Koronainfektiolle altistumisia Kempeleen seurakunnan leirillä

ke 14. lokakuuta 2020 12.11.00

Koronainfektiolle lähialtistumisia Kempeleen ev.lut. seurakunnan järjestämällä leirillä Luurinmutkan leirikeskuksessa pe 9.10. – su 11.10.2020.

Yksi leirillä ollut henkilö oli tietämättään altistunut koronavirusinfektiolle.

Leirillä olleet saivat tiistain 13.10. aikana tiedon mahdollisesta korona-altistumisestaan ja heidät asetettiin silloin ennakoivana varotoimena kotikaranteeniin.

Altistuneen sairastuminen koronaan varmistui. Tämän vuoksi leirillä mukana olleet ovat kaikki lähialtistuneita, heidät on jäljitetty, tavoitettu ja asetettu säädösten mukaiseen kotikaranteeniin 10 vrk:n ajaksi.

Kotikaranteenissa ollaan kotona välttäen sosiaalisia kontakteja, silloin ei voi mennä esim. kouluun, töihin, kauppaan, harrasteisiin, kavereille tai kutsua kotiin vieraita. Kotikaranteeni koskee vain karanteenitiedon saaneita, ei heidän perhepiiriään tai läheisiään.

Mikäli karanteenissa oleva saa flunssaoireita, hän on saanut ohjeet hakeutua heti koronatestaukseen, oireettomia ei kuitenkaan testata.

Asiaa on selvitetty yhteistyössä Kempeleen terveyskeskuksen ja PPSHP:n tartuntatautivastuuhenkilöiden sekä Kempeleen ev. lut. seurakunnan kanssa.

Jouko Koskela, terveysjohtaja, johtava lääkäri, Kempeleen kunnan terveyskeskus

Kimmo Helomaa, kirkkoherra, Kempeleen ev. lut. srk