Maakunnallinen päivystyspalvelu 116117 laajenee chat-palvelun muodossa

pe 7. tammikuuta 2022 08.36.00

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin maksuton Päivystysapu 116117 -toiminta laajenee. Puhelinnumerosta 116117 saatavan puhelinneuvonnan lisäksi palvelu on nyt saatavilla myös chat-muodossa. Palvelu on tarkoitettu kansalaisille erityisesti iltaisin ja viikonloppuisin kiireellisissä, mutta ei hätätilanteita koskevissa ongelmissa.

Chat-palvelu toteutetaan palveluntuottajan, Terveystalon etäpalvelualustalla, joka on tietoturvallinen ja asiakkaalle helppokäyttöinen. Chat vaatii vahvan tunnistautumisen joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Asukkaat ohjataan chat-palveluun alueen kuntien terveyspalveluiden verkkosivuilta sekä Päivystystalosta Pohjois-Pohjanmaan Päivystysavun esittelysivulta.

Maakunnallinen päivystyspalvelu

116117-palvelu kattaa koko Pohjois-Pohjanmaan maakunnan. Raahen sairaalan ja Kuusamon terveyskeskuksen päivystysasiakkaita palvelevat yksiköiden omat päivystysnumerot. Puhelinnumeroon 116 117 soitetut puhelut paikannetaan soittajan sijainnin mukaisesti ja palvelusta vastaavat vuodenvaihteen jälkeen Terveystalon ammattilaiset.

Pohjois-Pohjanmaan raja-alueilta numeroon soitetut puhelut saattavat paikantua toisen sairaanhoitopiirin puolella olevaan tukiasemaan, eikä puhelu silloin yhdisty Pohjois-Pohjanmaan Päivystysapuun. Jos numero ei toimi tai yhdistyy toistuvasti väärään Päivystysapuun, saa Pohjois-Pohjanmaan palveluun yhteyden soittamalla numeroon 050 564 3226 (mpm).

Palvelu toimii ympärivuorokautisesti, mutta virka-aikaan asukkaiden toivotaan ottavan ensisijaisesti yhteyttä omaan terveysasemaansa tai sosiaalihuollon yksikköön hoidon ja palvelun tarpeen arvioimiseksi.

116117 tekstipalvelu

Niille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta on tarjolla tekstipalvelu. Sen tuottamisesta valtakunnallisesti vastaa HUS Uudenmaan Päivystysapu.

Anna palautetta

Palautetta palvelusta voi antaa PPSHP:n asiakaspalautejärjestelmän kautta.