Sähköinen asiointi laajenee – rakennuspiirustukset nyt ostettavissa verkkokaupasta

ma 7. tammikuuta 2019 12.51.00

Kempeleen kunnan rakennusvalvonta tarjoaa entistä parempaa asiointipalvelua asiakkailleen. Kunnassa on otettu 4.1.2019 käyttöön Lupapiste kauppa, josta asiakas voi ostaa rakennuspiirustuksia suoraan Kempeleen rakennusvalvonnan arkistoista sähköisesti ja ladata ostetut PDF-tiedostot heti omaan käyttöönsä.

Evoltan toimittama Lupapiste kauppa on toteutettu osana rakennusvalvonnan sähköistä asiointipalvelua. Kempeleen kunnan rakennustarkastaja Hannu Paasovaara on uudesta palvelusta innoissaan: ”Tämä on luonteva jatko sähköisesti arkistoitujen dokumenttien hyödyntämiseen. Ei ole järkevää juoksuttaa ihmisiä virastoon, kun aineistot ovat saatavilla sähköisesti.”

Lupapiste kaupassa ostaminen on helppoa. Haluttu kohde haetaan osoitteen tai kiinteistötunnuksen perusteella ja maksun jälkeen dokumentit voi ladata omaan käyttöön.
Rakennustarkastaja Hannu Paasovaara toteaa tyytyväisenä: ”Pystymme palvelemaan asiakkaita entistä paremmin, ja ovathan sähköiset aineistot ja verkkokauppa tätä päivää. Lisäksi tämä helpottaa virastomme arkea ja ajankäyttöä.” Kempeleen kunta on Pohjois-Suomen ensimmäinen kunta, jossa tämä kaikkia osapuolia hyödyttävä palvelu on otettu käyttöön.

Palvelussa on valmiina tarjolla tuoreinta aineistoa. Vanhempaa materiaalia voi tilata tarvittaessa kaupan kautta. Kempeleen rakennusvalvonnassa on tällä hetkellä kaksi henkilöä hoitamassa lupapistekauppaa ja siihen liittyvää arkiston digitointia.

Linkki palveluun: https://kauppa.lupapiste.fi

Lisätietoja:

Hannu Paasovaara, rakennustarkastaja, Kempeleen kunta
p. 050 4636 520, hannu.paasovaara(at)kempele.fi

Kari Syrjärinne, Evolta Oy
p. 040 5558 684, kari.syrjarinne(at)evolta.fi