Sisältö

Hankkeet

Vertaiskoodi

Hankkeen tarkoituksena on edistää nuorten osallisuutta, vaikutusmahdollisuuksia, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Lisäksi tuemme nuorten harrastamista luomalla osallistavaa ryhmäpelaamista kasvotusten. Hankkeen avulla lisätään myös nuorten kaveritaitoja, ryhmään kuuluvuuden tunnetta. Hankkeen toiminnassa on vahvasti mukana moniammatillinen työryhmä. Nuoret voivat olla hankkeessa mukana VertaisKoodi-coahcina ja/tai pelaajana.

Nuorten tieto- ja neuvontatyö

Nuorten osallisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi Kempeleen nuorisopalvelut on saanut valtion avustusta nuorten tieto- ja neuvontatyöhön. Tällä nuorisotyönmuodolla mahdollistetaan nuorille ammattitaitoista tietoa, neuvontaa ja ohjausta erilaisissa nuorten elämään liittyvissä kysymyksissä.

Toimintapisteet sijaitsevat Kempele Akatemian toimitilassa, Kempeleen kirjastolla Zeppeliinissä ja Tietotorin kirjasto- ja nuortentilassa.
Toimipaikkojen kiinteät sijainnit tukevat tieto- ja neuvontatyön luonnetta lähipalveluna.

Toiminta on tarkoitettu matalan kynnyksen palvelupisteeksi, josta nuori saa tukea ja tietoa ilman ajanvarausta ja maksutta. Yhtenä tieto- ja neuvontatyön keskeisistä tavoitteista on ohjata nuori hakemaan tietoa myös itsenäisesti, oikeista lähteistä, medianlukutaitoa hyödyntäen.

 

Päättyneet hankkeet: 

Escape Room - Yhdessä kohti tulevaa

Projektin tarkoituksena oli edistää yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja monikulttuurisuutta sekä vähentää ennakkoluuloja luomalla pakohuone ”yhdessä kohti tulevaa” -teemalla. Escape roomin avulla lisättiin tietoa maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista sekä Ei vihapuheelle -liikkeestä. 

Kiitos kaikille Escape Room - Yhdessä kohti tulevaa -kävijöille! Pakohuone sai todella hyvän vastaanoton ja hanke sujui hyvin. Pakohuone oli avoinna 4.12.2017-26.1.2018. Huoneessa kävi yhteensä 357 pelaajaa.

Hanke sisälsi lisäksi muun muassa viikoittaista ryhmätoimintaa, tapahtumia, koulutuksia, ryhmäytyspaketteja, suunnittelua, markkinointia ja rakentelua. Erityiskiitos vapaaehtoisnuorille, jotka käyttivät yhteensä 611 tuntia hankkeeseen. Kiitos myös yhteistyökumppaneille: Exit Oulu, Kempeleen 4H-yhdistys, Kempeleen seurakunta, Oulun tuomiokirkkoseurakunta ja Kempeleen lukio. Yhdessä kohti tulevaa!

 

 

 

Yhteystiedot

Hanketyöntekijä/nuoriso-ohjaaja
Heidi Marjomaa-Mikkola
040 1821 244
heidi.marjomaa-mikkola(at)kempele.fi

vs. Nuorisopalvelujen päällikkö
Sari Okkonen
050 3078 981
sari.okkonen(at)kempele.fi