Häiriötiedote

Täältä löydät koronaepidemiaan liittyviä Kempeleen kunnan tiedotteita.

Kempeleen terveyskeskus kesällä 2020

perjantai 12.06.2020, 08:39

• Päivystys ja kiireelliset hoitaja- ja lääkärivastaanotot toimivat normaalisti. Infektiovastaanotto sisäänkäynti A1 (Kirkkotien puolella) ja muut vastaanotot B1 (Piriläntien puolella).
  • Ei-kiireellinen vastaanotto on supistettua heinäkuun aikana, esim. kiireettömiä ajanvarausaikoja on vain niukasti. Vuosikontrolli-, ajokortti- ja terveystodistusaikoja ei voida tarjota kesälomakaudella. Reseptien uusimisaika on 8 vuorokautta.
  • Neuvolat pyritään hoitamaan kesän aikana normaali järjestelyin. Neuvolan neuvontapuhelin palvelee kesän ajan vain maanantaisin ja torstaisin klo 11.30-12.30.
  • Röntgen ja terveyskeskussairaala toimivat normaalisti, röntgenissä ajanvaraus.
  • NordLabin Kempeleen terveyskeskuslaboratorio ja muut toimipisteet toimivat kesäaikataulun mukaisesti. Ajanvaraus toimii normaalisti, suositeltavin netin kautta.
  • Mielenterveysneuvola toimii heinäkuussa supistetulla vahvuudella. Kiireellisissä asioissa yhteys terveyskeskuksen vastaanotolle.
  • Hammashoitolan toiminta on heinäkuussa päivystysluonteista, ei kiireellinen vastaanotto on supistettua.
  • Päivystys virka-ajan ulkopuolella on Oulun seudun yhteispäivystyksessä (OSYP).
  • Terveysneuvonta ja arvio vastaanotolle hakeutumisen tarpeesta, soita ensin yhteispäivystyksen terveysneuvontanumeroon (08) 315 2655 tai hätätapauksessa Hätäkeskukseen 112. Käyntiosoite Oulun yliopistollinen sairaala OYS, Kajaanintie 50, sisäänkäynti A1. Koronaa epäileville ja sairaalahoitoa tarvitseville asiakkaille oma sisäänkäynti, K-ovi.
  • Seudullinen hammaslääkäripäivystys toimii viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 10–15, puh. 044 7036 426 osoite: Dentopolis, Aapistie 3, Oulu. Muina aikoina OYS:n yhteispäivystys puh (08) 315 2655.

Flunssaoireet ja koronavirusinfektio-epäily

Flunssaoireisena ei saa tulla ns. kiireettömälle tai neuvolavastaanotolle ja asiasi voidaan usein hoitaa myös puhelimitse.
Jos kuitenkin joudut tulemaan flunssaoireisena terveyskeskukseen, pese/desinfioi kädet ja laita hengityssuoja heti ovella.
Terveyskeskussairaalassa vierailut ovat toistaiseksi kiellettyjä, tarvittaessa sovi tapaamisjärjestelyistä sairaalan henkilökunnan kanssa.

Koronavirusinfektion epäilyssä on tärkeää olla ensin puhelimitse yhteydessä, virka-aikana terveyskeskus (08-558 72102) tai muulloin yhteyspäivystyksen terveysneuvontaan (08 -315 2655).

Koronavirusnäytteen otosta voidaan sopia aika terveyskeskuksen ns. drive in poliklinikalle. Terveyskeskuksen koronaneuvontapuhelin 040 619 5538, ma–pe klo 8–15.