Monitoimikeskus Zemppi valmistuu vuoden 2017 alussa

ma 18. huhtikuuta 2016 12.45.00

Rakennusliike Lehto Oy, Kempeleen kunta ja joukko Zemppi-keskuksen uusia yrittäjiä kertoivat Zempin suunnitelmista maanantai-aamun 18.4. tiedotustilaisuudessa Kempeleen Voimatiellä. Zimmarin viereen sijoittuvan monipuolisen Zempin liikunta- ja hyvinvointipalvelut hotelleineen tulevat palvelemaan niin kuntalaisia kuin kaikkia lähialueiden ihmisiä, yrityksiä, seuroja ja matkailijoita monipuolisella tarjonnallaan.

Valmistumisen aikataulu

Ensimmäisenä Zemppiin pääsevät keilaajat, kun keilahalli valmistuu marraskuussa 2016. Liikuntakeskustoiminnot valmistuvat vuoden 2017 alkuun ja  ensimmäisen vieraat pääsevät majoittumaan hotelliin helmikuussa 2017.

Zemppi koostuu useasta yrityksestä

Zemppi-kokonaisuudessa suurinta pinta-alaa tulee hallitsemaan sisäliikuntahalli, johon yrittäksi tulee Zemppi Areena Oy. Sisäliikuntahalli tarjoaa monipuoliset sisäpalloilu- ja tapahtumaolosuhteet mm. salibandylle, lentopallolle, futsalille ja muille lajeille.

Päiväaikaan tiloja käyttää Kempeleen kunnan Ylikylän koulu, jonka koululaiset pääsevät jatkossa liikkumaan liikuntatunneillaan koulun naapurissa sen sijaan, että heidät pitää kuljettaa kunnan länsipuolelle. Aamuisin ja iltaisin tilat ovat yritysten, kuntoilijoiden, Oulun seudun urheiluseurojen, joukkuiden ja muiden toimijoiden käytössä.  Suuri katsomo (maksimissaan 1100 hlöä) takaa mahdollisuuden monipuoliseen tapahtumakäyttöön viikonloppuisin.

Zempin kuntosalia pyörittää Liikuntakeskus Zemppi Oy. Luvassa on monipuolinen, viihtyisä kuntosali vapaapainoalueineen ja ryhmäliikuntatarjontoineen. Saman katon alta tulee saamaan myös fysioterapia-, personal training- ja muita hyvinvointipalveluita.

Zempin keilahallia isännöi Sporttiimi Oy, jolla on tällä hetkellä keilahallitoimintaa Iisalmessa ja Oulussa (Pelixir). Suunnitelmissa on 10-ratainen halli, joka soveltuu niin kilpakeilaukseen kuin rennompaan vapaa-ajan keilaukseen. Keilahallin yhteyteen on tulossa myös keittiö, josta voi tilata purtavaa keilauksen lomaan sekä tilaussauna.

Honkasen parturi-kampaamo tulee siirtymään Zempin uusiin tiloihin nykyisistä tiloistaan. Kampaamon toimitila tulee olemaan saman kokoinen kuin nykyisellään ja asiakkaita palvelee 2-3 parturikampaajaa.

Hotellitoimijaa ei aamun tilaisuudessa tilaisuudessa julkistettu, mutta Rakennusliike Lehto Oy:n Petri Korvan mukaan toimija tullaan julkistamaan lähiviikkojen aikana.

Hanke luo uutta mallia kuntapalveluihin

Kunnanjohtaja Tuomas Lohi kertoi tilaisuudessa Zempin olevan yksi Kempeleen alueen suurimpia investointeja, joka tuo mukanaan kuntaan työtä, työpaikkoja ja taas uusia investointeja. Zemppi luo myös mallia tulevaisuuden kuntien palveluntuotannolle, jossa kuntalaisten palveluita voidaan tuottaa julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin yhteistyössä jokaisen toimijan vahvuuksia hyödyntäen.