Kempele saa valtiolta rahaa Zatelliitin ramppien rakentamiseen

keskiviikko 06.04.2016, 10:22

Hallitus sopi eilen vuosien 2017−2020 talouslinjauksista. Merkittävä osa linjauksia ovat liikennehankkeet, jotka tuovat investointeja myös Kempeleeseen. Koko liikennepaketin kustannus on valtiolle noin 700 miljoonaa euroa, josta valtatie 4:n osuus on noin 155 miljoonaa. Kempeleen osalta hankkeeseen sisältyy uusien moottoritieramppien rakentaminen. Ramppien kokonaiskustannus on noin 14,6 miljoonaa, josta valtio nyt sitoutuu maksamaan 3,4 miljoonaa euroa. Ramppien suunnittelu voidaan aloittaa välittömästi, ja rakentaminen ajoittunee vuosille 2017 - 2019.

Rampit tulevat sijoittumaan noin 1,5 km Zeppelinin rampeista pohjoiseen. Rampeille tulee sekä sisään- että ulosajo molempiin suuntiin menevään liikenteeseen. Liikenne Kokkokankaalle ja Linnakankaalle helpottuu huomattavasti. Lisäksi rampit parantavat Zatelliitin, Hakamaan ja Paiturin yritysten liikenne merkittävästi. Kunta tulee kaavoittamaan uusien ramppien läheisyyteen myös uusia yritystontteja moottoritien varteen.

Valtatie 4:n korjauspaketti on jaettu kolmeen osaan: Oulun kohta, Haukiputaan kohta sekä ohituskaistatie.

Oulun seudun kunnat ja elinkeinoelämä ovat olleet aktiivisia hallitukseen päin, jotta valtatie 4 saataisiin parannettua. Hyvä yhteistyö tuotti nyt tulosta.