Mappi kerrallaan kohti täysin sähköistä asiointia

pe 23. maaliskuuta 2018 15.00.00

Kempele oli ensimmäisiä kuntia Suomessa, jossa siirryttiin v. 2014 sähköiseen asiointiin. Tällä hetkellä Kempeleen rakennusvalvonta toimii täysin sähköisesti, kun viime vuoden syyskuussa siirryttiin pelkästään sähköiseen rakennuslupakäsittelyyn ja otettiin käyttöön sähköinen arkisto.

Kempeleen rakennustarkastaja Hannu Paasovaara toteaa, että kokemukset sähköisestä asioinnista ovat pääsääntöisesti positiivisia.
- Viranomaisten arki helpottuu askel askeleelta ja asiakaskunta on kehunut toiminnan kokonaisuutta, myhäilee Paasovaara tyytyväisenä.
- Yleinen kysymys asiakkailta on ihmettely ”Eikö paperia oikeasti tarvita?”, hän hörähtää.

Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi kertoo, että alueen vahva kasvu näkyy myös rakennuslupien määrässä. Kempeleen kunnassa myönnettiin vuonna rakennuslupia 46 920 m2/kerrosalan edestä uudis- ja laajennusrakentamiseen. Sähköinen asiointi on hänen mielestään luonteva tapa palvella kuntalaisia.
- Haluamme tuottaa palvelua yrityksille, yksityisille henkilöille ilman turhaa byrokratiaa, toteaa Lohi.

Kempele haluaa ottaa hyödyn irti sähköisestä asioinnista kokonaisuudessaan ja rakennusvalvonnan on tarkoitus avata Lupapiste-kauppa lähiaikoina. Asiakkaille ja sidosryhmille kaupan avaaminen tarkoittaa, että arkistoitua lupa-aineistoa voi tilata mistä ja milloin vain. Kaupan kautta voidaan myös esittää Kempeleen rakennusvalvontaan asiakirjatilaus, johon pyritään reagoimaan nopeasti mikäli kyseistä dokumenttia ei ole vielä myyntipalveluun ilmaantunut. Asiakirjojen tilaus nopeutuu ja helpottuu kaupan kautta.

Kempeleen rakennusvalvonta on käynnistämässä paperiarkiston digitointityötä ja tarkoitus on saada koko paperinen arkisto digitoitua sähköiseen muotoon lähivuosien aikana. Tällä hetkellä digitointityön parissa työskentelee yksi henkilö.

Valokuva: Rakennusvalvonnan paperiarkistoa digitoidaan mappi kerrallaan. Digitointityössä Jukka Kälkäjä.

Lisätietoja: rakennustarkastaja Hannu Paasovaara, Kempeleen kunta, p. 050 463 6520 ja kunnanjohtaja Tuomas Lohi, Kempeleen kunta, p. 0500 688 594

www.lupapiste.fi
https://kauppa.lupapiste.fi

Kempeleen faktat 2017

• Pientalojen lupia myönnettiin 89 kpl (omakotitalo/paritalo)
• Rivi- ja ketjutaloja 12 kpl
• Kerrostaloja 5 kpl
• Opetusrakennuksia 1 kpl
• Teollisuusrakennuksia 5 kpl
• Hoitoalan rakennuksia 3 kpl