Sisältö

Kurssimaksut ja maksuetuudet

Kempele-opiston maksut ovat kurssikohtaisia ja määräytyvät tuntimäärän ja kustannusten perusteella. Kurssimaksujen lisäksi voidaan periä erillinen materiaalimaksu.

KEMPELE-OPISTOSSA ON LUKUVUONNA 2018 - 2019 KÄYTÖSSÄ SEURAAVAT MAKSUETUUDET:

1. Kempeleläiset työttömät saavat lukuvuoden aikana yhden kurssin ilmaiseksi (ei koske musiikin yksilöopetusta). Opiskelijan tulee itse anoa opistolta mahdollista maksuetuutta noin viikkoa ennen kurssin alkamista.
Toimi näin: Toimita TE-palveluiden todistus työnhaun voimassaolosta opiston toimistoon (käyntiosoite: Honkasentie 15) tai sähköpostilla osoitteeseen kansalaisopisto@kempele.fi tai postitse osoitteella Kempeleen kunta, Kempele-opisto, PL 12, 90441 Kempele.
Todistuksen tulostuspäivä ei saa olla kahta viikkoa vanhempi. Myönnämme alennuksen työvoimahallinnon 02 = työtön koodilla. Kempele-opisto ei ole velvollinen palauttamaan jälkikäteen maksuja, jotka ovat johtuneet maksuetuuden käyttämättä jättämisestä. Työttömän maksuetuus on henkilökohtainen.

2. Kempeleläisiltä 90 vuotta täyttäneiltä ei peritä kurssimaksuja. Tämä huomioidaan henkilötunnuksen perusteella laskutuksen yhteydessä.

3. Opetushallituksen opintoseteliavustusta myönnetään hakemuksesta Opetushallituksen kohderyhmiin kuuluville henkilöille, joita ovat senioriväestö, eläkeläiset, oppimisvaikeuksia kokevat ja alhaisen pohjakoulutuksen omaavat. Opiskelija voi käyttää opintoseteliä maksuvälineenä lukuvuonna 2018-2019 Kempele-opiston järjestämän koulutuksen yksittäisen kurssin maksamiseen tai kurssimaksun alennukseen.
Mikäli olet oikeutettu opintoseteliavustukseen ja haluat hakea etuutta, toimi näin:
1. Ilmoittaudu haluamallesi kurssille joko puhelimitse opiston toimistoon tai netin kautta. Netin kautta ilmoittautuessasi älä maksa kurssimaksua. Opintoseteliavustus huomioidaan laskutuksen yhteydessä hakemuksen perusteella, mikäli avustusta on jäljellä.
2. Palauta opintosetelihakemus täytettynä ja allekirjoitettuna Kempele-opistolle ilmoittautumisen jälkeen. Opintosetelihakemuslomake löytyy Kempele-opiston nettisivulta (sivun Ajankohtaista-osio näytön oikeassa reunassa) tai sen voi noutaa Kempeleen kunnan neuvonnasta (Asemantie 1), Kempele-opiston toimistolta (Honkasentie 15) tai Zeppelinin kirjastolta (Zeppelinintie 1).
3. Voit toimittaa opintosetelihakemuksen postitse, sähköpostin liitteenä tai tuomalla sen opiston toimistoon. Postiosoite on Kempeleen kunta, Kempele-opisto, PL 12, 90441 Kempele, sähköposti kansalaisopisto@kempele.fi ja käyntiosoite Honkasentie 15.

  • Opintosetelietuutta myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä avustukseen oikeutetuille henkilöille niin kauan kuin määrärahaa on jäljellä.

  • Etuutta voi hakea ainoastaan tähän tarkoitetulla opintosetelihakemuksella (ei esim. puhelimitse, teksti-, vastaaja- tai sähköpostiviestillä eikä muulla hakemuksella).

  • Setelin arvo on 20 euroa

  • Opisto ei palauta rahaa, mikäli kurssi on halvempi kuin 20 euroa

  • Opintoseteli on saajalle henkilökohtainen eikä sitä voi vaihtaa rahaksi

  • Opintosetelietuutta voi käyttää vain kerran lukuvuoden aikana

  • Opetushallituksen päätöksen mukaan eläkeläinen on henkilö, joka saa sairas- tai kansaneläkettä eikä hän ole ansiotyössä, senioriväestöllä tarkoitetaan 63 vuotta täyttäneitä (ehdon tulee täyttyä kurssin alkuun mennessä). Oppimisvaikeuksia kokevien osalta määrittelyn lähtökohtana on henkilön oma kokemus oppimisvaikeuksista. Alhaisen pohjakoulutuksen omaavilla tarkoitetaan henkilöitä, joilla ei ole perusopetuksen jälkeistä koulutusta.

Yhteystiedot

Hallinto
Merja Hillilä
Kempele-opiston rehtori
p.050 463 6423

Hely Takalahti
kurssisihteeri
p.050 463 6431

Opettajat
Henna Luokkanen
tekstiilityönopettaja
p. 050 463 6499

Kari Suvilehto
musiikinopettaja
p. 050 523 6832

Heli Suihkonen
suunnittelijaopettaja, musiikki
p. 040 141 8095

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kempele.fi

käyntiosoite:
Kempele-opisto
Honkasentie 15, 90450 Kempele
p 050 463 6431
Kartalla

postiosoite:
Kempeleen kunta
Kempele-opisto
PL 12
90441 KEMPELE

Voit lähettää palautteesi osoitteeseen kansalaisopisto(at)kempele.fi