Jääkenttä- ja latutilanne Kempeleessä 18.3.2021

to 18. maaliskuuta 2021 15.06.00

Luistelukausi alkaa olla ohi tältä kaudelta. Luistelukentät ovat viime päivien auringon paisteessa pehmentyneet ja syöpyneet niin, ettei niissä voi enää turvallisesti luistella. Pienet yöpakkaset eivät tuo enää parannusta niihin. Maaliskuun lopun auringonpaiste alkaa perinteisesti päiväsaikaan lämmittää kenttien pohjia jään läpi. Siten myös se jouduttaa kenttien jääpinnan sulamista. Mitä ohuempi jää, sitä nopeammin se sulaa. Kenttien säännöllinen kunnossapito päättyy tämän viikon aikana.


Kentiltä tullaan ensi viikon aikana siirtämään maalit ja luisteluvarusteet pois. Lähiviikkoina kentiltä tullaan myös siirtämään lumia ja reunavalleja pois, sekä aloitetaan kaukaloiden purkutyöt. Näin valmistaudutaan alkavan kevään toimintaan.


Hiihtoladuilla on vielä hyvin lunta ja siellä jatkuu latujen normaali kunnossapito toistaiseksi. Tosin sielläkin lauhat plussakelit tuovat sitten omia haasteita eteensä. Joihinkin kohtiin voi kertyä vettä ja sohjoa, joka ei tamppaannu latukoneen alla. Latujen tamppausta ja ajamista vältetään suojakelin aikana. Tällä pyritään vähentään jäisten latujen syntymistä.


Iloista kevättä, Liikunta-alueiden kunnossapito