Sisältö

Taiteiden yöKempeleen Taiteiden yö lauantaina 18.8.2018 klo 11-22.

Taiteiden yö -tapahtumassa pyritään tuomaan esille alueen taide- ja kulttuuritarjontaa mahdollisimman monipuolisesti.

Ohjelma (muutokset ja lisäykset mahdollisia!)

Kirjasto

(Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs.)

Kirjasto avoinna klo 10-18!

klo 11.00 ja 12.00 Vatsastapuhuja Sari Aalto esiintyy. Huom. Kaksi esitystä!
Sari Aalto on Suomen ensimmäinen ja ainoa ammattimainen naisvatsastapuhuja. Hän kuuluu niiden harvojen ihmisten joukkoon koko maailmassa, jotka hallitsevat vaikean vatsastapuhumisen taidon. Sarin lastenshowssa riemua ja vauhtia rittää! Eläväinen esitys sisältää hulvattomien nukkien rinnalla myös laululeikkejä, taikatemppuja ja höpsöjä avustajanumeroita. Esityksen ikäsuositus 4+. Esityksen kesto n. 20min. Vapaa pääsy!

klo 13-15 lastenkirjailija-kuvittaja Ana-Maria Ovadiuc (Romania) lukee satuja, ja kertoo kirjailijan- ja kuvittajan työstä (esityksen kieli: englanti, tulkkaus suomeksi)

klo 15.00 Tuija Nuojua soittaa harmonikkaa ja laulaa kovereita. Vapaa pääsy!

klo 11-15 Art Linnakallio -video

Taidenäyttely: Kempele-opiston nypläysnäyttely.

klo 14-18 Irma Karsi tekee pitsinnypläystä, jolloin voit tulla seuraamaan kuinka pitsinnypläystä tehdään käytännössä.

******************************************************************************************

Kempeleen Asukastupa

(Honkasentie 11, 90440 Kempele)

klo 12-17 käsityökahvila ja kirppis! Varaa kirppispöytäsi Tuvalta puhelimitse p. 044 273 5545.

*****************************************************************************************

Kotiseutumuseo

(Kirkkotie 18, 90440 Kempele)

klo 12-13 Tuija Nuojuan draamatyöpaja aikuisille, jotka kaipaavat läsnäoloa oloon ja eloon! Paja kestää noin tunnin. Sään salliessa ollaan ulkona. Mukaan pääsevät 30 ensimmäistä. Tervetuloa mukaan yhteiseen draamahetkeen!

Kari "Tykylevits" Tykkyläinen esiintyy!

klo 15 Taidetta ja turinaa - keskustelutuokio taiteesta ja sen tekemisestä

klo 17 Tykylevits roots - bluesia museolla

klo 18.30 Mika Nuojua esittää Veijo Meren yhden yön tarinoita -monologin. Sisään pääsee 60 ensimmäistä. Veijo Meren YHDEN YÖN TARINOITA on kertomus-kokonaisuus sotilassairaalassa makaavista miehistä, jotka toisiaan viihdyttääkseen ja aikansa kuluksi kertovat mitä kummallisimmista, ja miksei aivan tavallisistakin sattumuksista. Mika Nuojua on koonnut näistä tarinoista huikean kavalkadin yhden miehen esitettäväksi. Ja joka sana on totta, tottakai! Kesto 1h 40min sis. väliajan.

Lisäksi museon oma pop up -näyttely Korkokenkäkukkamekkosuohiihdon hengessä.

*******************************************************************************************
Pirilä-sali

(Piriläntie 145, 90440 Kempele)

Kari Peitsamo esiintyy! Lämppärinä Väisänen! Esityksen alussa taiteellinen yllätys!

klo 19 Taiteellinen yllätys
klo 19.10 Väisänen
klo noin 19.45 Kari Peitsamo

Suomirockin eläviin legendoihin lukeutuvan Kari Peitsamon musiikkiura käynnistyi vuonna 1977, jolloin mies teki ensimmäiset levytyksensä. Peitsamon Kauppaopiston naiset oli yksi vuoden 1977 menestyneimmistä rockbiiseistä ja vuosien saatossa kappaleesta on muodostunut ajaton klassikko. Siitä lähtien Peitsamo on julkaissut vuosittain useita albumia eri kokoonpanoissa ja vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa rock-skenessä.

Lämppärinä toimii Väisänen. Väisänen on oululainen laulaja-tarinaniskijä, jolla on rento ote elämään ja kuolemaan. Väisänen jää mieleen.

Kempeleen kulttuuritoimi tarjoaa Taiteiden yön kunniaksi vapaan pääsyn kaikille keikalle!

***********************************************************************************************

Kempele Akatemia

(Honkasentie 15, 90450 Kempele)

klo 12-16 Samposten kanttiini auki

klo 12 Liikkuva laulureppu esiintyy

klo 12-16 Katutaidetta asfalttiin

klo 12-16 Mehiläisvahataidetta -työpaja. Päästä sisäinen luovuutesi valloilleen ja koe onnistumisen iloa mehiläisvahavärimaalauksen parissa. Tämä tekniikka on kiehtova ja helppo sekä onnistut jo ensimmäisellä kerralla. Mehiläisvahamaalaus on ikivanha maalaustekniikka. Jo muinaiset roomalaiset ja kreikkalaiset maalasivat mehiläisvahalla kankaalle ja puulle. Suomessa mehiläisvahamaalaus on vielä aika uusi taiteen laji, mutta esimerkiksi Saksassa tekniikka on hyvin suosittu. Mehiläisvahataiteessa eli encaustic artissa maalataan värjätyllä mehiläisvahalla esim. kuuman raudan avulla maalauspohjalle. Värit ovat myrkyttömiä ja turvallisia myös lastenkin käyttää.

klo 12-16 Vastamainostyöpaja, digitaalinen onnenpyörä. Vastamainokset ovat mainosparodioita, jotka tuovat esiin toisenlaisen viestin: huumorin avulla, mainosten kieltä käyttämällä kommentoidaan kulutus­yhteiskunnan ongelmia, kuten tuotannon ympäristöhaittoja, ihmisoikeuslouk­kauksia tai kauneusihanteita. Samalla vastamainos vaatii puheenvuoroa yksisuun­taisen markkinointiviestinnän keskellä.
Vastamainokset ovat osa kulttuurihäirinnän genreä, johon kuuluu myös esimerkiksi katutaidetta ja performansseja kaupunkitilassa. Niitä voidaan pitää eräänä yhteiskunnallisen keskustelun, osallistumisen tai taiteen muotona.

klo 13-16 Oulun Tähtisirkuksen vetämä YHTÄ SIRKUSTA! -työpaja, nonstop. Kaikenikäisille! Oulun Tähtisirkuksen työpajassa saa piipahtaa kokeilemaan sirkusvälineitä omaan tahtiinsa. Pajassa voit testata esimerkiksi, miten pallojogleerausta voi lähteä harjoittelemaan, onnistuuko vanteen pyörittäminen lantiolla tai pysyykö tasapaino yllä kiikkerällä rolabola-laudalla. Monipuolisesta sirkusvälineiden kattauksesta löytyy mukaansatempaavaa haastetta sekä lapsille että aikuisille. Ohjaajat kiertelevät pajassa ja opettavat alkeita.

klo 13-15 Paula Förstner (Saksa/Italia) workshop. Työpajassa askarrellaan lintu höyhenineen ja mietitään linnun lentoa kohti tasa-arvoisempaa maailmaa.

klo 14-16 Animatic. Mitä on Animaticit? Animaticit ovat hieman siistimpiä versioita storyboard taiteesta ja usein niihin on liitetty audiota ja erilaisia kuvakulmia. Storyboard on sarja piiroksia, jotka auttavat animaation tekijöitä hahmottamaan mitä kohtauksessa tapahtuu ja miltä se näyttää. Animatic-taide on suosittua Youtubessa ja siitä löytyy monenlaisia versioita! Se on vaihtoehto ihmiselle joka ei halua välttämättä animoida työtään täysin.

klo 16-17 Kolme tanssia: Lumi, Keisari ja Ebban surutanssi - Balettiesitys lapsille. Balettikoulu Sinikellon oppilaat esittävät tansseja baletista Prinsessa Ebba. Baletti perustuu tositapahtumiin suomalaisesta tytöstä, josta tuli oikea prinsessa. Sen on säveltänyt Antti Haaranen.
Tanssit: Lumi, Keisari, Prinsessa Ebba

klo 18 YÖKAHVILA GOES POP ART

klo 18-22 Retrodisco K12 (vuonna 2006 syntyneet ja vanhemmat). Esiintymässä Lara! Ilmainen sisäänpääsy. Tapahtuma on päihteetön.

***********************************************************************************************

Kempele Akatemian piha-alue

(Honkasentie 11, 90450 Kempele)

klo 13.30-14 Liikuntakeskus Zempin ohjaama Lavis-näytetunti Akatemian piha-alueella.

klo 14-16 Parkkipaikkatanssit Kempele Akatemian piha-alueella, tanssittamassa Z-Trio. Mukana partiolaisten kahvio, jossa myynnissä kahvia yms.

Kempeleen vanha kirkko

(Vihiluodonkuja 1, 90440 Kempele)

klo 18 Vanhan kirkon ovet avautuvat yleisölle Taiteiden yön iltana! Klo 18 sellisti Juhana Ritakorpi ja Taru Pisto täyttävät kirkon musiikilla (Bach-Fauré-Ligeti-Schubert-Elgar). Klo 19 talousjohtaja Anneli Salo esittelee kirkkoon ja kellotapuliin tehtyjä ja tehtäviä korjauksia. 

Honkasen päiväkodin piha-alue

(Honkasentie 11, 90450 Kempele)

klo 14-16 Koko perheen taidesuunnistus Honkasen päiväkodin piha-alueella.

KAIKKIIN TAPAHTUMIIN VAPAA PÄÄSY ELLEI SITÄ OLE ERIKSEEN MAINITTU!

Tervetuloa Taiteiden yöhön!Lisätietoja

Ilmoittautumiset
kulttuuri(at)kempele.fi

Anne Toppari
puh. 050 4636 457
anne.toppari(at)kempele.fi

Heidi Huotari
puh. 050 3163 766
heidi.huotari(at)kempele.fi