Sisältö

Hankkeet

Vertaiskoodi

Hankkeen tarkoituksena on edistää nuorten osallisuutta, vaikutusmahdollisuuksia, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Lisäksi tuemme nuorten harrastamista luomalla osallistavaa ryhmäpelaamista kasvotusten. Hankkeen avulla lisätään myös nuorten kaveritaitoja, ryhmään kuuluvuuden tunnetta. Hankkeen toiminnassa on vahvasti mukana moniammatillinen työryhmä. Nuoret voivat olla hankkeessa mukana VertaisKoodi-coahcina ja/tai pelaajana.

Nuorten tieto- ja neuvontatyö

Nuorten osallisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi Kempeleen nuorisopalvelut on saanut valtion avustusta nuorten tieto- ja neuvontatyöhön. Tällä nuorisotyönmuodolla mahdollistetaan nuorille ammattitaitoista tietoa, neuvontaa ja ohjausta erilaisissa nuorten elämään liittyvissä kysymyksissä.

Toimintapisteet sijaitsevat Kempele Akatemian toimitilassa, Kempeleen kirjastolla Zeppeliinissä ja Tietotorin kirjasto- ja nuortentilassa.
Toimipaikkojen kiinteät sijainnit tukevat tieto- ja neuvontatyön luonnetta lähipalveluna.

Toiminta on tarkoitettu matalan kynnyksen palvelupisteeksi, josta nuori saa tukea ja tietoa ilman ajanvarausta ja maksutta. Yhtenä tieto- ja neuvontatyön keskeisistä tavoitteista on ohjata nuori hakemaan tietoa myös itsenäisesti, oikeista lähteistä, medianlukutaitoa hyödyntäen.

Lakeuden portaat

Lakeuden portaat -hankkeessa tavoitteina on parantaa koulutuksen vaikuttavuutta edistämällä opiskelijoiden työllistymistä työsuhteeseen tai yrittäjinä. Tavoitteena on myös rakentaa sujuvia polkuja koulutuksen nivelvaiheisiin (koulutuksesta työelämään tai jatko-opintoihin). Lisäksi tavoitteena on lisätä opetus- ja ohjaushenkilöstön osaamista osaamisperusteisen ja työelämäläheisen koulutuksen sekä yrittäjyyskasvatuksen toteuttamisessa. Hankkeessa luodaan malli pedagogisesta osuuskunnasta. Hankkeen toimenpiteet, kuten yrittäjyyskasvatuksen toimenpiteet, uraohjaus ja työhönvalmennus tähtäävät kaikki asiakkaan työllistymiseen työntekijänä tai yrittäjänä.

Hanke toteutetaan ESR-osarahoituksella 1.8.2018-31.12.2020. Hanketta koordinoi Oulun seudun ammattiopisto. Muita hankeen toteuttajia ovat Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Ammattiopisto Luovi ja Kempeleen kunta.

Projektipäällikkö Antti Vainiokangas, OSAO
antti.vainiokangas@osao.fi,
p. 040 141 5150

Hannu Isojärvi, Ammattiopisto Luovi
hannu.isojarvi@luovi.fi,
p. 040 319 3132

Kari Heiskari, OAMK
kari.heiskari@oamk.fi,p. 040 702 4493

Sari Okkonen, Kempeleen kunta
sari.okkonen@kempele.fi


Päättyneet hankkeet: 

Escape Room - Yhdessä kohti tulevaa

Projektin tarkoituksena oli edistää yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja monikulttuurisuutta sekä vähentää ennakkoluuloja luomalla pakohuone ”yhdessä kohti tulevaa” -teemalla. Escape roomin avulla lisättiin tietoa maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista sekä Ei vihapuheelle -liikkeestä. 

Kiitos kaikille Escape Room - Yhdessä kohti tulevaa -kävijöille! Pakohuone sai todella hyvän vastaanoton ja hanke sujui hyvin. Pakohuone oli avoinna 4.12.2017-26.1.2018. Huoneessa kävi yhteensä 357 pelaajaa.

Hanke sisälsi lisäksi muun muassa viikoittaista ryhmätoimintaa, tapahtumia, koulutuksia, ryhmäytyspaketteja, suunnittelua, markkinointia ja rakentelua. Erityiskiitos vapaaehtoisnuorille, jotka käyttivät yhteensä 611 tuntia hankkeeseen. Kiitos myös yhteistyökumppaneille: Exit Oulu, Kempeleen 4H-yhdistys, Kempeleen seurakunta, Oulun tuomiokirkkoseurakunta ja Kempeleen lukio. Yhdessä kohti tulevaa!

 

 

 

Yhteystiedot

Hanketyöntekijä/nuoriso-ohjaaja
Heidi Marjomaa-Mikkola
040 1821 244
heidi.marjomaa-mikkola(at)kempele.fi

Nuorisopalvelujen päällikkö
Sanna Tauriainen
050 3078 981
sanna.tauriainen(at)kempele.fi