Arkiliikuntaa ja muistikuntoutusta ikääntyneiden omalta TV-kanavalta

pe 22. tammikuuta 2021 14.35.00

Ikäihmisille suunnatun Koti TV:n kautta tarjotaan liikunnallista etäkuntoutusta, muistikuntoutusta ja kulttuuria iäkkään ihmisen arkeen. Ikäihmisten hyvinvointia tukevan etäkuntoutusohjelman käynnistää Pohjois-Pohjanmaan sote-palvelujen uudistushanke POPsote yhteistyössä Kuntoa kansalle -palvelun kanssa.

Koti TV:n ohjelmat on suunniteltu ja tuotettu yhdessä ikäihmisten kuntoutuksen ja etäoppimisen ammattilaisten kanssa, kuntien vanhustyön ja omais- ja senioriverkostojen asiantuntijoita kuullen.

Joulukuussa alkanut palvelu on Pohjois-Pohjanmaan asukkaiden käytössä kesäkuun loppuun asti. Ikääntyneille suunnattua kuntouttavaa ohjelmaa lähetetään joka arkipäivä kello 11–13. Ohjelmassa on liikuntaa sekä muistin ja oppimisen vahvistamiseen ja ylläpitoon liittyviä harjoitteita.

Mistä kuntoutusohjelman kanava löytyy?

Koti TV löytyy antennitalouksissa television kanavapaikalta 33 ja DNA:n kaapeliverkossa kanavapaikalta 66. Useimmat televisiot etsivät uudet kanavat itsestään automaattisesti, ja sijoittavat sen vastaanottimen kanavavalikkoon ilman, että katsojan tarvitsee tehdä mitään. Jotkin televisiot tai digiboksit saattavat kuitenkin vaatia kanavien virittämisen uudelleen. Kanavan virittämisen voi tehdä manuaalisesti tai antaa vastaanottimen tehdä sen automaattisesti.

Osa ikäihmisistä voi tarvita apua kanavan virittämiseen. POPsoten väki toivoo, että ikääntyneiden omaiset voisivat olla tässä apuna, jotta palvelu löytyy.

Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan verkkosivuilta www.digita.fi/kanavahaku. Lisäksi neuvoa kanavan asennukseen saa Digita Infosta arkisin maanantaista perjantaihin kello 8.00–16.00. Digita Infon puhelinnumero on 020 411 7676 ja sähköpostiosoite info@digita.fi.

Koti TV:n ohjelma on katsottavissa myös internetissä osoitteessa kotitv.fi.

Koti TV:n palvelunumero on 050 551 4066, ja se palvelee joka arkipäivä kello 10–12.

Lisätietoa POPsote:n verkkosivuilla