Sisältö

Hankkeet

Vertaiskoodi

Hankkeen tarkoituksena on edistää nuorten osallisuutta, vaikutusmahdollisuuksia, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Lisäksi tuemme nuorten harrastamista luomalla osallistavaa ryhmäpelaamista kasvotusten. Hankkeen avulla lisätään myös nuorten kaveritaitoja, ryhmään kuuluvuuden tunnetta. Hankkeen toiminnassa on vahvasti mukana moniammatillinen työryhmä. Nuoret voivat olla hankkeessa mukana VertaisKoodi-coahcina ja/tai pelaajana.

Vertaiskoodi-hanke hakee nyt syyskuussa alkavaan peliryhmään 10-16-vuotiaita nuoria!
Pienryhmätoiminnan avulla tuetaan nuorten harrastamista sekä ryhmä- ja kaveritaitoja. Haemme ryhmään nuoria, jotka kokevat pelaamisen haittaavan arkea ja sosiaalista elämää. Peliryhmä tukee nuorten harrastamista tuomalla pelaamiseen mukaan arjen hallinnan näkökulman oikeanlaisen liikunnan, ravinnon ja unirytmin avulla. Peliryhmät kokoontuvat kerran viikossa, maanantaisin tai tiistaisin, klo 17-20. Nuoren tulee olla motivoitunut toimintaan ja sitoutua peliryhmään 9/2018-4/2019 väliselle ajalle.

Haku päättyy 24.8. klo 12.00. Hae mukaan täältä.
Lisätietoja Heidi Marjomaa-Mikkolalta, p.0401821244 tai Matias ”Matti” Jurmulta, p. 0444972280

Nuorten tieto- ja neuvontatyö

Nuorten osallisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi Kempeleen nuorisopalvelut on saanut valtion avustusta nuorten tieto- ja neuvontatyön toiminnan laajempaan käynnistämiseen, henkilöstökuluihin, toimipisteen rakentamiseen sekä laitehankintoihin.

Toimintapiste sijaitsee Kempele Akatemian uudessa toimitilassa, keskeisellä toimipaikalla Kempeleessä, kauppakeskus Zeppeliinin välittömässä läheisyydessä. Toimipaikan kiinteä sijainti tukee tieto- ja neuvontatyön luonnetta lähipalveluna. Toiminta on tarkoitettu matalan kynnyksen palvelupisteeksi, josta nuori saa tukea ja tietoa ilman ajanvarausta ja maksutta. Yhtenä tieto- ja neuvontatyön keskeisistä tavoitteista on ohjata nuori hakemaan tietoa myös itsenäisesti, oikeista lähteistä, medianlukutaitoa hyödyntäen.

 

Päättyneet hankkeet: 

Escape Room - Yhdessä kohti tulevaa

Projektin tarkoituksena oli edistää yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja monikulttuurisuutta sekä vähentää ennakkoluuloja luomalla pakohuone ”yhdessä kohti tulevaa” -teemalla. Escape roomin avulla lisättiin tietoa maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista sekä Ei vihapuheelle -liikkeestä. 

Kiitos kaikille Escape Room - Yhdessä kohti tulevaa -kävijöille! Pakohuone sai todella hyvän vastaanoton ja hanke sujui hyvin. Pakohuone oli avoinna 4.12.2017-26.1.2018. Huoneessa kävi yhteensä 357 pelaajaa.

Hanke sisälsi lisäksi muun muassa viikoittaista ryhmätoimintaa, tapahtumia, koulutuksia, ryhmäytyspaketteja, suunnittelua, markkinointia ja rakentelua. Erityiskiitos vapaaehtoisnuorille, jotka käyttivät yhteensä 611 tuntia hankkeeseen. Kiitos myös yhteistyökumppaneille: Exit Oulu, Kempeleen 4H-yhdistys, Kempeleen seurakunta, Oulun tuomiokirkkoseurakunta ja Kempeleen lukio. Yhdessä kohti tulevaa!

 

 

 

Yhteystiedot

Hanketyöntekijä/nuoriso-ohjaaja
Heidi Marjomaa-Mikkola
040 1821 244
heidi.marjomaa-mikkola(at)kempele.fi

vs. Nuorisopalvelujen päällikkö
Sari Okkonen
050 3078 981
sari.okkonen(at)kempele.fi