Perhekeskus

Kempeleessä kehitetään perhekeskustoimintaa. Toimintamallissa ver­kos­toi­daan las­ten, nuorten ja per­hei­den pal­ve­lut ja so­vit­etaan ne yhteen asi­a­kas­läh­töi­ses­ti niin, että per­he saa tar­vit­se­man­sa tuen ja avun joustavasti yhden yhteydenoton periaatteella. Näiltä sivuilta löydät tietoa sekä kunnan, järjestöjen ja seurakunnan palveluita. 

Älä jää yksin -nappi

Pyydä neuvoa -nappi on lapsille, nuorille ja perheille suunnattu kynnyksetön sähköinen palvelukanava. Voit kysyä neuvoa tai pyytää apua tai palvelua jättämällä yhteydenottopyynnön napin kautta. Palveluneuvoja vastaa sinulle kolmen arkipäivän kuluessa.

 

Perhekeskuksen palveluneuvoja

Mietityttääkö arjessasi jokin? Kaipaatko neuvoa, mutta et tiedä keneltä voisit kysyä?

Soita 0406620443 perhekeskuksen palveluneuvojalle ma-to klo 9-15. Muuna aikana voit jättää yhteydenottopyynön sivuilla olevan Pyydä neuvoa –napin kautta tai sähköpostitse perhekeskus@kempele.fi. Voit kysyä mitä tahansa lapsen, nuoren tai perheen asiaa, etsitään ratkaisu yhdessä. Voimme myös koota tarvittavat työntekijät yhteiseen palaveriin. Palveluneuvonta on maksutonta.

Huomioithan, että palveluneuvonta ei ole tarkoitettu akuuttien tai hätätilanteiden hoitoon. Näissä tilanteissa ota yhteys terveydenhuollon tai sosiaalipäivystykseen tai soita 112.

Isä ja tytär

Kynnyksettömällä palveluneuvonnalla pyritään varmistamaan, että lapset, nuoret ja perheet saavat tarvitsemansa avun ja palvelut joustavasti, oikeaan aikaan ja yhdellä yhteydenotolla. Palveluneuvonnan toimintamallia on kehitetty syksyn –21 ja kevään -22 aikana osana Pohjois-Pohjanmaan sote-uudistuksen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus - Lapset, nuoret ja lapsiperheet -kehittämisohjelmaa. Palveluneuvonnan toimintamallin pilotointi jatkuu vuoden 2022 loppuun.

Palveluneuvonnan avulla voidaan tarvittaessa kartoittaa perheen arjen sujuvuutta ja yhteistyössä perheen omien verkostojen sekä tarvittavien palvelujen kanssa suunnitellaan konkreettisia toimia vahvuuksien tukemiseksi ja vaikeuksien ratkaisemiseksi. Palveluneuvonnassa hyödynnetään mm. Lapset puheeksi -menetelmää.

Älä jää yksin -nappi

 

Tervetuloa perhekahvilaan keskiviikkoisin klo 9-12!

perhekahvilamainos

Alle kouluikäisten lasten ja perheiden toimintaa koottu syyskausilukkariin

syyskausilukkari

(Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen isompana, avautuu uuteen välilehteen)

 

Vapaa-ajan palvelujen syksyn tarjontaa

Kempele-opiston lukuvuoden 2022-2023 opinto-ohjelma on julkaistu. Ilmoittautuminen alkaen 27.8.2022 klo 9:00.

Kempeleen liikuntapalvelujen syksyn tarjonnassa ohjattua liikuntaa lapsille ja nuorille ja erityisliikkujille.

 

Ihmeelliset vuodet -vanhemmuusryhmä käynnistyy 1.11.2022

Ihmeelliset vuodet -vanhemmuusryhmän esite

 

Kohtaamispaikkatoiminta

Perhekeskusmalliin kuuluvat kaikille nuorille ja lapsiperheille helposti saavutettavat, avoimet kohtaamispaikat. Kohtaamispaikoissa  lapset, nuoret ja perheet voivat tavata toisiaan, osallistua vertais- ja vapaaehtoistoimintaan sekä halutessaan saada ohjausta ja tukea kynnyksettömästi.  Toiminnalla edistetään perheiden voimavaroja ja hyvää arkea sekä vahvistetaan vanhemmuutta. Tavoitteena on vähentää yksinäisyyden kokemusta ja vahvistaa yhteisöllisyyttä. Toiminta mahdollistaa lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Kempeleen yhdistyksen perhekahvilaan ja perheliikuntaan sekä Kempeleen seurakunnan perhekerhoon ja Papupata -kohtaamispaikkatoimintaan voit tulla ilmoittautumatta. Kohtaamispaikoissa voit tavata samassa elämäntilanteessa olevia perheitä ja saada tukea vanhemmuuteesi. Toiminta on maksutonta.

mll perhekahvila

Kahvila Ilonpisara on seurakunnan yhteinen olohuone, jossa voit kahvittelun lisäksi tavata ihmisiä vauvasta vaariin.

Nepsy-kahvila

 

Lakeuden nepsykoordinaattori

Neuropsykiatriset häiriöt ovat kehityksellisiä aivojen toimintaan liittyviä häiriöitä. Niitä ovat muun muassa ADHD, ADD, autisminkirjon häiriöt, kielenkehityksen erityisvaikeudet sekä Touretten oireyhtymä.​​ Nepsyhäiriöihin liittyy usein unen, oppimisen, kielenkehityksen ja motoriikan haasteita, mielialavaihteluita, ahdistus- tai pakko-oireisuutta sekä aistiherkkyyttä.​​ Lue lisää https://naenepsy.fi/.

Lakeuden alueella käynnistyi 1.8.2022  POPsoten nepsykoordinaattori -pilotti, jonka tavoitteena on​

  • Kehittää alueellisesti neuropsykiatrisiin haasteisiin liittyviä toimintamalleja​
  • Ennaltaehkäistä isompia haasteita ja mahdollistaa varhainen tuki 
  • Kehittää matalan kynnyksen palveluita
  • Vahvistaa palveluissa henkilöstön osaamista
  • Tukea alueellisten nepsy-verkostojen toimintaa

Pilotin suunnitelmia ja toimenpiteitä:

  • Vanhempien vertaistukiryhmä​
  • Keskusteluilta perheille ja ammattilaisille​
  • Nepsy-kahvila nuorille Ohjaamolla​
  • Osaamisen hyödyntäminen työyhteisöissä  
  • Yhteistyön vahvistaminen Kempeleen, Limingan ja koko Lakeuden alueella

Lakeuden nepsykoordinaattori:

Mirva Karppinen, mirva.karppinen@liminka.fi, p. 040 358 0037 ​​

Vertaisryhmän seuraavat tapaamiset 29.11. ja 20.12. klo 18-19.30

nepsy_vertaisryhmä.12. klo 18-19.30

Tervetuloa keskusteluiltaan Linnakankaan koululle!

nepsykeskusteluilta

Ohjaamolla keskiviikkoisin nepsy-kahvila

Nepsy-kahvila

Nepsy-kehittäminen hyvinvointialueella

Liity Nepsy kick start -tilaisuuteen napsauttamalla tästä

Nepsy -kickstart 25.11.2022 klo 8.30-11.30 (Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tapahtumakalenteri)

Tilaisuudessa käynnistyy neuropsykiatrisesti oireilevien lasten, nuorten ja perheiden tuen ja palveluiden yhteinen kehittäminen koko Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella. Tilaisuuden avaa toimialuejohtaja Leena Mämmi-Laukka, kansalliset terveiset tuo THL:n asiantuntija Elina Vesterinen ja asiantuntijapuheenvuoron pitää lastentautien ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri Sanni Penttilä. Tilaisuudessa kuullaan kokemusasiantuntijan puheenvuoro, ajankohtaista tietoa neurokirjon lasten, nuorten ja perheiden tuen ja palveluiden kehittämistä hyvinvointialueella, hyviä käytänteitä sekä suunnitellaan yhdessä tulevaa.

Neurokirjon lasten, nuorten ja perheiden sujuvan arjen varmistamiseen, tuen ja palveluiden yhteiseen kehittämiseen hyvinvointialueellamme tarvitaan kaikkien asiantuntemusta.

Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa kuulolle ja kehittämään nepsy-palveluita!

Liikuntapalveluissa lapsille pienryhmätoimintaa

Soveltavan liikunnan palveluissa tarjolla Superninjat -energisten lasten pienryhmät: Perusliikuntataitoja vauhdikkaille 4-5 ja 6-7- vuotiaille lapsille, jotka harjoittelevat keskittymis- ja tarkkaavaisuustaitoja, ryhmässä toimimista sekä oman toiminnan ohjaamista. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä.

Muista soveltavan liikunnan ryhmistä tiedustelut Juha Vuoti, erityisliikunnan koordinaattrori, juha.vuoti@kempele.fi, p. 040 570 4711

Apua heti Raskausaika0-6 -vuotiaat Alakouluikäisey
Yläkouluikäiset Nuoret aikuiset
Perheen tuki

Auta meitä toiminnan kehittämisessä

Perhekeskusksen toimintamalli on uusi ja sähköisen perhekeskusen sivut ovat vielä rakenteilla. Osallistu perhekeskustoiminnan kehittämiseen antamalla ruusuja, risuja ja kehittämisideoita palveluihin sekä työn alla oleviin nettisivuihin alla olevasta likistä. Kiitos palautteestasi!

Jätä meille palautetta

perhekeskus facebookissa perhekeskus instagramissa