen palaveriin. Palveluohjaus on maksutonta.

Huomioithan, että palveluohjaus ei ole tarkoitettu akuuttien tai hätätilanteiden hoitoon. Näissä tilanteissa ota yhteys terveydenhuollon tai sosiaalipäivystykseen tai soita 112.

Isä ja tytär

Kynnyksettömällä palveluohjauksella pyritään varmistamaan, että lapset, nuoret ja perheet saavat tarvitsemansa avun ja palvelut joustavasti, oikeaan aikaan ja yhdellä yhteydenotolla. Palveluohjauksen toimintamallia on kehitetty syksyn –21 ja kevään -22 aikana osana Pohjois-Pohjanmaan sote-uudistuksen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus - Lapset, nuoret ja lapsiperheet -kehittämisohjelmaa. Palveluohjauksen toimintamallin pilotointi jatkuu vuoden 2022 loppuun.

Palveluohjauksen avulla voidaan tarvittaessa kartoittaa perheen arjen sujuvuutta ja yhteistyössä perheen omien verkostojen sekä tarvittavien palvelujen kanssa suunnitellaan konkreettisia toimia vahvuuksien tukemiseksi ja vaikeuksien ratkaisemiseksi. Palveluohjauksessa hyödynnetään mm. Lapset puheeksi -menetelmää.

Älä jää yksin -nappi

 

Kesäajan toimintaa lapsille ja nuorille 

Kempeleen seurakunta järjestää koululaisten kesätoimintaa 1.-2.-luokan oppilaille ja varhaisnuorille kesäleirejä (maksullisia): Kota-, Merkki- ja Vartija -leirit, ilmoittautuminen ja lisätietoja seurakunnan sivuilla.

Kempele Akatemialla 9-13 -vuotiaat voivat osallistua kesäpäivätoimintaan.

Kempele Akatemian kesäesitteestä löydät lasten ja nuorten kesän tapahtumat, leirit ja retket:

kesäesite

Ouluntullin Kalliomontun uimaranta

Kalliomontun uimavalvonta kesällä 2022 maanantaista perjantaihin klo 12-18. Montun valmomossa on tavalliset haavanhoito- tarvikkeet. Valvomon ollessa kiinni otathan rannalle omat haavanhoito tarvikkeet mukaan. Iloisia ja hyviä uimakelejä kaikille lomalaisille =)

Uimapaikka

Kohtaamispaikkatoiminta

Perhekeskusmalliin kuuluvat kaikille nuorille ja lapsiperheille helposti saavutettavat, avoimet kohtaamispaikat. Kohtaamispaikoissa  lapset, nuoret ja perheet voivat tavata toisiaan, osallistua vertais- ja vapaaehtoistoimintaan sekä halutessaan saada ohjausta ja tukea kynnyksettömästi.  Toiminnalla edistetään perheiden voimavaroja ja hyvää arkea sekä vahvistetaan vanhemmuutta. Tavoitteena on vähentää yksinäisyyden kokemusta ja vahvistaa yhteisöllisyyttä. Toiminta mahdollistaa lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Kempeleen yhdistyksen perhekahvilaan ja perheliikuntaan sekä Kempeleen seurakunnan perhekerhoon ja Papupata -kohtaamispaikkatoimintaan voit tulla ilmoittautumatta. Kohtaamispaikoissa voit tavata samassa elämäntilanteessa olevia perheitä ja saada tukea vanhemmuuteesi. Toiminta on maksutonta.

Kahvila Ilonpisara on seurakunnan yhteinen olohuone, jossa voit kahvittelun lisäksi tavata ihmisiä vauvasta vaariin.

Virtuaalisesta kohtaamispaikasta saat yhteisön tukea ja mielekkyyttä lapsiperhearkeesi riippumatta asuinpaikastasi tai päivärytmistäsi. Mannerheimin lastensuojeluliiton PerhePesä on suunnattu koko Pohjois-Pohjanmaan alueen lapsiperheille.

 

Apua heti Raskausaika0-6 -vuotiaat Alakouluikäisey
Yläkouluikäiset Nuoret aikuiset
Perheen tuki

Auta meitä toiminnan kehittämisessä

Perhekeskusksen toimintamalli on uusi ja sähköisen perhekeskusen sivut ovat vielä rakenteilla. Osallistu perhekeskustoiminnan kehittämiseen antamalla ruusuja, risuja ja kehittämisideoita palveluihin sekä työn alla oleviin nettisivuihin alla olevasta likistä. Kiitos palautteestasi!

Jätä meille palautetta

perhekeskus facebookissa perhekeskus instagramissa