Yleinen maskisuositus päättyy

ti 26. huhtikuuta 2022 17.20.00

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tiistaina 26.4. Koronaepidemiatilanne on säilynyt huhtikuun loppupuolella tasaisena. Vaikka tautia on edelleen liikkeellä paljon, sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrät ovat lähteneet laskuun. Koordinaatioryhmä linjasi tiistaisessa kokouksessaan, että yleisestä maskisuosituksesta luovutaan Pohjois-Pohjanmaalla THL:n päivitetyn suosituksen mukaisesti.

Maskien käyttöä suositellaan kuitenkin edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin mentäessä, tai jos joudutaan liikkumaan kodin ulkopuolella hengitystieoireisena tai tiedossa olevan altistuksen jälkeen. Sairaanhoitopiirin infektiontorjuntayksikkö suosittelee lisäksi, että sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä maskia käytetään edelleen sellaisissa tilanteissa, kun ollaan lähikontaktissa asiakkaisiin ja potilaisiin.

Koordinaatioryhmän tiedote kokonaisuudessaan: https://www.sttinfo.fi/tiedote/yleinen-maskisuositus-paattyy-myos-pohjois-pohjanmaalla?publisherId=69817636&releaseId=69939279&lang=fi