Lasten, nuorten ja perheiden palvelut keskittyvät perhekeskukseen

ma 31. tammikuuta 2022 10.48.00

Lasten, nuorten ja perheiden palveluja on kehitetty Kempeleessä osana POPsoten Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -kehittämisohjelmaa vuoden 2021 keväästä lähtien. Tavoitteena on koota kaikki lasten, nuorten ja perheiden palvelut yhdeksi kokonaisuudeksi verkostomaiseen perhekeskus-toimintamalliin (sote-, sivistys- ja vapaa-ajan palvelut sekä 3. sektori).

Perhekeskuksen avulla on mahdollista yhteensovittaa hyvinvointialueen, kunnan sekä järjestöjen ja seurakunnan palveluita ja toimintoja. Palveluita kehitetään osittain myös digitaalisiksi. Perhekeskus helpottaa avun ja tuen saamista ja samalla vahvistaa työntekijöiden yhteistyötä.

Kehittämistyön tavoitteena on, että lapset, nuoret ja perheet saavat oikean palvelun oikeaan aikaan ja mitä aiemmin sen parempi. Kempeleessä on käynnistetty pilotti 1.12.2021 lasten, nuorten ja perheiden palveluohjaus. Jos jokin asia perheesi arjessa mietityttää ja haluat jutella työntekijän kanssa, voit matalalla kynnyksellä olla yhteydessä palveluohjaajaan. Kysymyksesi voi koskea mitä tahansa lapsiperheen asiaa. Tarvittaessa Sinut ohjataan tarkoituksenmukaisen palvelun äärelle.

Voit olla yhteydessä palveluohjaajaan puhelimitse maanantaisin ja torstaisin klo 9–15, p. 040 6620443. Muuna aikana voit jättää yhteydenottopyynnön sähköisen asiointikanavan kautta: “Älä jää yksin” -nappi löytyy Kempeleen sähköisen perhekeskuksen sivuilta osoitteesta www.kempele.fi/sosiaali-ja-terveys/perhekeskus. Palveluohjaaja vastaa sinulle kolmen arkipäivän kuluessa.

Palveluiden kehittämiseen tarvitsemme kunnan asukkailta ideoita ja ajatuksia, jotta pystymme tulevaisuudessa tarjoamaan palveluita, jotka vastaavat perheiden tarpeisiin. Käythän antamassa ruusuja, risuja, ehdotuksia ja ideoita Kempeleen lasten, nuorten ja perheiden palveluihin osoitteessa www.kempele.fi/palautetta_perhekeskukselle helmikuun loppuun mennessä. Kiitos!