Juhlavuoden porokeitto maistui Ylikylällä

maanantai 23.01.2017, 13:43

Kempeleen kunnan ateriapalvelut aloitti Suomi 100-juhlavuoden suomalaisen ruoan teemapäivät komeasti tammikuun 13. päivänä. Päivän menu koostui herkullisesta porokeitosta.  

Ruokaperinteet tulevat näkymään ateriapalveluiden juhlavuoden ruokalistalla pitkin vuotta. Teemapäivinä ruokalistalla kiinnitetään erityishuomiota suomalaisiin makuihin ja juhlapyhiin.

Porokeiton poronliha oli lähiruokaperiaatteen mukaisesti peräisin Yli-Iin Tannilasta. Ateriapalvelut käyttävät aina lähialueen perunaa ja leipää.

Ylikylän yhtenäiskoulun keittiöllä mukana ruoan valmistuksessa oli Pohjoista Poroa ammattikeittiöstä -projektin Niko Suopajärvi. Näiden videoiden ja valokuvien kautta pääsemme mukaan kurkistamaan ruoan valmistukseen ja 2 A ja B -luokkien koululaisten ruokailuun Ylikylällä. :)

Videot YouTubessa

Valokuvat


Vastavalmistuneen keiton tuoksu herautti veden kielelle. Ylikylän yhteinäiskoulun keittiöltä lounas jaetaan Kempeleen kunnan itäpuolen ateriapalveluihin.


Juuri ennen oppilaiden saapumista henkilökunta kattoi lounaan tarjolle linjastolle.


Ylikylän 2A  ja 2B luokkien oppilaat saapuivat ruokailemaan ensimmäisinä.

JAA

« Takaisin