Syksy täynnä kulttuuritarjontaa

perjantai 13.09.2019, 13:51

Kempeleen kunnassa järjestetään syksyn aikana monipuolisesti kulttuuritapahtumia kaikenikäisille:

Pitääkö se paikkansa?

Tuija Nuojua esittää: Pitääkö se paikkansa? Kempeleen kirjastossa (Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs.) lauantaina 14.9.2019 klo 11.00.

Näytelmä kertoo Kaija-kissasta, joka eräänä tuiki tavallisena päivänä on murheissaan. Onneksi päiväkodin keittäjämestari Kari-siili sattuu paikalle ja saa Kaija-kissan pohtimaan asioita. Näytelmässä lapset saavat osallistua ja auttaa Kaija-kissaa uuden päivän kohtaamiseen paremmalla mielellä.

Näytelmä sisältää musiikkia ja on kestoltaan n. 30 minuuttia. Soveltuu kaikenikäisille, ikäsuositus +4v.

Käsikirjoitus ja lavalla: Tuija Nuojua. Ohjaus: Mika Nuojua

Vapaa pääsy!

Kempele Akatemian Kesäklubi

Suosittu Museoklubi saa jatkoa! Kesäklubilla muistellaan ja suunnitellaan kesää! Avausklubilla folk soi komeasti la 28.9.2019 klo 18 alkaen Kempele Akatemialla (os. Honkasentie 15, 90450 Kempele).

Esiintyjinä uuden levyn julkaiseva 5/5 (ympäri pohjanmaata) ja Väisänen jne. (Oulu)

Ohjelma:

klo 17.00 ovet (the doors)
klo 18.00 Väisänen jne.
klo 19.00 5/5

Liput: 10 euroa (sis. kahvitarjoilun). Liput ennakkoon Kempeleen kirjastolta ja rajallinen määrä ovelta. Lisätiedot tapahtumasta.

Pentti Rasinkankaan lastenkonsertti

Pentti Rasinkangas esiintyy Kempeleen kirjastossa maanantaina 30.9. klo 18.00.

Pentti Rasinkangas on tehnyt ammatikseen lastenmusiikkia jo vuodesta 1980 useissa eri yhtyeissä sekä paljon myös trubaduurina kitaransa kanssa. Tarinallisissa lauluissa on hauskaa ja järjenvastaista höpöttävästä enosta, lapsista, jotka kaatavat isän kumisaappaan täyteen vettä ja tädistä, joka ratsastaa lehmällä keittiöön. Hulluttelun vastapainona konsertissa toimii rauhallisuus – sitäkin on oltava. Hän on tehnyt parisenkymmentä lapsillle ja koko perheille suunnattua levyä eri yhteyksissä ja saanut lukuisia palkintoja, mm. Lastenkulttuurin valtionpalkinnon Ohilyönti-orkesterin kanssa.

Vapaa pääsy!

Kajaanin kaupunginteatteri: Fundamentalisti

Kajaanin kaupunginteatterin esitys torstaina 3.10.2019 klo 18.00 Kempeleen Kirkonkylän yhtenäiskoulun D-talossa, juhlasalissa (os. Koulutie 4, 90440 Kempele). Ovet klo 17.00. Ovella lipunmyyntiä mikäli lippuja jäljellä. Ovella maksu tasarahalla tai maksukortilla.

-mitä sydän sanoo?

Mitä rippileirillä tapahtui? Onko totuus musta vai valkoinen vai molempia yhtä aikaa? Maallistunut julkkispappi kohtaa lahkouskovaisen perheenäidin, ja heidän kahdenkymmenen vuoden takainen menneisyytensä herää eloon. Kaksi eri tavoin uskovaa ihmistä ottaa mittaa toisistaan, uskosta ja minuudesta. Yhä uusia piinaavia kysymyksiä ja perusteluja lyödään pöytään. Juha Jokelan tiheä draama virittää kahden henkilön välille huikean jännitteen. Pelissä on molempien tämänhetkinen ja tuonpuoleinen elämä.

Käsikirjoitus: Juha Jokela
Ohjaus: Helka-Maria Kinnunen
Skenografia: Riitta Raunio
Valosuunnittelu: Henri Pyy
Äänisuunnittelu: Juho Lukinmaa
Kampaukset ja maskeeraus: Kati Seppänen

Näyttämöllä Janne Kinnunen ja Salla Loper.

Esityksen kesto: 1h 50min. Liput 15 euroa. Liput myy Kempeleen kirjasto ja Tiketti. Tiketistä ostettuihin lippuihin lisätään 1,50€ palvelumaksu.

Kolokosti Koria -duo

La 12.10. klo 13.00 Kolokosti Koria -duo esiintyy Kempeleen kirjastossa. Mari Möttönen, kantele, Petri Möttönen, kontrabasso.

Vapaa pääsy! Tapahtuma on osa vanhustenviikon ohjelmaa.

Veikko-pappa ja 101 yhteyttä maailmaan

Nuojuan Teatteripaja esittää: Veikko-pappa ja 101 yhteyttä maailmaan lauantaina 12.10.2019 klo 16.00 Kempele Akatemialla (os. Honkasentie 15, 90450 Kempele).

Veikko-pappa on muuttanut palvelutaloon ja saa siellä erinomaista hoitoa. Yhteys lapsiin ja lastenlapsiin on kuitenkin kadoksissa. Avuksi ongelmaan löytyy uudenlainen tabletti, mutta riittääkö se parantamaan kaipuuta yhteyteen läheisten kanssa? Digitaalisen ajan sosiaalisia kiemuroita käsittelevässä esityksessä seikkailevat eri rooleissa näyttelijät Mika ja Tuija Nuojua, veteraaninukke Veikko-pappa sekä jäätävän magee jengi juniorinukkeja.

Tätä musiikillista näytelmää suositellaan 5-101-vuotiaille sekä kaikille digikasteen saaneille. Kesto n. 55 minuuttia.

Ohjaus: Mika Nuojua. Käsikirjoitus: Tuija Nuojua. Musiikki: Tomi Väisänen.

Vapaa pääsy!  Tapahtuma on osa Vanhustenviikon ohjelmaa.

Timo Rautiainen & Jussi Lampi duo

Perjantaina 1.11.2019 klo 19.00 Timo Rautiainen & Jussi Lampi duo Kempeleen Pirilä-salissa (os. Piriläntie 145, 90440 Kempele).

Ovet aukaistaan klo 18.00. Ovella lipunmyyntiä mikäli lippuja vielä jäljellä. Ovella maksu tasarahalla tai maksukortilla (20€).

Mitä tapahtuu, kun yhdistetään Suomen pisin näyttelijä-muusikko Jussi Lampi ja monessa musiikillisessa liemessä marinoitunut Timo Rautiainen? Syntyy musiikillinen matka suomalaisuuteen, sen rempseisiin ilonhetkiin ja kaihoisiin tunnelmiin. Näiden 2000-luvun reissumiesten ohjelmisto koostuu sekä duolle sovitetusta omasta materiaalista vuosien varrelta että käsin poimituista suomalaisen kevyenmusiikin helmistä, jotka jokainen ovat esittäjilleen läheisiä ja merkityksellisiä. Esityksessä on vahvasti läsnä miehinen lämminhenkisyys ja inhimillisyys, rehellisyyttä ja aitoutta unohtamatta.

Timo Rautiainen: laulu, kitara & buzuki
Jussi Lampi: laulu & rytmisoittimet

Liput 20€. Liput myy Kempeleen kirjasto (Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs.) ja Tiketti. Tiketistä ostettuihin lippuihin lisätään +2.50€ palvelumaksu.

Kaija Kärkinen & Ile Kallio

Perjantaina 22.11.2019 klo 19.00 Kaija Kärkinen & Ile Kallio Kempeleen Pirilä-salissa (os. Piriläntie 145, 90440 Kempele).

Ovet aukaistaan klo 18.00. Ovella lipunmyyntiä mikäli lippuja vielä jäljellä. Ovella maksu tasarahalla tai maksukortilla (20€).

Kaija Kärkinen ja Ile Kallio aloittivat yhteisen musiikillisen matkansa Hullusta yöstä vuonna 1991. Siitä lähtien pari on keikkaillut ahkerasti sekä bändin kanssa että duona. Kaija Kärkinen ja Ile Kallio ovat julkaisseet yhdessä kymmenen studioalbumia sekä yhden kokoelman. Vuonna 1995 julkaistun ensilevyn hitti Sade toikin kaksikon kerralla koko kansan tietoisuuteen. Siitä lähtien jokainen julkaistu albumi on tuonut lisää nimikkeitä Kaijan ja Ilen meriittilistaan, muun muassa Täysikuu, Aurinko nousee taas, Valkoiset valheet, Jan ja Kuka saa kyyneleet. Uusin albumi, Köyhän naisen paratiisi, julkaistiin maaliskuussa 2012. Levyllä on omien kappaleiden lisäksi covereita, jotka ovat vuosien varrella kulkeneet mukana, sydämessä ja keikoilla. Suomenkieliset tekstit ovat yhtä lukuunottamatta Kaijan käsialaa. Ile vaikuttaa myös Big Rock Bandissa.

Liput 20€. Liput myy Kempeleen kirjasto (Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs.) ja Tiketti. Tiketistä ostettuihin lippuihin lisätään +2.50€ palvelumaksu.

Nämä ja paljon muuta kulttuurin tulevat tapahtumat -sivuilta!

JAA

« Takaisin