Influenssarokotukset käynnistyvät

ma 8. marraskuuta 2021 14.50.00

Influenssarokotukset aloitetaan marraskuussa viikolla 45 ja niitä jatketaan ainakin vuoden loppuun saakka.


INFLUENSSAROKOTTEEN SAAVAT MAKSUTTA RISKIRYHMIIN KUULUVAT (THL) :

Influenssarokotukset (THL)

Rokotusajat varataan Kansalaisen ajanvarauspalvelusta osoitteessa kempele.terveytesi.fi (vaatii tunnistautumisen), ajanvaraus avataan viikolla 44. Rokotusten varaamiseen on myös puhelinlinja 08 558 72110, linja avataan viikolla 44 ja on auki ti-to klo 12–15. Takasinsoittopyyntöön vastataan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kolmen päivän kuluessa.
Rokottaminen toteutetaan pääsääntöisesti terveyskeskuksessa hallinnon ja kuntoutuksen tiloissa, sisäänkäynti A 3 sekä myös vastaanotolla muiden käyntien yhteydessä. Lasten rokotukset yleensä neuvolassa.
Lasten influenssarokotukset kampanjapäivät neuvolassa ti 9.11, to 11.11 ja ke 17.11 klo 14–18. Lasten rokotuksia annetaan myös neuvolakäyntien yhteydessä ja erikseen sovitusti ajanvarauksilla.
Rokotustapahtumissa täytyy huomioida koronapandemiaan liittyvät varotoimet.

Rokotteen voi hankkia myös omakustanteisesti

Riskiryhmiin kuulumaton voi halutessaan ottaa kausi-influenssarokotteen. Rokotetta varten tulee hankkia resepti esim. soittamalla influenssarokotusten puhelinlinjalle 08 558 72110, linja avataan viikolla 44 ja on auki ti-to klo 12–15. Takasin soittopyyntöön vastataan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kolmen pv kuluessa.
Yksi henkilö voi pyytää reseptit koko perheelle. Resepti on sähköinen ja sen voi nähdä Omakanta-palvelussa. Aiemman vuoden reseptin voi myös uusia Omakanta-palvelusta tai apteekin kautta.

Myös useissa apteekeissa ja yksityisillä lääkäriasemilla on saatavilla joustavasti influenssarokotuspalveluja.