Vt 4:n liikenne kiertotielle Zatelliitin siltatyömaalla

ti 30. toukokuuta 2017 10.14.00

Valtatie 4:n parannushanke etenee Kempeleessä. Torstaina 1. kesäkuuta valtatien liikenne siirtyy Zatelliitin yritysalueen kohdalla kiertotielle, jossa on alennettu 50 km/h nopeusrajoitus.

Zatelliitin alueen esitasoliittymän rakennustyöt ovat edenneet vaiheeseen, jossa Vt 4:n liikenne ohjataan noin 500 metrin pituiselle kiertotielle. Muutos toteutetaan 31.5.-1.6. välisenä yönä, ja uusi ajoreitti on käytössä torstaiaamuna.

Kiertotie on rakennettu nykyisen väylän länsipuolelle ja se on käytössä sillan rakentamisen ajan. Molempiin suuntiin on käytössä kaksi ajokaistaa ja nopeusrajoitus on laskettu tasolle 50 km/h.

Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä korostaa, että alennetut nopeudet ovat paitsi tielläliikkujien myös työmaalla työskentelevien turva.

“Ensimmäisinä päivinä saattaa työmatkaliikenteessä olla pientä ruuhkautumista, joten aikatauluihin kannattaa ottaa molempiin suuntiin hieman joustoa”, Päkkilä opastaa.

Zatelliitin alueen uuteen eritasoliittymään tulee neljä siltaa, kiertoliittymät Zatelliitintien ja Kokkokankaantien liittymiin, katetut joukkoliikennepysäkit sekä poikittainen kevyen liikenteen yhteys Pohjantien alitse Kempeleen kuntakeskukseen.

Pääurakoitsijana on Lemminkäinen Infra Oy. Liittymäkokonaisuuden on määrä valmistua vuoden 2018 lopulla.

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkko- ja Facebook-sivuilta.

http://www.liikennevirasto.fi/vt4oulu-kemi#.WS0eSsuwdGF

https://www.facebook.com/vt4oulukemi

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3755
jukka.pakkila@liikennevirasto.fi