Oritkarin drive in -koronatestauspiste palvelee viikonloppuisin myös kempeleläisiä

pe 4. syyskuuta 2020 11.30.00

Kaikki Pohjois-Pohjanmaan asukkaat voivat viikonloppuisin hyödyntää Oulun Ortikarissa sijaitsevaa Drive In -koronatestauspistettä.

Testauspiste on avoinna klo 8-14 ja testaukseen tullaan ajanvarauksella, jos oireet ovat lieviä eikä sairaanhoidollista tarvetta ole. Voit varata drive-in näytteenottoajan yli 2 vuotiaalle henkilölle Nordlabin ajanvarausjärjestelmän kautta. Viikonlopun ajanvaraus avataan perjantaisin klo 16.

Sairaanhoitoa tai hoidon tarpeen arviointia tarvitsevat potilaat ohjataan testiin koronaneuvonnan kautta. Viikonlopun näytteenoton järjestää Oulun seudun yhteispäivystys (OSYP).

Näytteenottopaikan toiminta

Näytteenottopaikalle ajetaan Oritkarintien kautta ja näytteenottoon jonotetaan autossa. Paikalla on liikenteenohjaus. Jos käytettävissä ei ole autoa tai näytteenottoaikoja ei ole saatavilla, yli 16-vuotiaiden näytteitä otetaan ilman ajanvarausta Oulun seudun yhteispäivystyksessä iltaisin ja viikonloppuisin klo 18 saakka.

Saman perheen yhtä aikaa sairastavista riittää yhden henkilön testaaminen.

Jos tarvitset hoitoa tai ammattilaisen arvion hoidon tarpeesta

Voit halutessasi ensin tehdä oirearviokyselyn verkossa Omaolo-palvelussa.

Arkisin soitetaan Kempeleen terveyskeskukseen. Kempeleen koronaneuvontapuhelin palvelee numerossa numerossa 040 619 5538, ma-pe klo 8–15.

Iltaisin ja viikonloppuisin voit soittaa Oulun seudun yhteispäivystyksen numeroon 08 315 2655.

Omaolosta ja terveyskeskuksesta saat toimintaohjeet ja tarvittaessa sinut ohjataan koronavastaanotolle ja/tai näytteenottoon. Hätätapauksessa soitetaan hätänumeroon 112.