Sisältö

Hankkeet


Nuorten tieto- ja neuvontatyö

Nuorten osallisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi Kempeleen nuorisopalvelut on saanut valtion avustusta nuorten tieto- ja neuvontatyön toiminnan laajempaan käynnistämiseen, henkilöstökuluihin, toimipisteen rakentamiseen sekä laitehankintoihin.

Toimintapiste sijaitsee Kempele Akatemian uudessa toimitilassa, keskeisellä toimipaikalla Kempeleessä, kauppakeskus Zeppeliinin välittömässä läheisyydessä. Toimipaikan kiinteä sijainti tukee tieto- ja neuvontatyön luonnetta lähipalveluna. Toiminta on tarkoitettu matalan kynnyksen palvelupisteeksi, josta nuori saa tukea ja tietoa ilman ajanvarausta ja maksutta. Yhtenä tieto- ja neuvontatyön keskeisistä tavoitteista on ohjata nuori hakemaan tietoa myös itsenäisesti, oikeista lähteistä, medianlukutaitoa hyödyntäen.

Escape Room - Yhdessä kohti tulevaa

Projektin tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja monikulttuurisuutta sekä vähentää ennakkoluuloja luomalla Escape room, teemalla ”yhdessä kohti tulevaa”. Escape roomin avulla lisätään tietoa maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista sekä ei vihapuheelle-liikkeestä. Tämä hanke edistää paikallisten nuorten ja turvapaikanhakijoiden välistä vuorovaikutusta ja ymmärrystä suunnitelmallisen yhteistoiminnan avulla.

Kiitos kaikille Escape Room - Yhdessä kohti tulevaa -kävijöille!
Hanke on nyt raportointia vaille valmis. Pakohuone sai todella hyvän vastaanoton ja hanke sujui hyvin. Pakohuone oli avoinna 4.12.2017-26 .1.2018.
Hanke sisälsi lisäksi muun muassa viikoittaista ryhmätoimintaa, tapahtumia, koulutuksia, ryhmäytyspaketteja, suunnittelua, markkinointia ja rakentelua.
Erityiskiitos vapaaehtoisille nuorille, jotka käyttivät yhteensä 611 tuntia hankkeeseen. Kiitos myös yhteistyökumppaneille: Exit-oulu, Kempeleen 4H-yhdistys, Kempeleen seurakunta, Oulun tuomiokirkkoseurakunta, Kempeleen lukio ja Kempele Akatemia.
Yhdessä kohti tulevaa!

Vertaiskoodi

 

Kempeleen kunnan nuorisopalvelut facebook

Nuorisopalvelujen arvot:

Asiakaslähtöisyys
Vapaaehtoisuus
Luottamuksellisuus
Osallisuus
Samanarvoisuus

Yhteystiedot

Nuorisopalvelujen päällikkö

Sanna Tauriainen
p. 050 3078 981
sanna.tauriainen(at)kempele.fi

Postiosoite:
Asemantie 1, PL12, 90441 Kempele

Käyntiosoite:
Kempele Akatemia
Honkasentie 15, 90450 Kempele