Sähköisellä asioinnilla rakennuslupa arpajaisvoitolle

ma 25. kesäkuuta 2018 14.40.00

Juhannuksen alla Kempeleen rakennusvalvonnassa haettiin rakennuslupaa hieman perinteisestä poikkeavassa omakotitaloprojektissa. Oululaiset Reeta ja Antti Moilanen voittivat keväällä Siklatalot Oy:n järjestämät taloarpajaiset, joissa palkintona oli omakotitalo. Pariskunta sai valita, mihin he talonsa rakennuttavat. Moilasten valinta osui minnepä muuallekaan kuin Kempeleeseen, rauhalliselle ja luontoa lähellä olevalle Metsärinteelle.

Palkintotalon suunnittelu on edennyt jo pitkälle ja juhannuksen aatonaattona Moilasten perhe sekä Siklatalojen edustaja Tomi Päivärinta olivat tulleet kunnan rakennusvalvontaan hakemaan rakennuslupaa.

Kunnan rakennustarkastaja Hannu Paasovaara otti pariskunnan rakennusluvan käsittelyyn netin Lupapiste-palvelun kautta. Rakennusvalvonnassa päästään sähköisen prosessin avulla askel askeleelta kohti käytäntöä, jossa rakennuslupa voidaan myöntää saman tien kun sitä on haettu. Lupapiste-palvelussa ovat kootusti näkyvillä kaikki luvan myöntämiseen tarvittavat asiakirjat. Myös naapureiden kuuleminen hoidetaan prosessissa sähköisesti.

Kun kaikki tarvittavat dokumentit ovat kasassa ja taustatyö tehtynä, rakennusluvan myöntämiseen kuluu aikaa viitisentoista minuuttia. Moilasten hakemuksessa oli kaikki tarvittava ja tapaaminen rakennustarkastajan kanssa kesti puolisen tuntia. Lopputulemana oli rakennuslupa arpajaisvoittotalolle.

Lisätietoa Lupapiste-palvelusta löydät nettisivuiltamme: www.kempele.fi/asuminen-ja-ymparisto/rakennusvalvonta/sahkoinen-asiointi


Kuvassa Sikla-talojen Tomi Päivärinta (oik.), Antti Moilanen ja Reeta Moilanen perheineen seuraavat kun rakennustarkastaja Hannu Paasovaara esittelee hankkeen rakennusluvan hakemiseen liittyvää aineistoa seinänäytöllä.

Uutiskuva yläreunassa: (oik.)Hannu Paasovaara, Antti Moilanen, Reeta Moilanen, Tomi Päivärinta