Perhekeskus

Kempeleessä kehitetään perhekeskustoimintaa. Toimintamallissa ver­kos­toi­daan las­ten, nuorten ja per­hei­den pal­ve­lut ja so­vit­etaan ne yhteen asi­a­kas­läh­töi­ses­ti niin, että per­he saa tar­vit­se­man­sa tuen ja avun joustavasti yhden yhteydenoton periaatteella. Näiltä sivuilta löydät tietoa sekä kunnan, järjestöjen ja seurakunnan palveluita. 

Älä jää yksin -nappi

Pyydä neuvoa -nappi on lapsille, nuorille ja perheille suunnattu kynnyksetön sähköinen palvelukanava. Voit kysyä neuvoa tai pyytää apua tai palvelua jättämällä yhteydenottopyynnön napin kautta. Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden työntekijä vastaa sinulle muutaman arkipäivän kuluessa.

 

Perhekeskuksen palveluneuvonta

Mietityttääkö arjessasi jokin? Kaipaatko neuvoa, mutta et tiedä keneltä voisit kysyä?

Voit jättää yhteydenottopyynnön sivuilla olevan Pyydä neuvoa –napin kautta tai sähköpostitse perhekeskus@kempele.fi. Voit kysyä mitä tahansa lapsen, nuoren tai perheen asiaa, etsitään ratkaisu yhdessä. Voimme myös koota tarvittavat työntekijät yhteiseen palaveriin. Palveluneuvonta on maksutonta.

Huomioithan, että palveluneuvonta ei ole tarkoitettu akuuttien tai hätätilanteiden hoitoon. Näissä tilanteissa ota yhteys terveydenhuollon tai sosiaalipäivystykseen tai soita 112.

Isä ja tytär

Kynnyksettömällä palveluneuvonnalla pyritään varmistamaan, että lapset, nuoret ja perheet saavat tarvitsemansa avun ja palvelut joustavasti, oikeaan aikaan ja yhdellä yhteydenotolla. Palveluneuvonnan toimintamallia on kehitetty syksyn –21 ja kevään -22 aikana osana Pohjois-Pohjanmaan sote-uudistuksen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus - Lapset, nuoret ja lapsiperheet -kehittämisohjelmaa. Palveluneuvonnan toimintamallin pilotointi jatkuu vuoden 2022 loppuun.

Palveluneuvonnan avulla voidaan tarvittaessa kartoittaa perheen arjen sujuvuutta ja yhteistyössä perheen omien verkostojen sekä tarvittavien palvelujen kanssa suunnitellaan konkreettisia toimia vahvuuksien tukemiseksi ja vaikeuksien ratkaisemiseksi. Palveluneuvonnassa hyödynnetään mm. Lapset puheeksi -menetelmää.

Älä jää yksin -nappi

 

Kempeleen seurakunnan tiedote liittyen maaliskuun kerhoihin ja pääsiäisen tapahtumiin

seurakunnan ilmoitus

 

 

Vanhempien Akatemiasta tukea arjen erilaisiin tilanteisiin

Löydät tapahtumia, ryhmiä ja luentoja helposti tapahtumakalenterista, käyhän kurkkaamassa. Myös henkilökohtaista keskusteluapua tarjolla vanhemmuuteen.

 

Avoin varhaiskasvatus tarjoaa maksuttomia kerhoja lapsille

avoin vaka mainos

 

 

 

 

 

Kohtaamispaikkatoiminta

Perhekeskusmalliin kuuluvat kaikille nuorille ja lapsiperheille helposti saavutettavat, avoimet kohtaamispaikat. Kohtaamispaikoissa  lapset, nuoret ja perheet voivat tavata toisiaan, osallistua vertais- ja vapaaehtoistoimintaan sekä halutessaan saada ohjausta ja tukea kynnyksettömästi.  Toiminnalla edistetään perheiden voimavaroja ja hyvää arkea sekä vahvistetaan vanhemmuutta. Tavoitteena on vähentää yksinäisyyden kokemusta ja vahvistaa yhteisöllisyyttä. Toiminta mahdollistaa lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Kempeleen yhdistyksen perhekahvilaan ja perheliikuntaan sekä Kempeleen seurakunnan perhekerhoon ja Papupata -kohtaamispaikkatoimintaan voit tulla ilmoittautumatta. Kohtaamispaikoissa voit tavata samassa elämäntilanteessa olevia perheitä ja saada tukea vanhemmuuteesi. Toiminta on maksutonta.

Kahvila Ilonpisara on seurakunnan yhteinen olohuone, jossa voit kahvittelun lisäksi tavata ihmisiä vauvasta vaariin.

Nepsy-kahvila

 

Kempeleen vertaistukiryhmä kokoontuu joka kuun viimeinen tiistai

nepsy_vertaisryhmän mainos

 

Ohjaamolla keskiviikkoisin nepsy-kahvila

Nepsy-kahvila

Avoin vertaistukiryhmä ADHD-oireisille aikuisille 24.1.23 Tupoksessa

Avoin vertaistukiryhmä ADHD-oireisille aikuisille aloittaa kokoontumisen tammikuussa Limingan Tupoksessa. Kokoontumispaikkana toimii Tupoksen kirjaston yhteydessä oleva yhdistystila. Lisätietoja täältä

Liikuntapalveluissa lapsille pienryhmätoimintaa

Soveltavan liikunnan palveluissa tarjolla Superninjat -energisten lasten pienryhmät: Perusliikuntataitoja vauhdikkaille 4-5 ja 6-7- vuotiaille lapsille, jotka harjoittelevat keskittymis- ja tarkkaavaisuustaitoja, ryhmässä toimimista sekä oman toiminnan ohjaamista. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä.

Muista soveltavan liikunnan ryhmistä tiedustelut Juha Vuoti, erityisliikunnan koordinaattrori, juha.vuoti@kempele.fi, p. 040 570 4711.

Lakeuden nepsykoordinaattori (1.8.-31.12.2022)

Neuropsykiatriset häiriöt ovat kehityksellisiä aivojen toimintaan liittyviä häiriöitä. Niitä ovat muun muassa ADHD, ADD, autisminkirjon häiriöt, kielenkehityksen erityisvaikeudet sekä Touretten oireyhtymä.​​ Nepsyhäiriöihin liittyy usein unen, oppimisen, kielenkehityksen ja motoriikan haasteita, mielialavaihteluita, ahdistus- tai pakko-oireisuutta sekä aistiherkkyyttä.​​ Lue lisää: näenepsy.

Lakeuden alueella toteutui POPsoten nepsykoordinaattori -pilotti (1.8.-31.12.2022), jonka tavoitteena oli​

 • Kehittää alueellisesti neuropsykiatrisiin haasteisiin liittyviä toimintamalleja​
 • Ennaltaehkäistä isompia haasteita ja mahdollistaa varhainen tuki
 • Kehittää matalan kynnyksen palveluita
 • Vahvistaa palveluissa henkilöstön osaamista
 • Tukea alueellisten nepsy-verkostojen toimintaa

Pilotin toimenpiteitä:

 • Vanhempien vertaistukiryhmä​
 • Keskusteluilta perheille ja ammattilaisille​
 • Nepsy-kahvila nuorille Ohjaamolla​
 • Osaamisen hyödyntäminen työyhteisöissä
 • Yhteistyön vahvistaminen Kempeleen, Limingan ja koko Lakeuden alueella

Kehittämistyö jatkuu Pohteella. Kempeleessä kehittämistyötä luotsaavat lasten, nuorten ja perheiden palveluiden työntekijöistä kootut työryhmät: nepsy-verkosto ja suunnittelutiimi.

Apua heti Raskausaika0-6 -vuotiaat Alakouluikäisey
Yläkouluikäiset Nuoret aikuiset
Perheen tuki

Auta meitä toiminnan kehittämisessä

Perhekeskusksen toimintamalli on uusi ja sähköisen perhekeskusen sivut ovat vielä rakenteilla. Osallistu perhekeskustoiminnan kehittämiseen antamalla ruusuja, risuja ja kehittämisideoita palveluihin sekä työn alla oleviin nettisivuihin alla olevasta likistä. Kiitos palautteestasi!

Jätä meille palautetta

perhekeskus facebookissa perhekeskus instagramissa