Leon Leikkimaa -sisäliikuntapuisto tulee Kempeleeseen!

ti 7. kesäkuuta 2016 12.03.00

Skandinavian suurin leikkimaaketju, Leo's Lekland rantautuu Suomeen. Tänä vuonna avataan kaksi uutta leikkimaata; toinen Tampereelle ja toinen Kempeleeseen Zimmarin kortteliin. Zimmarin itäpuolella olevan Honkasen vanhan kiinteistön purkutyöt alkavat ensi viikolla, ja uusi 5000 m² kiinteistö rakennetaan Lehmikentäntien suuntaisesti osittain vanhan rakennuksen paikalle. Uusi leikkimaa avaa ovensa jo tämän vuoden puolella.

Leon Leikkimaa -ketju on perustettu 10 vuotta sitten ja sen juuret ovat Luleåssa. Konseptin taustalla ovat entiset jääkiekkoilijat, joiden ideana oli saada lapset liikkumaan säästä riippumatta. Leon perusarvoihin kuuluvat myös turvallisuus, tilojen puhtaus ja asiakaspalvelu. Lasten viihtymisen lisäksi Leo panostaa aikuisten viihtymiseen; leikkimaassa on tasokas ravintola (300 paikkaa), josta saa lasten suosikkien lisäksi terveellistä ruokaa. Kaikki ruuat valmistetaan omassa keittiössä. Tiloissa kiinnitetään lisäksi erityistä huomiota sisustuksen yksityiskohtiin ja äänieristykseen. Kempeleen Leon Leikkimaa on erityisesti suunniteltu juuri Kempeleeseen, ja suunnittelussa on otettu huomioon kaikkien aiemmin avattujen leikkimaailmojen kokemukset.

Leon leikkimaa on suunnattu 0-12 vuotiaille lapsille. Yhtenä vetonaulana toimivat kuusi synttärihuonetta, joista joikainen on sisustettu eri teeman mukaisesti - jalkapallosta prinsessoihin asti. Suomessa toimiviin kilpailijoihin nähden Leon erilaisuus on selvä; yrityksen mielestä leikkimaan tulee olla valtava, ja Kempeleeseen tuleva leikkimaailma onkin esimerkiksi HopLopiin verrattuna tuplakokoinen.

Leo's Lekland toimii tällä tällä hetkellä kolmassa maassa (Ruotsi 17 leikkimaata, Norja 9, Tanska 4) ja Suomi on yrityksen neljäs tukijalka. Kempeleen leikkimaa tulee työllistämään 30 henkilöä; erityisesti nuoria joista useat saavat Leosta ensimmäisen kosketuksen työelämään.

Purettavassa Honkasen kiinteistössä olleille yrityksille ja kunnan toiminnoille on etsitty korvaavat tilat. Alueen tulevaa liikennettä on mallinnettu liikennesimulointien avulla, ja kunta tulee kehittämään alueen liikenneyhteyksiä. Zatelliitin uusi ramppi tulee purkamaan Zeppelinin rampin ruuhkia, ja keventää alueen liikennerasitusta tulevaisuudessa.

Leon Leikkimaan tilat tulee rakentamaan Lehto Groupiin kuuluva Rakennusliike Koivukoski. Tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa Koivukosken edustajat kiittelivät kuntaa erinomaisesta toiminnasta hankkeen eteenpäin saamiseksi kiireisestä aikataulusta huolimatta. Kunnanjohtaja ohjasi kiitokset edelleen luottamusmiehille ja viranhaltijoille, jotka ovat uskoneet hankkeeseen ja olleet kaikki osaltaan tukena hankkeen saamiseksi Kempeleeseen. Kunnanjohtaja toi lisäksi esille koko korttelin kehittymisen todelliseksi matkaikohteeksi, jolle on vaikea löytää kilpailijaa Oulun seudulta. Kortteli tulee työllistämään valmistuessaan 70 - 100 henkilöä ja on merkittävä kokonaisuus kunnan elinvoiman kannalta.