Sisältö

Seinätön työpaja

Seinätön työpaja on pajatoimintamuoto, jossa valmennuksellista työotetta käytetään pajan seinien ulkopuolella. Pajan tarkoitus on parantaa nuoren valmiuksia päästä avoimille työmarkkinoille tai koulutukseen, sekä lisätä alueen työmarkkinatietoutta. Seinättömän työpajan toiminta on jalkautuvaa käytännön työtä lähialueen yrityksissä, yhdistyksissä tai kunnan eri yksiköissä. Työtä tekemällä saadaan kokemusta työelämästä ja opitaan työelämätaitoja.

Seinättömälle työpajalle voi hakeutua jos oma koulutus- tai urapolku on vielä mietinnässä tai työ- tai koulutuspaikka puuttuu. Seinättömän työpajan työvalmentaja on nuoren apuna tukemassa häntä löytämään omat kiinnostuksen kohteensa, sekä etsimässä ja selvittämässä eri mahdollisuuksia opiskeluun tai työelämään liittyen. Tarjolla on monia väyliä ja keinoja, esim. työkokeilu, palkkatuella työskentely ja oppisopimus. Työvalmentaja voi myös tarvittaessa ohjata muihin palveluihin.

Seinätön työpaja on tarkoitettu alle 29-vuotiaille työttömille kempeleläisille nuorille. Jokaisen nuoren tilanne kartoitetaan alkuhaastattelulla. Seinättömälle työpajalle laaditaan yhdessä valmentautujan kanssa valmennussuunnitelma, jonka lähtökohtana ovat valmentautujan omat tavoitteet. Seinättömään työpajaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja maksuttomuuteen. Seinättömälle pajalle voi hakeutua itse tai jonkun yhteistyötahon tukemana.

Työnantajalle tarjoutuu mahdollisuus saada heidän tarpeisiinsa sopivaa ja kehittyvää työvoimaa. Tarjoamalla mahdollisuuden työntekoon, nuori saa arvokasta kokemusta työelämästä. Näin parannetaan nuoren kykyjä ja valmiuksia hakeutua avoimille työmarkkinoille tai koulutukseen. Yritys saa työvalmentajalta perehdytystä Seinättömän työpajan valmennusprosessista, tukea valmennuksen aikana ja tietoa erilaisista vaihtoehdoista työllistää nuori. Tarvittaessa työvalmentaja voi auttaa yrittäjää palkkatuen hakemisessa sekä toimia tukena työsuhteen aikana.

Voit jättää yhteydenottopyynnön täyttämällä alla olevat tiedot.
Yhteystiedot

Nuorisopalvelujen päällikkö
Sanna Tauriainen
050 3078 981
sanna.tauriainen(at)kempele.fi

Työvalmentaja
Stiina Leino
040 6634 195
stiina.leino(at)kempele.fi

Käyntiosoite:
Kempele Akatemia, Honkasentie 15

Postiosoite:
PL 12, 90441 Kempele