Kempeleen kunnan maastoliikuntareitistön suunnittelu ja kehittäminen

ke 11. toukokuuta 2016 16.30.00

Maastoliikunta, erityisesti maastopyöräily ja polkujuoksu ovat voimakkaasti kasvavia harrastus- ja ulkoilumuotoja. Suomen Matkailunedistämiskeskuksen kesän luontoaktiviteettien kehittämisstrategia 2015–2018 tunnustaa maastopyöräilyn kasvaneen suosion. Maastopyöräily ja polkujuoksu ovat lähi- ja luontoliikuntaa parhaimmillaan, ja harrastuspaikoiksi kelpaavat useimmat metsäpolut, kuntoradat ja jopa metsäautotiet sellaisinaan. Maastoliikuntareittien toteuttaminen on erittäin kustannustehokas tapa täydentää liikuntapalveluverkkoa ja parantaa kunnan asukkaiden hyvinvointia.

Kempeleen kunta toteuttaa kunnan alueelle maastoliikuntareitistön, joka koostuu mahdollisuuksien mukaan toisiinsa kytketyistä rengas- ja yhdysreiteistä. Reitit merkitään maastoon ja niistä julkaistaan digitaalinen kartta. Reittejä toteutetaan usean eri vaativuustason mukaan, niin aloittelijoille kuin kokeneille harrastajillekin. Reittejä on tarkoitus toteuttaa myös koulujen läheisyyteen. Kunta toivoo harrastajilta suosituksia olemassa olevista reittimahdollisuuksista sekä ideoita ja toiveita reiteistä.

Suunnittelutyön koordinoinnista vastaa oululainen konsulttitoimisto Navico Oy.

Työpaja ke 1.6. klo 17:30

Kempeleen kunta järjestää maastoliikuntareittien suunnittelusta kaikille avoimen työpajan keskiviikkona 1.6. klo 17:30 alkaen Kempeleen kunnantalolla, os. Asemantie 1. Maastopyöräilyn ja polkujuoksun harrastajia tai muuten asiasta kiinnostuneita pyydetään miettimään valmiiksi toiveitaan sekä suosikkireittejään ja tallentamaan niitä GPS-laitteilla tai piirtämään reittiehdotuksia kartalle. Maastokarttapohjia voi tulostaa omaan käyttöönsä esimerkiksi osoitteesta www.pikakartta.fi.

Tapahtumaan tulee ilmoittautua ennakkoon osoitteessa http://tiny.cc/kempelemtb viimeistään ke 25.5. tilojen ja tarjoilujen riittävyyden varmistamiseksi.

Mehu- ja hedelmätarjoilu. Tervetuloa!

Lisätietoja:

Eelis Rankka, Kempeleen kunta, eelis.rankka@kempele.fi, p. 050 4636 502
Pekka Tahkola, Navico Oy, pekka.tahkola@navico.fi, p. 040 7394 003