Sosiaalipalveluiden poikkeustoimet

to 26. marraskuuta 2020 14.22.00

Kempeleen kunnan sosiaalipalveluissa toimitaan ajalla 26.11.-18.12.2020 Pohjois-Pohjanmaan aluetta koskevat suositukset huomioiden. Tavoitteena on työskentelyn jatkuminen asiakkaiden arjen tukemiseksi.

  • Yhteydenotot pääsääntöisesti puhelintunnilla klo 9.00 - 10.00 (sosiaaliohjaajat ja sosiaalityöntekijät). Pyrimme vastaamaan puhelimeen myös muina aikoina virka-ajan puitteissa.
  • Virka-aikana klo 8.00 -16.00 kiireellisissä sosiaalipalveluja koskevissa asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä sosiaalipäivystysnumeroon p. 044 4972273. Päivystysnumeron ruuhkautumisen välttämiseksi numerossa ei vastata toimeentulotuen käsittelyyn liittyviin kyselyihin.
  • Virka-ajan ulkopuolella kaikkina vuorokauden aikoina kiireellisissä sosiaalipalveluja koskevissa asioissa yhteys Oulun seudulliseen sosiaalipäivystykseen p. 044 7036235 / yleinen hätänumero 112 (ma-pe klo 16–08, viikonloppuisin ja arkipyhinä 24h).

Seuraamme tilannetta aktiivisesti kunnan muiden toimijoiden, eri viranomaistahojen ja yksityisten palveluntuottajien kanssa. Tiedotamme muutoksista tarvittaessa.

Asiakastapaamiset

Toivomme yhteenottoja kirjallisesti, puhelimitse tai sähköpostitse. Asiakastapaamisten tarve arvioidaan tilannekohtaisesti. Kiireettömissä asioissa vastaanottoaikoja voidaan siirtää. Asiakastapaamisia on mahdollista toteuttaa myös puhelimitse tai etäyhteyksiä hyödyntäen.

Välttämättömissä asiakastapaamisissa toivomme yleisten ohjeiden käsihygieniasta ja turvaväleistä sekä maskien käytöstä toteutuvan. Maskin voi tarvittaessa pyytää sosiaalitoimiston vartijalta tai omalta työntekijältä.

Jos asiakkaalla on flunssan oireita, joku perheenjäsenistä on asetettu karanteeniin tai koronavirustartunta on todettu, toivomme asiakkaan tiedottavan työntekijää asiasta.

Toimeentulotuki

Ehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen hakemuksia otamme vastaan tavalliseen tapaan. Hakemusten käsittelyaika on seitsemän (7) arkipäivää.

Lapsiperheiden ja työikäisten palvelut

Lapsiperheiden ja työikäisten palvelut pyritään toteuttamaan normaalisti sisältäen uusien asiakkaiden palveluntarpeen arvioinnit sekä muut tarpeelliset tukitoimet.

Työllistämisyksikkö

Työllistämisyksikössä (työllisyyspalvelut os. Voimatie 6 A ja 6 C, 2. krs. sekä työllistämisen työpajat) toimitaan Pohjois-Pohjanmaan aluetta koskevat suositukset huomioiden. Tavoitteena on työskentelyn jatkuminen.

Ryhmätoiminnot

Zytkärin ja kuntouttavan työtoiminnan ryhmätoiminnot jatkuvat suositukset huomioiden.