Sisältö

Vesijuoksu

Tule kokeilemaan vesijuoksua Zimmariin

Vesijuoksu on hauska laji, jossa edetään vedessä pystyasennossa juoksuliikkeitä tehden. Apuna käytetään kelluttavaa, vyötärölle sidottavaa vesivyötä. Zimmarissa on lainattavana vesijuoksuvöitä, mutta suosittelemme oman vesivyön hankkimista.


Vesijuoksu sopii kaikille

Vesi tekee meille hyvää ja liikunta auttaa ylläpitämään terveyttä. Vesijuoksu on tehokasta liikuntaa, sillä vesi on tuhat kertaa tiheämpää kuin ilma. Vesijuoksu kehittää hyvin yleiskuntoa eli hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä, koska vedessä juostessa kaikki kehon suuret lihakset toimivat tehokkaasti. Tällöin syke on helppo nostaa ylös. Vesijuoksun avulla voi parantaa lihaskuntoa kokonaisvaltaisesti, sillä vedessä juostessa elimistön lihaksia käytetään hyvin monipuolisesti.

Vesijuoksu tarjoaa liikkumistavan vedessä niille, joille perinteinen uinti ei syystä tai toisesta sovi. Vesivyö kantaa vedessä niin, että liikkua voi pystyasennossa tai perinteisissä uintiasennoissa. Vesijuoksu soveltuu erityisesti alaraajojen nivelkivuista kärsiville, niska- ja selkäkipuja poteville, ylipainoisille, vammaisille, pitkäaikaissairaille, ikääntyneille ja lapsille, avantouimareiden kesäharjoitteluun, monenlaisille kuntoutujille sekä urheilijoille peruskuntoharjoitteluun ja korvaavaan harjoitteluun.

(Lähde: Suomalainen Vesiliikuntainstituutti Oy)

 

Huom. Ison altaan vesivoimistelun aikana vesijuoksijoiden käytössä jumpparatojen syväpää.


Lue Zimmarin vesijuoksun kultaiset säännöt tästä.
 

Yhteystiedot

Kempeleen kunta/Kempele Akatemia
Virkistysuimala Zimmari
Pekurintie 1, Kempele

Palvelupiste p. 050 316 9406

Facebook