Kempeleen kauppatontti ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyyn

ma 8. elokuuta 2016 12.00.00

Kempeleen kunta kaavoittaa Zatelliitin uudelle yritysalueelle kaupallisen tontin, jolle etsitään nyt toimijoita. Tontti on erinomaisella paikalla moottoritien varressa, vuosina 2017-2018 rakennettavien uusien ramppien kainalossa. Tontin koko on noin 18 ha ja rakennusoikeus noin 70 000 k-m². Vastaavaa paikkaa on erittäin harvoin tarjolla kaupallisiin toimintoihin.

Zatelliitti-Zeppelinin alue on merkittävä kaupallisten palveluiden keskittymä. Alueella toimii tällä hetkellä yli 150 kaupallista ja muuta yritystä. Alueen vetonaulana on Pohjois-Suomen suurin kauppakeskus Zeppelin. Zeppelinin vieressä sijaitsee virkistysuimala Zimmari, jonka kortteli muotoutuu vuosien 2016-2017 aikana todelliseksi hyvinvoinnin keitaaksi. Uimahallin viereen rakennetaan hotelli, iso palloiluhalli, keilahalli, kuntosali ja lasten leikkimaailma Leo’s Lekland.

Nyt avattava tontin luovutuskilpailu on kaksiosainen. Syksyllä 2016 kunta ottaa vastaan ilmoittautumisia kisaan. Ilmoittautumisen yhteydessä toimijan on esitettävä alustavat suunnitelmat tontin käytön osalta. Alkuvuodesta 2017 kunta valitsee parhaimman / parhaimmat ehdotukset neuvottelumenettelyyn, jonka tavoitteena on solmia valittavan toimijan kanssa yhteistyösopimus tontin rakentamiseksi. Kunta myy tontin valitulle toimijalle – hinnan pohjana on ulkopuolisen asiantuntijan laatima arvio. Kunnan tavoitteena on, että tontti on kokonaisuudessaan rakennettu viimeistään vuonna 2020.

Lisätietoja:
www.kempele.fi/kauppatontti
Miia Marjanen, vs. kehitysjohtaja, 050 316 9701