Kempeleen lukio-opetuksessa siirrytään etäopetukseen 16.3. lähtien

su 15. maaliskuuta 2020 17.00.00

Tiedote 15.3.2020

Kempeleen lukiossa siirrytään maanantaista 16.3.2020 alkaen etä- tai verkko-opetukseen sekä tuettuun itsenäiseen opiskeluun. Toimenpiteellä halutaan varmistaa meneillään olevien ylioppilaskirjoitusten sujuvuus poikkeuksellisessa tilanteessa. Järjestely jatkuu neljännen jakson loppuun eli 1.4.2020 saakka.

Etäopetukseen siirryttäessä koulua ei suljeta, vaan opetustapa muuttuu. Opettaja on oppituntien aikana opiskelijoiden tavoitettavissa sovitun yhteydenpitosovelluksen kautta, mikäli hänellä ei ole samaan aikaan ylioppilaskirjoitusten valvontaa. Opinto-ohjaajan tai opiskeluhuoltohenkilöstön tapaamisesta on mahdollista sopia. Oppimateriaaleja voi tarvittaessa noutaa koululta. Ruokailua ei järjestetä toistaiseksi. 

Opiskelijoita pyydetään seuraamaan opetusryhmien viestintää Wilmassa arkisin klo 8-16. Opettajat ilmoittavat omille ryhmilleen, miten opetuksessa edetään. Oppitunteja voidaan pitää kontaktiopetuksena verkossa tai antaa ohjeita itsenäiseen työskentelyyn.

Ylioppilaskirjoituksia järjestetään ensi viikolla jokaisena päivänä. Kirjoituksissa noudatetaan ylioppilastutkintolautakunnan (www.ylioppilastutkinto.fi) ja lukion niistä erikseen antamia ohjeita.

Mahdollisista muutoksista ja lisäohjeista opiskelijoille ja koteihin tiedotetaan Wilmassa. Lisäksi Kempeleen kunnan viimeisin koronatiedote löytyy kunnan kotisivuilta (www.kempele.fi).

Lisätietoa asiasta antaa Kempeleen lukion rehtori Kimmo Aaltonen puh. 050 568 1915.